Home Salades en soepen Huzarensalade

Huzarensalade

door SmaakMenutie
Huzarensalade

Klaar in een half uurtje!

Huzarensalade is heerlijk bij de barbecue en veel mensen kopen deze salade dan kant en klaar in de supermarkt. Maar het is veel lekkerder om ‘m een keer zelf te maken. Heb je voldoende tijd, kook dan zelf het rundvlees voor de salade. Maar aangezien dit minstens 2 uur kost, kiezen wij vandaag voor makkelijk en gebruiken we corned beef. Daardoor maak je deze versie al in een half uurtje. Het hoort officieel niet in een huzarensalade thuis, maar we koken er ook lekker een eitje bij. En het lekkerste smaakt de salade als je ‘m een dag van tevoren maakt. Mmmm!

Huzarensalade

Huzarensalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 51 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 340 g corned beef (1 blikje)
  • 150 g zoetzure augurken
  • 50 g zilverui
  • 100 ml mayonaise
  • 2 sjalotten
  • 1 appel (zuur)
  • 2 tl scherpe mosterd
  • Handje verse bieslook
  • Paprikapoeder

Zo maak je het

  • Kook 600 g vastkokende aardappelen circa 16 minuten in een klein laagje water. Zorg dat ze niet té zacht zijn.
  • Snijd ondertussen 1 blikje corned beef in kleine stukjes. Snijd tevens 1 appel in hele kleine blokjes, snipper 1-2 sjalotten, snijd 150 g zoetzure augurken fijn (10 stuks) en hak 50 g zilveruitjes fijn. Doe alles in een grote kom en vermeng met elkaar.
  • Maak in een andere kom de dressing door 100 ml mayonaise te vermengen met 2 ruime tl scherpe mosterd. Je kan later eventueel extra mayonaise toevoegen als je het romiger wil hebben.
  • Spoel de aardappels af onder koud water en laat afkoelen. Snijd ze vervolgens in (hele) kleine blokjes (yep, dit is even een klusje). Voeg de aardappelblokjes toe aan de rest en meng door elkaar (niet prakken dus). Voeg ook wat zout en peper toe.
  • Voeg de dressing toe en meng alles grondig door het geheel.
  • Hak tot slot de bieslook fijn en voeg deze ook toe. Serveer met een eitje en maak af met paprikapoeder!

Ingrediënten huzarensaladeHuzarensalade Huzarensalade recept Huzarensalade maken Huzarenslaatje

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

Maaike van Heuvel 1 augustus 2018 - 17:10

Lekker zeg doet me denken aan vroeger. Groetjes Maaike

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2018 - 13:55

Leuk om te horen Maaike!

Reply
Annelies Groot 24 december 2018 - 19:56

Net gemaakt en ik vindt m nu al super. Morgen serveren voor familie in Frankrijk, ben benieuwd. Mooie kerstdagen!

Reply
SmaakMenutie 27 december 2018 - 13:24

Hoi Annelies, wat fijn! Erg leuk om te horen dat onze recepten de grens over gaan 🙂 We hopen dat het bij iedereen in de smaak viel en dat jullie gezellige dagen hebben gehad. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Jo 30 juni 2019 - 13:08

Hoe maak je het rundvlees op smaak, als je die zelf kookt?

Reply
SmaakMenutie 3 juli 2019 - 09:17

Met een bouillonblokje en andere kruiden die je lekker vindt! Maar een blikje is wel het makkelijkst. Succes!

Reply
Peter 31 maart 2021 - 11:16

Ha mannen, ik kwam in m’n voorraadkast laatst een verloren blik corned beef tegen wat een beetje zielig voor zich uit stond te kijken en zie, via jullie eiersalade kwam ik bij jullie huzarensalade uit! Prima gelegenheid om het blikje uit zijn/haar eenzaam lijden te verlossen…. Aan de slag ermee!

P.S.: de pom staat ook nog op het to-cook lijstje. Kwam van alles ander lekkers tussendoor….grinnik….

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 11:20

Haha mooi moment om het blikje inderdaad aan te breken! Geniet ervan (ook van de pom!) 🙂

Reply
Magnus Axel 11 april 2022 - 20:22

Wat denken jullie.. zou je ipv corned beef hier ook spam (smac) voor kunnen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 13 april 2022 - 10:34

Ja dat zou waarschijnlijk wel kunnen, maar vinden het persoonlijk lekkerder met corned beef denken we 🙂

Reply
Magnus Axel 17 april 2022 - 17:02

Op jullie advies toch maar corned beef gebruikt. Blij toe, het is heerlijk.
Oh, en voor het gemak heb ik gekoelde aardappelschijfjes gebruikt. Wel 5 minuutjes koken en snel afkoelen dan is het perfect. En met een Nicer Dicer is kleine blokjes maken ook nog een feest!
Voor een scandinavisch effectje nog dille toegevoegd.

Reply
Mies 11 augustus 2022 - 14:48

Vandaag de huzarensalade gemaakt. Heerlijk! Als je van minder vlees houd dan is 150 gram gesneden cornedbeef ook prima ipv blikje en iets fijner. Smaak is er niet minder om.

Reply
Ine 11 augustus 2023 - 18:13

Eerlijk gezegd was ik wel sceptisch over dit recept met corned beef ipv rundvlees. Maar het was verrassend lekker. Dit is een blijver!!!

Reply
Esterella 13 september 2023 - 18:02

Ik lust geen corned beef, waarmee kan ik dat vervangen?

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:15

Wellicht wat hamblokjes? Of gekookt rundvlees als je de tijd hebt!

Reply