Uiteraard mét emping!
Ben je gek op gado gado? Dan weet ik zeker dat je deze karedok ook heerlijk vindt. Hij doet je misschien een beetje denken aan de petjil. Ook met lekker knapperige groenten en een lekkere pindasaus. Alleen hoor je bij karedok echt emping te eten. Vraag me niet waarom, maar het hoort nu eenmaal zo volgens mijn vader. En ja, dan is het zo. Overigens kan je die emping tegenwoordig zelfs in de supermarkt kopen. Makkelijk toch? Wij serveren de groenten altijd apart van de pindasaus, zo kan iedereen zijn eigen bakje maken. Maar je kan het er natuurlijk ook gewoon doorheen mengen. Eet het met witte rijst (lekker vega). Of kies er een vleesgerecht bij. Up to you!
14 reacties
Oh ja, emping, dat is al te lang geleden. En dan ook nog bij een gado gado variant. Mijn eetplanning voor de week dankt jullie1
Leuk om te horen! Ja, wij houden heel erg van emping 🙂 Graag gedaan Laura en alvast eet smakelijk! Groet, team SmaakMenutie
Ik koop kant en klare korrels Karedok van Ratu Culinair, dat strooi ik van te voren door alle rauwe groenten met wat kentjoer poeder, zodat het kan intrekken. Dus alleen de korrels, zonder water er aan toe te voegen. Ik heb menigeen al het recept mogen doorgeven, héérlijk!
Hoi
Pindasaus ,maak je die warm of koud door de groente heen?
Hoi Karin, gewoon koud door de groenten heen roeren!
What is taugé?
Taugé is een kiemgroente en gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in de koeling!
Kan ik de Kentjoer ook vervangen door “gewone” gemberpoeder? Of heb je een beter alternatief?
Ik woon in Portugal en daar zijn ze niet zo thuis in de Oosterse kruiden.
Kentjoer heeft wel een hele kenmerkende smaak Marjolein, dus lastig om te vervangen. Laos komt wel in de buurt, is dat verkrijgbaar?
Ik denk het ook niet, maar Laos heb ik nog wel en ik laat zo nu en dan wat dingen opsturen door vrienden uit Nederland. Dankjewel!
Fijn dat dat kan Marjolein. Geniet ervan!
Hai! Wanneer voeg je de spitskool toe? Ik kan het nergens vinden in het recept. Lijkt me erg lekker en ga dit zeker een keer maken.
Deze hoeft niet geblancheerd te worden, maar dat was niet helemaal duidelijk. Heb het direct aangepast, thanks voor de oplettendheid Cindy en geniet ervan!
Wat een lekker groentegerecht en heel makkelijk om te maken. Echt een gerecht om vaker te maken bij een rijsttafel.