Home Salades en soepen Huzarensalade

Huzarensalade

door SmaakMenutie

Easy

Huzarensalade is heerlijk bij de barbecue en veel mensen kopen deze salade dan kant en klaar in de supermarkt. Maar het is veel lekkerder om ‘m een keer zelf te maken. Heb je voldoende tijd, kook dan zelf het rundvlees voor de salade. Maar aangezien dit minstens 2 uur kost, kiezen wij vandaag voor makkelijk en gebruiken we corned beef. Daardoor maak je deze versie al in een half uurtje.

Het hoort officieel niet in een huzarensalade thuis, maar we koken er ook lekker een eitje bij! En het lekkerste smaakt de salade als je ‘m een dag van tevoren maakt. Mmmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Huzarensalade

Huzarensalade

Huzarensalade is heerlijk bij de barbecue en veel mensen kopen deze salade dan kant en klaar in de supermarkt. Maar het is veel lekkerder om 'm een... Salades en soepen Huzarensalade European Print dit recept
Personen: 4-8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

600 g vastkokende aardappelen
340 g corned beef (1 blikje)
150 g zoetzure augurken (10 stuks)
50 g zilverui
2 sjalotten
1 appel (zuur)
100 ml mayonaise
2 tl scherpe mosterd
Handje verse bieslook
Paprikapoeder

Zo maak je het

  • Kook 600 gr vastkokende aardappelen circa 16 minuten in een klein laagje water. Zorg dat ze niet té zacht zijn.
  • Snijd ondertussen 1 blikje corned beef (340 gr) in kleine stukjes. Snijd tevens 1 appel in hele kleine blokjes, snipper 1-2 sjalotten, snijd 150 gr zoetzure augurken fijn en hak 50 gr zilveruitjes fijn. Doe alles in een grote kom en vermeng met elkaar.
  • Maak in een andere kom de dressing door 100 ml mayonaise te vermengen met 2 ruime tl scherpe mosterd. Je kan later eventueel extra mayonaise toevoegen als je het romiger wil hebben.
  • Spoel de aardappels af onder koud water en laat afkoelen. Snijd ze vervolgens in (hele) kleine blokjes (yep, dit is even een klusje). Voeg de aardappelblokjes toe aan de rest en meng door elkaar (niet prakken dus). Voeg ook wat zout en peper toe.
  • Voeg de dressing toe en meng alles grondig door het geheel.
  • Hak tot slot de bieslook fijn en voeg deze ook toe. Serveer met een eitje en maak af met paprikapoeder!

Ingrediënten huzarensalade Huzarensalade recept Huzarensalade maken Huzarenslaatje

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Maaike van Heuvel 1 augustus 2018 - 17:10

Lekker zeg doet me denken aan vroeger. Groetjes Maaike

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2018 - 13:55

Leuk om te horen Maaike!

Reply
Annelies Groot 24 december 2018 - 19:56

Net gemaakt en ik vindt m nu al super. Morgen serveren voor familie in Frankrijk, ben benieuwd. Mooie kerstdagen!

Reply
SmaakMenutie 27 december 2018 - 13:24

Hoi Annelies, wat fijn! Erg leuk om te horen dat onze recepten de grens over gaan 🙂 We hopen dat het bij iedereen in de smaak viel en dat jullie gezellige dagen hebben gehad. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Jo 30 juni 2019 - 13:08

Hoe maak je het rundvlees op smaak, als je die zelf kookt?

Reply
SmaakMenutie 3 juli 2019 - 09:17

Met een bouillonblokje en andere kruiden die je lekker vindt! Maar een blikje is wel het makkelijkst. Succes!

Reply