Home Vlees en kip Shaslick

Shaslick

gegrilde vleesspiesjes

door SmaakMenutie
Shaslick

Heerlijk op de BBQ

Deze heerlijke ‘saté‘ uit Centraal Azië bestaat uit grof gesneden en gemarineerde blokjes vlees die afgewisseld met stukjes groenten (paprika en rode ui) aan een stokje worden geregen en vervolgens gegrild. De marinade voor de shaslick (ook wel ‘sjasliek’) is een combinatie van zuur (citroensap) met kruiden als oregano, komijn en gerookte paprikapoeder. Deze laatste is ook direct dé smaakmaker. Voor shaslick kan varkensvlees of kip gebruikt worden, wij kiezen voor het eerste en combineren dit met gerookte (ontbijt)spek. De vleesspiesjes zijn heerlijk op de barbecue maar kan ook prima op de (contact)grill. Serveer met barbecue-salades als huzaren– of aardappelsalade.

Shaslick

Shaslick

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g magere hamlappen
  • 100 g gerookte (ontbijt)spek (stukje)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Meng voor de marinade 4 el olijf- of zonnebloemolie samen met 2 el citroensap (of azijn), 1 geperste teen knoflook, 1 tl cayennepeper, 1 tl gedroogde oregano, 2 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl gemalen komijnzaad en een snuf zout.
  • Snijd 600 g (magere) varkenshaas of hamlappen in grove blokjes en meng de marinade door het vlees. Laat minimaal 30 minuten marineren (of langer).
  • Snijd ondertussen 100 g gerookte (ontbijt)spek in grove stukken. Snijd tevens 2 paprika’s en 1 rode ui in grove blokjes.
  • Rijg eerst een stuk vlees aan een spies (30 cm) en vervolgens een stuk ontbijtspek, paprika en ui. Herhaal meermaals.
  • Bestrijk de shaslick licht met extra (olijf- of zonnebloem)olie en grill op de barbecue, contactgrill of grillpan rondom gaar en bruin (ongeveer 8-12 minuten).

Shaslick kruidenShaslick makenShaslick receptShaslickSjasliek

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!