Home Erik's Asia Karedok (knapperige groenten met pindasaus)

Karedok (knapperige groenten met pindasaus)

door SmaakMenutie

Uiteraard mét emping!

Ben je gek op gado gado? Dan weet ik zeker dat je deze karedok ook heerlijk vindt. Hij doet je misschien een beetje denken aan de petjil. Ook met lekker knapperige groenten en een lekkere pindasaus. Alleen hoor je bij karedok echt emping te eten. Vraag me niet waarom, maar het hoort nu eenmaal zo volgens mijn vader. En ja, dan is het zo. Overigens kan je die emping tegenwoordig zelfs in de supermarkt kopen. Makkelijk toch? Wij serveren de groenten altijd apart van de saus, zo kan iedereen zijn eigen bakje maken. Maar je kan het er natuurlijk ook gewoon doorheen mengen. Eet het met witte rijst (lekker vega). Of kies er een vleesgerecht bij. Up to you!

Karedok

Karedok

Ben je gek op gado gado? Dan weet ik zeker dat je deze karedok ook heerlijk vindt. Hij doet je misschien een beetje denken aan de petjil. Ook met lekker... Erik's Asia Karedok, Indisch, groenten, pindasaus Indisch Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

125 g pindakaas
100 g taugé
100 g witte of spitskool
100 g sperziebonen
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 komkommer
1/2 lombok (rode peper)
1 tl kentjoer
1 el gula djawa (of suiker)

Zo maak je het

  • Snijd 1 komkommer in halve maantjes (zonder zaadlijsten). Snijd tevens circa 100 gr sperziebonen in stukken en maak 100 gr taugé schoon (bruine staartjes verwijderen). Mocht je geen kant-en-klaar gesneden spitskool hebben gekocht dan moet je deze ook nog even fijn snijden.
  • Blancheer de sperziebonen circa 8 minuten in kokend water. Voeg het laatste minuutje de taugé ook toe. Spoel af onder ijskoud water. Dan garen ze niet verder en blijven ze knapperig.
  • Maak ondertussen de pindasaus met behulp van de (kom van de) staafmixer, blender of foodprocessor. Mix 125 gr pindakaas met 2 sjalotten, 2-3 tenen knoflook, 1/2 rode peper (of meer), 1 kleine tl kentjoer, 1 el gula djawa en 75 ml water. De saus moet niet té dik zijn, dus voeg eventueel wat extra water toe.
  • Meng de pindasaus door de groenten en eet met emping. Mmmm!

Karedok recept Indische salade KaredokHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Laura 6 mei 2019 - 10:27

Oh ja, emping, dat is al te lang geleden. En dan ook nog bij een gado gado variant. Mijn eetplanning voor de week dankt jullie1

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 12:33

Leuk om te horen! Ja, wij houden heel erg van emping 🙂 Graag gedaan Laura en alvast eet smakelijk! Groet, team SmaakMenutie

Reply
Karin 15 november 2019 - 14:08

Hoi
Pindasaus ,maak je die warm of koud door de groente heen?

Reply
SmaakMenutie 18 november 2019 - 15:27

Hoi Karin, gewoon koud door de groenten heen roeren!

Reply
Japke 6 september 2020 - 14:06

What is taugé?

Reply
SmaakMenutie 7 september 2020 - 11:13

Taugé is een kiemgroente en gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in de koeling!

Reply