6,K
Wereldgerecht
We hebben er weer eentje; een recept in de categorie wereldgerechten. Toegegeven, de Europese kip tandoori is net even anders dan hoe ze hem in India maken, maar deze variant is minstens zo lekker. En een extra voordeel, deze is veel sneller klaar. Je moet de kip alleen even een uurtje (of langer) marineren in een romige en kruidige saus. Serveer met witte rijst, frisse komkommer, peterselie en natuurlijk naan(brood).
28 reacties
De kip staat nu in de marinade.. Ik ben benieuwd!
Groetjes, Sanneke
Lekker Sanneke! Viel het in de smaak? 🙂
De kip staat in de marinade! Klinkt als een lekker en makkelijk maar smaakvol gerecht. Blij dat ik jullie heb gevonden, zoveel heerlijke recepten
Mmm lekker Valerie! Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Ik doe vaak boodschabij picnic, een samenwerking zou tof zijn.
Kan je dit gerecht ook in de slowcooker maker met marinade ?
Of gaat dat schiften? Ellen
Hallo Ellen, we denken het wel! Maar hebben het zelf nooit geprobeerd in de slowcooker. Dus zeker weten doen we het niet 🙂
Toch maar in gewone pan gemaakt, dubbele portie, en het is verrukkelijk ??
Fijn dat het gelukt is en het in de smaak viel! 😀
De kip staat hier ook in de marinade. Hebben er zin in. Jullie site wordt hier elk weekend bekeken met het bedenken van wat we gaan eten de komende week
Lekker Bas! Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Wat leuk dat onze website dient ter inspiratie voor wat er op tafel komt! 🙂
Gerecht net gemaakt, helaas geschift. Ik gebruikte Griekse Yoghurt van Fage 5% iemand de gouden tip?
De tip: zorg ervoor dat je de yoghurt een half uurtje van tevoren uit de koelkast haalt zodat het op kamertemperatuur komt. Dan is de kans het kleinst op schiften. En hoe vetter de yoghurt, hoe minder de kans op schiften. Succes!
Hoi, hier een groot fan! Trouwens het hele gezin! Is het een rare vraag of je ook gewone yoghurt kan gebruiken?
Leuk om te horen Wendy, fijn dat jullie van onze recepten genieten! En niks is een rare vraag hoor 🙂 Griekse yoghurt is wat vetter en dikker. Gewone kan dus ook maar de Griekse variant is beter.
Ja die laatste tip had ik even moeten lezen ;D Maar heerlijk recept, smaakt top! Ietsie uitgeschoten met de cayennepeper. Glaasje water er maar bij. #fanvansmaakmenutie
Ik zal ‘m ook even onderaan als tip zetten Jacqueline! Haha cayennepeper moet je inderdaad voorzichtig mee zijn 😉 En thanks voor het compliment, #leuk! 🙂
Vraagje….
Ik mag om medische redenen geen kurkuma.
Is dit echt essentieel? Of kan ik het achterwege laten?
Kan je achterwege laten hoor, de kurkuma zorgt namelijk niet voor een enorm overheersende smaak!
Net dit heerlijke recept gemaakt en gegeten ,was erg lekker .
Kan je er ook wat kokosmelk bijdoen om het geheel wat smeuiig te maken ?
Fijn dat ons recept in de smaak viel Yvonne! Kokosmelk toevoegen zou moeten kunnen hoor, maar zelf niet eerder geprobeerd 🙂
Hallo, zou je ook crème fresh kunnen gebruiken ipv Griekse yoghurt?
Nee dat zouden we niet aanraden!
Heb zelf kokoscreme toegevoegd en aan de saus toch wat palmsuiker (ik vind m lekkerder dan). De peterselie zou ik weglaten en vervangen door koriander, dan komt het gerecht en de smaken veel beter tot hun recht. Verder prima gerecht
Ik heb je tip opgevolgd en het is heerlijk! Zelf heb ik nog wat water met maïzena er aan toegevoegd om de saus iets meer te binden.
Kan dit ook zonder koriander?
Ik ben er zo 1 die koriander naar zeepsop vind smaken, haha.
Ja tuurlijk! Wij kiezen ook wel eens voor peterselie
Dat is een goeie!
Dank, ik ga hem snel eens proberen