Home Borrelhapjes en sausjes Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

door SmaakMenutie
Indische mini saucijzenbroodjes

Kidsproof

Vandaag maken we de mini variant van onze Indische saucijzenbroodjes. Aan het recept hebben we nauwelijks iets veranderd, behalve dat de knoflook(poeder) optioneel is. Dat maakt hem helemaal ‘kidsproof’. Serveer met grove mosterd of voor extra pit met sambal.

Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

Print dit recept
Personen: 25 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g half-om-half gehakt
8 plakjes bladerdeeg
2 eieren
5 el paneermeel
2 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
1 tl knoflookpoeder (optioneel)
1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-190 graden.
  • Kneed 300 g half-om-half gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder (optioneel) en 1 tl nootmuskaat.
  • Laat 8-10 plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel het gehakt over de bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast.
  • Snijd elk saucijzenbroodje in drieën en bestrijk ze met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!

Indische saucijzenbroodjes recept Indische saucijzenbroodjes maken Saucijzenbroodjes makenIndische mini saucijzenbroodjes Mini saucijzenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

30 reacties

brigitte krabshuis 6 maart 2021 - 07:20

Hi
Ten eerste jullie recepten zijn altijd een feestje voor ons 💪
Vraag kan je dit recept ook met filodeeg maken ?
Mvg Bri

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:55

Fijn dat jullie zo genieten van onze recepten Brigitte, leuk! Ja je moet het wel met filodeeg kunnen maken hoor 🙂

Reply
Marjo Krutzen 16 maart 2021 - 19:59

Julie hebben fantastische recepten.
Heb er al Verschillende geprobeerd. Chapea!!

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 09:03

Bedankt voor het compliment Marjo! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Keukenprinses Sylvia 6 maart 2021 - 11:54

Wat een heerlijk recepten en makkelijk
Deze maand verjaardagen.ga ze zeker maken
Terima kashi

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk Sylvia! Ze zijn inderdaad ideaal als verjaardags/borrelhapje 🙂 Geniet ervan en veel plezier!

Reply
Astrid 6 maart 2021 - 14:02

Wat een lekker recept! Ga ik zeker maken. Ziet er niet moeilijk uit in het filmpje.. 🤗

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk Astrid, veel plezier en geniet ervan!

Reply
Mike 6 maart 2021 - 14:19

Zoals bijna al jullie recepten is ook dit een voltreffer. Ze zijn heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:42

Leuk om te horen Mike, fijn dat onze recepten in de smaak vallen! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
ineke poppema 7 maart 2021 - 09:24

net gisteren gemaakt: heerlijk 😋

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk om te horen Ineke, fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
Sonja 9 maart 2021 - 13:46

Gemaakt en ze zijn super lekker!

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2021 - 13:56

Fijn Sonja! 🙂

Reply
Mark 7 maart 2021 - 16:36

Heerlijk heren!! Het was weer om te smullen.

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 09:53

Fijn dat ze in de smaak vielen Mark, dat horen we graag! 🙂

Reply
Hermien 7 maart 2021 - 19:07

oh heerlijk kleine hapjes ga ze een keer maken

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 09:53

Leuk Hermien! Laat je weten of ze in de smaak vielen? 🙂

Reply
Petra 19 maart 2021 - 14:28

Heb het recept van deze gehaktvulling gebruikt in uitgehold afbakstokbrood. Was groot succes! Ik heb al veel recepten van jullie gemaakt en ze waren allemaal even lekker en – niet onbelangrijk – de hoeveelheden kloppen ook in de recepten en de beschrijvingen zijn helder. Maar weer bedankt!

Reply
SmaakMenutie 19 maart 2021 - 15:07

Oeh wat lekker Petra! Goed idee ook 🙂 Fijn dat onze recepten in de smaak vallen, leuk te horen!

Reply
Bas 24 maart 2021 - 13:49

Vandaag gemaakt. Ben lerend in het koken (single parent). Miste een beetje hartigheid, maar dat kwam wellicht omdat ik sambal badjak gebruikte ipv oelek. Wellicht klein mespunt chilipoeder, klein snufje vetsin ? De smaak zelf was echt erg goed !
Zeker een blijvertje !

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2021 - 15:10

Leuk dat je aan het leren bent Bas! Als je pittiger wil zou ik inderdaad oelek gebruiken ipv badjak. Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
G.G 30 maart 2021 - 11:37

misschien een keer een idee met rundergehakt of pulled chicken kan dat ook ?
dit recept gaat ik zeker een keer proberen en nog beter dan met een verjaardag

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 08:59

Rundergehakt zou kunnen maar dan worden ze wel wat droger. Pulled chicken lijkt ons heerlijk maar het zal er dan wel tussenuit vallen…

Reply
Evelyne 5 april 2021 - 09:17

1e paasdag gemaakt als snack vooraf, had alleen de nootmuskaat alleen weggelaten omdat ik daar niet van hou. Super lekker, en hee makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:10

Leuk dat je ze met Pasen gemaakt hebt Evelyne! 🙂

Reply
Rens 15 april 2021 - 14:03

De lekkerste die ik ooit gemaakt hebt.
Super dank je wel.

Reply
SmaakMenutie 15 april 2021 - 14:22

Leuk te horen Rens! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
Roos 10 juni 2021 - 19:04

Super heerlijk.
Zal het vaker maken .
Bedankt

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2021 - 10:11

Leuk Roos, fijn dat ze in de smaak vielen! 🙂

Reply