Home Salades en soepen Huzarensalade

Huzarensalade

lekker bij de barcecue!

door SmaakMenutie
Huzarensalade

Oud-Hollands recept

Huzarensalade is heerlijk bij de barbecue en veel mensen kopen deze salade dan kant en klaar in de supermarkt. Maar het is veel lekkerder om het een keer zelf te maken. Een romige salade op basis van aardappel, vlees en augurk. En in tegenstelling tot de supermarkt variant snijden wij de ingrediënten grof. Het hoort officieel niet in een huzarensalade thuis, maar we koken er ook lekker een eitje bij. En het lekkerste smaakt de salade als je ‘m een dag van tevoren maakt.

Huzarensalade

Huzarensalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 83 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 300 g rundersoepvlees
  • 150 g zoetzure augurkjes
  • 50 g zilveruitjes
  • 150 ml mayonaise
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren (optioneel)
  • 1 appel (zuur)
  • 1 runderbouillon blokje
  • 2 tl Dijon mosterd
  • Handje verse bieslook
  • Paprikapoeder

Zo maak je het

  • Kook 300 g soepvlees in 1 liter water met 1 runderbouillonblokje in circa 1 uur gaar. 
  • Kook ondertussen 600 g vastkokende aardappelen 12 minuten in een laagje water. Giet af onder koud water en laat afkoelen. Snijd de aardappelen in kleine blokjes (niet stampen) en doe in een mengkom.
  • Snijd 1 zure appel (Granny Smith) in kleine blokjes, snipper 1-2 sjalotten, snijd 150 g zoetzure augurken fijn en hak 50 g zilveruitjes fijn. Voeg toe aan de aardappelen.
  • Giet het vlees af en snijd fijn. Voeg toe aan het geheel en meng grondig samen met een handje verse bieslook.
  • Meng 150 ml mayonaise met 2-3 tl scherpe mosterd. Voeg de mosterdmayonaise toe aan het geheel en meng grondig.
  • Serveer optioneel met een gekookt ei en garneer met paprikapoeder.

Huzarensalade receptHuzarensalade makenHuzarensaladeHuzaren salade

TIP

Valt deze huzarensalade in de smaak en op zoek naar een soortgelijke salade? Probeer dan ook eens onze rundvleessalade, minstens zo lekker!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

SmaakMenutie 2 augustus 2018 - 13:55

Leuk om te horen Maaike!

Reply
SmaakMenutie 27 december 2018 - 13:24

Hoi Annelies, wat fijn! Erg leuk om te horen dat onze recepten de grens over gaan 🙂 We hopen dat het bij iedereen in de smaak viel en dat jullie gezellige dagen hebben gehad. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
SmaakMenutie 3 juli 2019 - 09:17

Met een bouillonblokje en andere kruiden die je lekker vindt! Maar een blikje is wel het makkelijkst. Succes!

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 11:20

Haha mooi moment om het blikje inderdaad aan te breken! Geniet ervan (ook van de pom!) 🙂

Reply
Marco 28 augustus 2024 - 13:17

Hoi beiden,
Wat hebben jullie toch heerlijke recepten. Vandaag weer eens de huzarensalade. Hoe lang blijft de salade goed in de koelkast?

Reply
SmaakMenutie 28 augustus 2024 - 14:58

Thanks voor het compliment Marco, leuk om te horen! Deze salade kan 2-3 dagen afgesloten in de koelkast bewaren.

Reply
SmaakMenutie 13 april 2022 - 10:34

Ja dat zou waarschijnlijk wel kunnen, maar vinden het persoonlijk lekkerder met corned beef denken we 🙂

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:15

Wellicht wat hamblokjes? Of gekookt rundvlees als je de tijd hebt!

Reply