Home Erik's Asia Zelfgemaakte Chinese tomatensoep

Zelfgemaakte Chinese tomatensoep

door SmaakMenutie

Appelmoes

Wie kent het niet: Chinese tomatensoep. In Nederland vooral bekendheid gekregen dankzij de oplosversie waar je warm water bij schenkt (zo rond een uurtje of 4 ’s middags 😉 ). En natuurlijk dankzij de afhaalchinees. Niets mis mee natuurlijk. Maar als je die lekker vindt, dan ga je hier helemaal van smullen. En schrik niet van de appelmoes bij de ingrediënten. Want dat is dus het ‘geheime’ ingrediënt waarmee de soep zijn kenmerkende zoetzure smaak krijgt. Schijnbaar is dat al decennia zo. Wij doen er overigens ook nog gembersiroop doorheen en natuurlijk soe-oen. Eet smakelijk!

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Wie kent het niet: Chinese tomatensoep. In Nederland vooral bekendheid gekregen dankzij de oplosversie waar je warm water bij schenkt (zo... Erik's Asia Chinese tomatensoep, soep, Chinees Chinees Print dit recept
Personen: 6 kommen Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 31 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g tomatenblokjes (1 blik)
300 kipfilet (2 stuks)
100 g wortels
90 g appelmoes
70 g tomatenpuree (1 blikje)
50 g taugé
50 g soe-oen
2 eieren
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 kip bouillonblokjes
1 bosje lente-ui
3 el gembersiroop
2 el maizena
2 el ketjap manis

Zo maak je het

  • Snijd 100 gr wortels in dunne reepjes (julienne), maak 50 gr taugé schoon en snijd een bosje lente-ui alvast in ringetjes. Zet even apart.
  • Snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit op matig vuur de knoflook en sjalot even aan in een beetje olie.
  • Zet het vuur laag en voeg 1 blikje tomatenpuree (70 gr) toe. Bak dit even 2 minuutjes al omscheppend mee (zorg dat het niet verbrandt).
  • Voeg nu 400 gr tomatenblokjes (1 blik) toe samen met 3 (flinke) el gembersiroop, 90 gr appelmoes en 1-2 el ketjap manis. Roer alles goed door elkaar.
  • Giet er ruim 1 liter warm water bij en 2 kip (of groente-) bouillonblokjes. Breng tegen de kook aan en voeg vervolgens 2 kipfilets toe. Laat de kipfilet rustig 12-15 minuten pruttelen in de soep tot de kip gaar is.
  • Maak ondertussen 2 dunne omeletten van 2 eieren. Rol de omelet op en snijd hem in dunne reepjes.
  • Bereid ook alvast de soe-oen door een pan water te koken, van het vuur te halen, de soe-oen 4 minuten te weken en vervolgens af te spoelen onder koud water.
  • Haal de kipfilets uit de soep en trek het vlees met 2 vorken los (pulled chicken). Doe het weer terug in de pan.
  • Doe nu ook de soe-oen, taugé, wortel, lente-ui en reepjes omelet erbij en laat het geheel enkele minuten rustig pruttelen.
  • Meng tot slot 2-3 el maizena met 2-3 el water en voeg dit toe aan de soep. Laat het geheel ietwat indikken. Proef of het naar smaak is. Eventueel kan je wat zout toevoegen of wat extra ketjap manis en/of gembersiroop. Eet smakelijk!

Ingrediënten Chinese tomatensoep Zelfgemaakte Chinese tomatensoep Chinese tomatensoep appelmoesHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

3 reacties

Joke Rodink 23 september 2019 - 16:52

Recept Joke

Reply
Heleen 2 november 2019 - 19:49

Super lekker ! Heb ipv ei reepjes egg drop gedaan ( scheelde afwas ) 😉

Reply
SmaakMenutie 3 november 2019 - 11:16

Wat een goed idee Heleen, ook heerlijk 🙂

Reply