Home Voor- en tussengerechten Gevulde portobello (vega!)

Gevulde portobello (vega!)

door SmaakMenutie
Gevulde portobello uit de oven

Grote kastanjechampignon

Op zoek naar een makkelijk en snel voorgerechtje dat ook nog eens vegetarisch is? Kijk dan niet verder. Dit is echt waanzinnig lekker. De portobello is een zeer grote kastanjechampignon waarvan de hoed gevuld wordt met een mengsel van onder andere geitenkaas, walnoten en appel. Heerlijk besprenkeld met balsamico(azijn). Een combinatie die je wel vaker terugvindt in recepten. Kom, laten we beginnen!

Gevulde portobello uit de oven

Gevulde portobello

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

70 g geitenkaas
6 zongedroogde tomaten
2 portobello's
2 tenen knoflook
1 sjalot (of ui)
1/2 appel (Elstar)
1 tl honing
Walnoten
Rucola
Balsamico crème

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Maak de portobello schoon: Verwijder het steeltje en haal met een lepeltje de bruine binnenkant weg. Bestrijk de bolle kant met wat olijfolie en plaats in een ovenschaal.
  • Snijd 1 (flinke) sjalot, 2 tenen knoflook en 6 tot 8 zongedroogde tomaatjes fijn. Fruit dit op laag vuur in een scheutje olijfolie een paar minuutjes aan in een wok of pan. Verkruimel de geitenkaas boven de pan en roer door het mengsel. Hak een handje walnoten grof en voeg ook toe.
  • Voeg 1 tl honing en wat peper toe. Meng goed door elkaar heen tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur uit.
  • Schil een halve appel en snijd deze in kleine stukjes.
  • Vul de portobello's met het geitenkaasmengsel en steek tot slot de stukjes appel erin.
  • Plaats nu ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met rucola en extra walnoten en besprenkel met balsamico(crème). Mmmm!

Gevulde portobello geitenkaasGevulde portobello uit de oven gevulde portobello geitenkaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Klaas 27 november 2020 - 12:17

Portobello met geitenkaas

Reply