Home Borrelhapjes en sausjes Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

door SmaakMenutie
Indische mini saucijzenbroodjes

Kidsproof

Vandaag maken we de mini variant van onze Indische saucijzenbroodjes. Aan het recept hebben we nauwelijks iets veranderd, behalve dat de knoflook(poeder) optioneel is. Dat maakt ze helemaal ‘kidsproof‘. Met onderstaande hoeveelheden maak je ongeveer 25 stuks. Serveer met grove mosterd of voor extra pit met sambal.

Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 68 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Kneed 300 g half-om-half gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder (optioneel) en 1 tl nootmuskaat.
  • Laat 8-10 plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel het gehakt over de bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast.
  • Snijd elk saucijzenbroodje in drieën en bestrijk ze met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!

Indische saucijzenbroodjes recept Indische saucijzenbroodjes maken Saucijzenbroodjes makenIndische mini saucijzenbroodjes Mini saucijzenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

50 reacties

brigitte krabshuis 6 maart 2021 - 07:20

Hi
Ten eerste jullie recepten zijn altijd een feestje voor ons 💪
Vraag kan je dit recept ook met filodeeg maken ?
Mvg Bri

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:55

Fijn dat jullie zo genieten van onze recepten Brigitte, leuk! Ja je moet het wel met filodeeg kunnen maken hoor 🙂

Reply
Mels 15 januari 2022 - 12:29

Ik weet niet meer voor welk recept ik kwam, ik geloof de stroganoff maar deze staan nu vast in de oven, kreeg teveel honger, 🙂 nog 5 minuten.

Reply
Anne-Bé 8 april 2023 - 16:08

Deze vandaag voor het eerst gemaakt, vast voor de brunch van morgen, dit is een blijvertje, wat zijn ze lekker! Was al groot fan van jullie recepten en dat is nog meer geworden!

Reply
Marjo Krutzen 16 maart 2021 - 19:59

Julie hebben fantastische recepten.
Heb er al Verschillende geprobeerd. Chapea!!

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 09:03

Bedankt voor het compliment Marjo! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Keukenprinses Sylvia 6 maart 2021 - 11:54

Wat een heerlijk recepten en makkelijk
Deze maand verjaardagen.ga ze zeker maken
Terima kashi

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk Sylvia! Ze zijn inderdaad ideaal als verjaardags/borrelhapje 🙂 Geniet ervan en veel plezier!

Reply
Astrid 6 maart 2021 - 14:02

Wat een lekker recept! Ga ik zeker maken. Ziet er niet moeilijk uit in het filmpje.. 🤗

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk Astrid, veel plezier en geniet ervan!

Reply
Judith 28 januari 2023 - 11:41

Goedemorgen,
Ik was van plan om edd de sausijsjes te maken, maar strijk je ook nog eigeel erboven op voordat ze de oven ingaan?

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2023 - 16:12

Yes! Zie bereidingswijze 🙂

Reply
Mike 6 maart 2021 - 14:19

Zoals bijna al jullie recepten is ook dit een voltreffer. Ze zijn heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:42

Leuk om te horen Mike, fijn dat onze recepten in de smaak vallen! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
ineke poppema 7 maart 2021 - 09:24

net gisteren gemaakt: heerlijk 😋

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk om te horen Ineke, fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
Sonja 9 maart 2021 - 13:46

Gemaakt en ze zijn super lekker!

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2021 - 13:56

Fijn Sonja! 🙂

Reply
Mark 7 maart 2021 - 16:36

Heerlijk heren!! Het was weer om te smullen.

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 09:53

Fijn dat ze in de smaak vielen Mark, dat horen we graag! 🙂

Reply
Hermien 7 maart 2021 - 19:07

oh heerlijk kleine hapjes ga ze een keer maken

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 09:53

Leuk Hermien! Laat je weten of ze in de smaak vielen? 🙂

Reply
Petra 19 maart 2021 - 14:28

Heb het recept van deze gehaktvulling gebruikt in uitgehold afbakstokbrood. Was groot succes! Ik heb al veel recepten van jullie gemaakt en ze waren allemaal even lekker en – niet onbelangrijk – de hoeveelheden kloppen ook in de recepten en de beschrijvingen zijn helder. Maar weer bedankt!

Reply
SmaakMenutie 19 maart 2021 - 15:07

Oeh wat lekker Petra! Goed idee ook 🙂 Fijn dat onze recepten in de smaak vallen, leuk te horen!

Reply
Bas 24 maart 2021 - 13:49

Vandaag gemaakt. Ben lerend in het koken (single parent). Miste een beetje hartigheid, maar dat kwam wellicht omdat ik sambal badjak gebruikte ipv oelek. Wellicht klein mespunt chilipoeder, klein snufje vetsin ? De smaak zelf was echt erg goed !
Zeker een blijvertje !

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2021 - 15:10

Leuk dat je aan het leren bent Bas! Als je pittiger wil zou ik inderdaad oelek gebruiken ipv badjak. Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
G.G 30 maart 2021 - 11:37

misschien een keer een idee met rundergehakt of pulled chicken kan dat ook ?
dit recept gaat ik zeker een keer proberen en nog beter dan met een verjaardag

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 08:59

Rundergehakt zou kunnen maar dan worden ze wel wat droger. Pulled chicken lijkt ons heerlijk maar het zal er dan wel tussenuit vallen…

Reply
Evelyne 5 april 2021 - 09:17

1e paasdag gemaakt als snack vooraf, had alleen de nootmuskaat alleen weggelaten omdat ik daar niet van hou. Super lekker, en hee makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:10

Leuk dat je ze met Pasen gemaakt hebt Evelyne! 🙂

Reply
Els 5 december 2024 - 12:13

De oven warmte 180/190 is dat hete lucht of boven en onder warmte?

Reply
SmaakMenutie 5 december 2024 - 12:39

Hetelucht!

Reply
Rens 15 april 2021 - 14:03

De lekkerste die ik ooit gemaakt hebt.
Super dank je wel.

Reply
SmaakMenutie 15 april 2021 - 14:22

Leuk te horen Rens! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
Roos 10 juni 2021 - 19:04

Super heerlijk.
Zal het vaker maken .
Bedankt

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2021 - 10:11

Leuk Roos, fijn dat ze in de smaak vielen! 🙂

Reply
Miriam 1 januari 2022 - 22:30

Hallo mannen, sinds enige tijd volg ik jullie op Instagram en zie heerlijke gerechten voorbij komen. Gisteren heb ik voor het eerst wat gerechtjes voor bij de borrel gemaakt waaronder deze Indische saucijzenbroodjes en de gehaktballetjes in ketjap saus. Beide waren en groot succes en één van mijn goede voornemens voor 2022 is dat ik zeker gebruik ga maken van jullie heerlijke website.

Reply
Marielle 16 februari 2022 - 17:32

Kan ik ze ook een dag van te voren maken , ik de koelkast bewaren en de volgende dag opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 17 februari 2022 - 09:49

Jazeker Marielle! De volgende dag langzaam even opwarmen en ze smaken net zo lekker 🙂

Reply
Bianca 27 februari 2022 - 16:58

Echt TE lekker 🙂 scheutje hot maggi voor wat extra pit en zout, zalig!

Reply
Wilma van der Giessen 22 oktober 2022 - 07:53

leuk recept! ik heb alleen een groot vel bladerdeeg( Tante Fanny) wat moet de afmeting per broodje zijn? Bedankt alvast!

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2022 - 12:08

Je mag ze zo groot maken als je zelf wil. En anders ongeveer 10×10 aanhouden, dan heb je een mooi formaat. Geniet ervan!

Reply
Patricia 26 december 2022 - 07:16

Hallo,
Ik ga dit straks maken, maar ik heb vers bladerdeeg dat 14 op 13 cm is, daarna kan ik het invriezen. Snij ik dit dán best in 2?

Reply
SmaakMenutie 26 december 2022 - 10:18

Daar kan je er dan 3 uithalen hoor! Geniet ervan 🙂

Reply
Ketjapnr1 31 december 2022 - 17:35

Ik meet altijd 1 tl af met een maatschepje. Dus 15 ml.
Dat is ongeveer 2,5 gram aan nootmuskaat. Klopt dit? Want mijn partner eet zo 2x dit recept aan gehakt weg.🤐

Reply
SmaakMenutie 2 januari 2023 - 11:37

Bedoel je dat je denkt dat 1 tl nootmuskaat onvoldoende is? Voeg dan gerust wat meer toe 🙂

Reply
Sikko 31 januari 2023 - 12:13

Ik wil graag (vooraf) meerdere borrelplank gerechtjes maken. Wat is beter om in te vriezen? Afbakken en weer opwarmen of ongebakken invriezen? Dank voor alle mooie gerechten!

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2023 - 16:14

Het eerste, dat is beter! Bedankt voor het compliment Sikko, leuk om te horen 🙂

Reply
Marie Louise 15 maart 2023 - 09:53

Goedemorgen, kun je de saucijzenbroodjes ook al eerder maken en ze dan weer opwarmen in de oven ?

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2023 - 10:47

Jazeker! Geniet ervan 🙂

Reply