Home Erik's Asia Sambal goreng groenten

Sambal goreng groenten

door SmaakMenutie

Makkelijke variant

Ben je ook zo gek op sambal goreng boontjes? Dan vind je deze sambal goreng groenten vast ook heerlijk. En yep, we maken vandaag lekker een makkelijke variant. Namelijk met een zakje kant-en-klare (oosterse) groenten van de supermarkt. Maar je kan natuurlijk ook zelf je groenten snijden. Up to you. Net als de hoeveelheid sambal. Gek op spicy? Dan zijn 2 el vast niet genoeg. Too spicy? Blus dan af met wat extra limoensap. Lekker met rijst, een vleesgerechtje en kroepoek. Aan de slag!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Sambal goreng groenten

Sambal goreng groenten

Ben je ook zo gek op sambal goreng boontjes? Dan vind je deze sambal goreng groenten vast ook heerlijk. En yep, we maken vandaag lekker een... Erik's Asia Sambal goreng groenten European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 11 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g oosterse groenten
40 g santen
1 stengel sereh (citroengras)
3 tenen knoflook
2 sjalotten
1/2 limoen
1/2 tl trassi
1 tl laos
1 el gulu djawa (of suiker)
2 el sambal oelek

Zo maak je het

  • Snijd 2 sjalotjes en 3 tenen knoflook fijn. Fruit ze even 3 minuutjes aan in een scheutje olie op middelhoog vuur.
  • Voeg nu 2 el sambal oelek toe samen met 1 el gulu djawa, 1/2 tl trassi en 1 tl laos. Meng goed door elkaar op niet te hoog vuur.
  • Voeg nu de groenten toe en meng deze even door het geheel.
  • Giet 150-200 ml warm water bij de groenten samen met 40 gr santen. Breng aan de kook terwijl je roert.
  • Voeg (als je 'm in huis hebt) 1 gekneusde stengel sereh toe en laat het geheel nu 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe wel even omscheppen.
  • Proef of de groente naar wens is. Voeg extra sambal toe naar smaak en besprenkel met wat limoensap.

Ingrediënten sambal goreng groenten Sambal goreng groenten maken Indisch groentegerecht

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Monique 14 juni 2019 - 17:01

Welke groenten zyn het svp? In geval ik ze zelf wil snyden.

Reply
SmaakMenutie 18 juni 2019 - 12:37

Hoi Monique, nog lekkerder! Dat zijn sperziebonen, wortel, witte kool, taugé en bosui

Reply
eveliene 10 juli 2019 - 09:49

lijk me lekker alleen gebruik ik de trassie natuurlijk niet omdat vis is;)

Reply
SmaakMenutie 10 juli 2019 - 15:13

Het is ook heerlijk Eveliene! Kan prima hoor zonder trassi voor de vegetarische versie 🙂 Eet smakelijk alvast!

Reply