Appelmoes
Wie kent het niet: Chinese tomatensoep. In Nederland vooral bekendheid gekregen dankzij de oplosversie waar je warm water bij schenkt (zo rond een uurtje of 4 ’s middags 😉 ). En natuurlijk dankzij de afhaalchinees. Niets mis mee natuurlijk. Maar als je die lekker vindt, dan ga je hier helemaal van smullen. En schrik niet van de appelmoes bij de ingrediënten. Want dat is dus het ‘geheime’ ingrediënt waarmee de soep zijn kenmerkende zoetzure smaak krijgt. Schijnbaar is dat al decennia zo. Wij doen er overigens ook nog gembersiroop doorheen en natuurlijk soe-oen. Eet smakelijk!
16 reacties
Recept Joke
Weer zo’n top recept, dank jullie wel hiervoor.
Nooit geen andere Chinese tomatensoep weer dat staat vast😉
Super lekker ! Heb ipv ei reepjes egg drop gedaan ( scheelde afwas ) ?
Wat een goed idee Heleen, ook heerlijk 🙂
Kan ik de Chinese tomatensoep ook een dag van te voren maken.
Hoi Jose, ja hoor dat kan!
Dit is gelijk één van mijn favoriete recepten geworden! Ook prima als lunch (dan laten we de kip weg). In plaats vanuit Soe-oen breken we mihoen in kleine stukjes en doen die erdoor als ‘vermicelli’. Heerlijk!
Leuk om te horen Lydia! En slim die mihoen 🙂
Ook deze vanavond gemaakt en dit is ook een succes.
Dank voor het recept.
Fijn dat de soep in de smaak viel Bianca, leuk!
Oh goddelijk, heren weer bedankt voor dit recept.
Volgende week krijg ik eters en dit zal zeker op het menu staan.
Voor de knapperigheid heb ik nog wat bamboescheutjes toegevoegd.
Goede middag,
Ik heb een vraagje, de meeste chinese tomatensoepen zijn glad. Hoeft deze niet gepureerd te worden voordat de kip terug in de pan gaat?
Nee hoor Cora, deze is al vrij glad 🙂
Anders de tomatenblokjes even met staafmixer wat fijner maken, onze kids vinde groenten geen probleem maar tomatenblokjes wel. Haha!
Deze was weer te vlug op, ze vonden hem lekkerder dan van de afhaal Chinees. Zal veelvuldig worden gemaakt.
Heerlijk. Al meerdere recepten voor Chinese tomatensoep maar die gaan allemaal de prullenbak in. Deze is een blijvertje