Home Erik's Asia Rempah

Rempah

door SmaakMenutie
Rempah

Indische gehaktballetjes met kokos

Na het grote succes van onze Indische gehaktballetjes in ketjapsaus en Javaanse gehaktballetjes maken we nu een variant met kokos: rempah. En dankzij het extra laagje geraspte kokos worden ze heerlijk krokant als ze gefrituurd worden in de (zonnebloem)olie. Lekker als (warme) snack of als onderdeel van je rijsttafel. Met 300 gram maak je ongeveer 30 balletjes. Genoeg voor een man of 4-5 op een mooie borrelplank.

Rempah

Rempah (Indische gehaktballetjes met kokos)

Print dit recept
Personen: 30 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g rundergehakt
100 g kokos rasp
2 tenen knoflook
1 stengel sereh
1 rode peper
1 sjalot
1 ei
2 tl laos
1 tl ketoembar
1 tl djintan

Zo maak je het

  • Haal van 1 stengel sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant. Snijd de sereh in smalle ringen en doe deze samen met 1 grote (of 2 kleine) sjalotten, 1 rode peper en 2 tenen knoflook in een hakker of kom van de (staaf)mixer. 
  • Voeg tevens 2 tl laos, 1 tl djintan, 1 tl ketoembar en een snuf zout toe. Mix het geheel tot je een fijne boemboe hebt.
  • Neem een mengkom en meng de boemboe met 300 g rundergehakt, 1 ei en 40 g geraspte kokos. Voeg eventueel wat extra kokosrasp toe voor een steviger gehakt.
  • Draai balletjes ter grootte van circa 15-20 g (circa 25-30 stuks). Haal de balletjes door de geraspte kokos.
  • Verwarm een laagje (zonnebloem)olie en frituur de balletjes in circa 5-6 minuten rondom krokant. Serveer met sambal of chilisaus.

Rempah inngrediëntenRempah boemboeIndische gehaktballetjes receptIndische balletjes makenRempahIndische gehaktballetjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

B Oranje 30 juli 2022 - 13:01

Geen laos en sereh maar 2 theelepels kencur erin en de kokos er doorheen en dan met rijst en sayur menir… o, wat lekker! Recept van de onvolprezen mevrouw Flach te Velde, die een gewedig klein kookbkoekje schreef over de rijsttafel…

Reply