Home <30 minuten Gevulde portobello

Gevulde portobello

met geitenkaas en pancetta

door SmaakMenutie
Gevulde portobello met geitenkaas

Grote kastanjechampignon

Zin in een eenvoudig gerechtje dat ook nog eens super smaakvol is? Dan is deze gevulde portobello met geitenkaas en pancetta echt het proberen waard. Het is niet alleen een gezonde(re) keuze, het is ook heel voedzaam. Wij vullen deze grote kastanjechampignons met een riant mengsel van pancetta, tomaat, geitenkaas en appel. Optioneel kan je er bijvoorbeeld rucola bij serveren. Je kan het ook goed serveren als voorgerecht door bijvoorbeeld wat kleinere portobello’s te gebruiken.

Gevulde portobello met geitenkaas

Gevulde portobello met geitenkaas

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 60 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g geitenkaas
  • 100 g pancetta blokjes
  • 50 g geraspte kaas (optioneel)
  • 2 tomaten
  • 2 portobello's
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 appel
  • 2 el paneermeel
  • Verse peterselie
  • Walnoten
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Verwijder voorzichtig de steel en de binnenkant van de portobello en snijd in kleine stukjes. Snijd ook alvast 2 tomaten zonder zaadlijsten in kleine blokjes.
  • Bak 100 g pancetta blokjes zonder olie enkele minuten aan. 
  • Snipper 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Voeg toe aan de pancetta en bak kort mee. 
  • Voeg de fijngesneden portobellosteeltjes en de gesneden tomaat toe en bak mee tot het vocht afgeeft. 
  • Schil 1 (Elstar) appel en snijd in kleine stukken en hak een handje peterselie fijn. Voeg toe aan het geheel en bak al omscheppend kort mee.
  • Voeg 100 g verbrokkelde geitenkaas en een handje grof gehakte walnoten toe. Meng tot de kaas gesmolten is. Voeg tot slot 2 el paneermeel toe en zet het vuur uit.
  • Bestrijk de portobello aan de buitenkant met olijfolie en vul met het mengsel. Bestrooi optioneel met wat geraspte kaas en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Portobello receptPortobello vullenPortobello vullingPortobello ovenGevulde portobelloGevulde portobello met geitenkaasGevulde portobello met geitenkaas en pancetta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

A boerboom 8 november 2023 - 08:48

Welke andere kaas kan je er voor gebruiken ik jou niet vande smaak van geiten kaas

Reply
SmaakMenutie 8 november 2023 - 10:59

Kies bijvoorbeeld voor feta! Of gebruik wat extra geraspte kaas 🙂

Reply
Monique 8 november 2023 - 10:55

Voor vegetariërs de pancetta weglaten? Of ergens door vervangen?

Reply
SmaakMenutie 8 november 2023 - 10:56

Ja hoor, lekker achterwege laten 🙂

Reply
Collette 1 december 2023 - 13:44

Kun je dit ook bijv. ’s ochtends maken en ’s avonds afbakken ?
Of ’s avonds vullen en afbakken ? Of blijft de portobello dan niet meer goed?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2023 - 11:46

s’Avonds vullen en afbakken kan zeker maar vers is wel het allerlekkerst 🙂

Reply