Klaar in een half uurtje!
Huzarensalade is heerlijk bij de barbecue en veel mensen kopen deze salade dan kant en klaar in de supermarkt. Maar het is veel lekkerder om ‘m een keer zelf te maken. Heb je voldoende tijd, kook dan zelf het rundvlees voor de salade. Maar aangezien dit minstens 2 uur kost, kiezen wij vandaag voor makkelijk en gebruiken we corned beef. Daardoor maak je deze versie al in een half uurtje. Het hoort officieel niet in een huzarensalade thuis, maar we koken er ook lekker een eitje bij! En het lekkerste smaakt de salade als je ‘m een dag van tevoren maakt. Mmmm!
12 reacties
Lekker zeg doet me denken aan vroeger. Groetjes Maaike
Leuk om te horen Maaike!
Net gemaakt en ik vindt m nu al super. Morgen serveren voor familie in Frankrijk, ben benieuwd. Mooie kerstdagen!
Hoi Annelies, wat fijn! Erg leuk om te horen dat onze recepten de grens over gaan 🙂 We hopen dat het bij iedereen in de smaak viel en dat jullie gezellige dagen hebben gehad. Groetjes, Tim- SmaakMenutie
Hoe maak je het rundvlees op smaak, als je die zelf kookt?
Met een bouillonblokje en andere kruiden die je lekker vindt! Maar een blikje is wel het makkelijkst. Succes!
Ha mannen, ik kwam in m’n voorraadkast laatst een verloren blik corned beef tegen wat een beetje zielig voor zich uit stond te kijken en zie, via jullie eiersalade kwam ik bij jullie huzarensalade uit! Prima gelegenheid om het blikje uit zijn/haar eenzaam lijden te verlossen…. Aan de slag ermee!
P.S.: de pom staat ook nog op het to-cook lijstje. Kwam van alles ander lekkers tussendoor….grinnik….
Haha mooi moment om het blikje inderdaad aan te breken! Geniet ervan (ook van de pom!) 🙂
Wat denken jullie.. zou je ipv corned beef hier ook spam (smac) voor kunnen gebruiken?
Ja dat zou waarschijnlijk wel kunnen, maar vinden het persoonlijk lekkerder met corned beef denken we 🙂
Op jullie advies toch maar corned beef gebruikt. Blij toe, het is heerlijk.
Oh, en voor het gemak heb ik gekoelde aardappelschijfjes gebruikt. Wel 5 minuutjes koken en snel afkoelen dan is het perfect. En met een Nicer Dicer is kleine blokjes maken ook nog een feest!
Voor een scandinavisch effectje nog dille toegevoegd.
Vandaag de huzarensalade gemaakt. Heerlijk! Als je van minder vlees houd dan is 150 gram gesneden cornedbeef ook prima ipv blikje en iets fijner. Smaak is er niet minder om.