Home Erik's Asia Verfijnde Foe Yong Hai (mét of zonder kip)

Verfijnde Foe Yong Hai (mét of zonder kip)

door SmaakMenutie

Lekkerder dan van de afhaalchinees

Naast de babi pangang waarschijnlijk het meest bestelde gerecht bij de afhaalchinees: foe yong hai. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de versie van de gemiddelde afhaalchinees echt niet weg krijg. Vooral de dikke stukken champignon gecombineerd met een enorm dikke saus zorgen voor weinig subtiliteit. Daarom hierbij een ietwat verfijndere versie van de foe yong hai met kip. Maar wel eentje die zóveel lekkerder is dan van de afhaalchinees. En voor de vegetarische variant laat je de kip gewoon achterwege. We maken er ook een supersimpel sausje bij. En je zet hem zo op tafel. Serveer er lekker een babi gerechtje bij (bijvoorbeeld babi ketjap of babi smoor) en klaar is kees. Of maak er de allerlekkerste nasi of mihoen bij 😉

Foe yong hai

Foe Yong Hai

Naast de babi pangang waarschijnlijk het meest bestelde gerecht bij de afhaalchinees: foe yong hai. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de versie van de... Erik's Asia Foe Yong Hai, eigerecht, Chinees European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g kipfilet (optioneel)
50 g taugé
30 g bamboe scheuten
5 eieren
3 stengels lente-ui
1 prei
2 tenen knoflook
1/2 rode paprika
5 el melk
Voor de saus:
5 el ketchup
1 el gembersiroop
1 el ketjap manis
1 tl sambal

Zo maak je het

  • Deze eerste stap is optioneel. Wil je hem helemaal vegetarisch dan laat je de kip achterwege. Kook één kleine kipfilet van circa 100-150 gr in een laagje water gaar in ongeveer 8-10 minuten. Haal de kip daarna met twee vorken uit elkaar of snijd in hele kleine stukjes.
  • Snijd ondertussen 1/2 paprika in kleine blokjes, 1 prei in smalle have maantjes, een handje bamboescheuten in stukjes en 3 stengels lente-ui in smalle ringetjes. Maak ook 50 gr taugé schoon.
  • Doe alle gesneden groenten en de kip in een ruime kom en klop hier grondig 5-6 eieren doorheen samen met 5 el melk. Voeg ook 2 fijn geperste tenen knoflook toe en een flinke snuf zout en peper. Voeg 1 tl sambal toe of een rode peper als je van wat meer pit houdt.
  • Neem een ruime koekenpan en bak een mooie dikke omelet. De melk zorgt dat hij lekker luchtig wordt.
  • Maak ondertussen een sausje door 5 el ketchup te mengen met 1 el gembersiroop, 1 el ketjap en 1 tl sambal. Varieer met de ingrediënten voor meer pit of liever een wat zoetere saus.

Foe yong hai recept Foe yong hai maken Foe yong hai vegetarisch Foe yong hai met kipHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Gerald 22 juni 2019 - 17:24

Inderdaad beter asl van de Chinees, hoewel die foe-yong-hai altijd wat luchtiger lijkt. Ook het sausje is enak!!!!

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2019 - 12:28

Haha leuk om te horen!

Reply