Home Erik's Asia Groene curry pasta

Groene curry pasta

door SmaakMenutie
Groene curry pasta

Pittig maar niet té

Zoals jullie weten maken wij onze boemboe’s altijd zelf. Niet alleen omdat er dan geen onnodige toevoegingen in verwerkt zijn, maar ook omdat het hartstikke simpel is. Bovendien kan je variëren met scherpte en smaak. Zo ook met je eigengemaakte groene curry pasta. Ben je gek op mega spicy? Voeg dan extra pepertjes toe of laat de zaadlijsten erin zitten. Liever een milde versie? Dan laat je een pepertje achterwege of voeg je wat extra limoensap toe. Onze groene currypasta is pittig maar zeker niet overheersend. Laten we zeggen twee pepertjes op een schaal van drie. Probeer maar uit in bijvoorbeeld deze heerlijke groene curry met kip!

Groene curry pasta

Groene curry pasta

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

5 limoenblaadjes
4 groene rawit pepers
2 stengels sereh
2 sjalotten
1 handje verse koriander
1/2 limoen
3 el zonnebloemolie
1 el vissaus
1 tl laos
1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
3 cm verse gember

Zo maak je het

  • Verwijder de steeltjes van 4 groene pepers (wij gebruiken rawit) en verwijder de zaadlijsten. Haal van 2 stengels sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant en een stukje van de bovenkant. Snijd in (hele) smalle ringetjes; dit voorkomt draadjes in je curry. Doe alles in de kom van de (staaf)mixer.
  • Voeg ook 1 grote (of 2 kleine) sjalotten toe en 3 tenen knoflook. Voeg tevens 1 flinke hand fijngehakte korianderblaadjes toe, 4-5 limoenblaadjes, het sap van een 1/2 limoen (en eventueel de rasp), 3 cm geraspte verse gember, 1 tl djintan, 1 tl gemalen koriander, 1 tl laos, 1 el vissaus en 2-3 el (arachide- of zonnebloem)olie.
  • Mix het geheel grondig tot er een gladde pasta ontstaat. Je hebt nu circa 120 g groene currypasta. Dit is voldoende voor een maaltijd voor 4 personen.

Groene curry kruidenGroene curry pasta makenGroene curry pastaThaise curry pasta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!