Uiteraard mét emping!
Ben je gek op gado gado? Dan weet ik zeker dat je deze karedok ook heerlijk vindt. Hij doet je misschien een beetje denken aan de petjil. Ook met lekker knapperige groenten en een zelfgemaakte pindasaus. Alleen hoor je bij karedok echt emping te eten. Vraag me niet waarom, maar het hoort nu eenmaal zo volgens mijn vader. En ja, dan is het zo. Overigens kan je die emping tegenwoordig zelfs in de supermarkt kopen. Makkelijk toch? Wij serveren de groenten altijd apart van de pindasaus, zo kan iedereen zijn eigen bakje maken. Maar je kan het er natuurlijk ook gewoon doorheen mengen. Eet het met witte rijst (lekker vega). Of kies er een vleesgerecht bij. Up to you!
10 reacties
Oh ja, emping, dat is al te lang geleden. En dan ook nog bij een gado gado variant. Mijn eetplanning voor de week dankt jullie1
Hoi Karin, gewoon koud door de groenten heen roeren!
Taugé is een kiemgroente en gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in de koeling!
Kentjoer heeft wel een hele kenmerkende smaak Marjolein, dus lastig om te vervangen. Laos komt wel in de buurt, is dat verkrijgbaar?
Ik denk het ook niet, maar Laos heb ik nog wel en ik laat zo nu en dan wat dingen opsturen door vrienden uit Nederland. Dankjewel!
Fijn dat dat kan Marjolein. Geniet ervan!
Deze hoeft niet geblancheerd te worden, maar dat was niet helemaal duidelijk. Heb het direct aangepast, thanks voor de oplettendheid Cindy en geniet ervan!
Wat een lekker groentegerecht en heel makkelijk om te maken. Echt een gerecht om vaker te maken bij een rijsttafel.
Klinkt erg lekker, is het een bedoeling dat de saus niet eerst nog verwarmd moet worden? Hoort het de rauwe smaak van knoflook te hebben? En eten jullie de spitskool ook rauw?
Wij kneuzen ook standaard emping over de gadogado, zo lekker die crunch!
Nee hoor! Er zit knoflook in, maar moet niet de smaak hebben van knoflook 🙂 Spitskool inderdaad rauw.