Home Voor- en tussengerechten Vegetarisch! Waanzinnig lekkere portobello

Vegetarisch! Waanzinnig lekkere portobello

door SmaakMenutie

Grote kastanjechampignon

Op zoek naar een makkelijk en snel voorgerechtje dat ook nog eens vegetarisch is? Kijk dan niet verder. Dit is echt waanzinnig lekker. De portobello is een zeer grote kastanjechampignon waarvan de hoed gevuld wordt met een mengsel van onder andere geitenkaas, walnoten en appel. Heerlijk besprenkeld met balsamico(azijn). Een combinatie die je wel vaker terugvindt in recepten. Kom, laten we beginnen!

Gevulde portobello uit de oven

Portobello

Op zoek naar een makkelijk en snel voorgerechtje dat ook nog eens vegetarisch is? Kijk dan niet verder. Dit is echt waanzinnig lekker. De... Voor- en tussengerechten Vegetarisch! Waanzinnig lekkere portobello European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

2 portobello's
1 flinke sjalot of ui
2 tenen knoflook
6 zongedroogde tomaatjes
1/2 appel (Elstar)
1 tl honing
70 gr geitenkaas
Handje walnoten
Zakje rucola
Balsamico

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Maak de portobello schoon: Verwijder het steeltje en haal met een lepeltje de bruine binnenkant weg. Bestrijk de bolle kant met wat olijfolie en plaats in een ovenschaal.
  • Snijd 1 sjalot, 2 tenen knoflook en 6 tot 8 zongedroogde tomaatjes fijn. Fruit dit op laag vuur in een scheutje olijfolie een paar minuutjes aan in een wok of pan. Verkruimel de geitenkaas boven de pan en roer door het mengsel. Hak een handje walnoten grof en voeg ook toe.
  • Voeg 1 tl honing en wat peper toe. Meng goed door elkaar heen tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur uit.
  • Schil een halve appel en snijd deze in kleine stukjes.
  • Vul de portobello's met het geitenkaasmengsel en steek tot slot de stukjes appel erin.
  • Plaats nu ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met rucola en extra walnoten en besprenkel met balsamico(azijn). Mmmm!

Gevulde portobello geitenkaas gevulde portobello geitenkaas

Misschien valt dit ook in de smaak