Frikadel djawa
Onze Indische gehaktballetjes (en Indische balletjes) zijn een regelrechte hit, dus werd het – na meermaals de vraag van van onze lezers gekregen te hebben – tijd voor Javaanse gehaktballetjes. Deze Javaanse balletjes worden in Indonesië frikdadel djawa genoemd. Lekker als (warme) snack of onderdeel van je rijsttafel. Met 300 gram maak je ongeveer 30 balletjes. Genoeg voor een man of 4-5 op een mooie borrelplank.
9 reacties
Wanneer wordt het paneermeel toegevoegd?
Scherp Johan! Het staat er nu bij 🙂
Wat is de reden dat het gehakt terug in de koelkast gaat?
Zodat het goed in kan trekken!
Oh duh, klinkt logisch.
Wederom bedankt voor jullie snelle reactie!
Hi!
Kan ik ze de dag ervoor ook al maken of zijn ze op het lekkerst de dag zelf?
Kan hoor! Maar op de dag zelf is wel het allerlekkerst 😉
Maken jullie de boemboe met een vijzel of met een keukenmachine?
Met een keukenmachine! Maar een vijzel kan ook hoor, is alleen wat meer werk 😉