Home Borrelhapjes en sausjes Mini pizza’s

Mini pizza’s

ideaal als snack!

door SmaakMenutie
Mini pizza's

Easy

Pizza’s, ik ken eigenlijk niemand die ze niet lekker vindt. Het allerlekkerst bij de Italiaan uit de houtoven met een glas wijn. Maar wist je dat (mini) pizza’s ook heel makkelijk te maken zijn met kant-en-klaar pizzadeeg? Al dan niet uit de houtoven of van de pizzasteen, maar ook uit de gewone Nederlandse oven zijn ze super lekker. En veel lekkerder dan de voorverpakte- of diepvriespizza’s. Daarnaast kan je eigen smaakcombinaties maken. Wij gaan vandaag voor een variant met prosciutto crudo en een met salami. Daarnaast gebruiken we natuurlijk mozzarella, pesto en tomaat. En omdat ze klein van formaat zijn, zijn ze ideaal als snack! Of serveer als hoofdgerecht met een salade caprese of burrata.

Mini pizza's

Mini pizza's

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 rollen pizzadeeg
  • 1 bol mozzarella
  • 300 g tomaten passata
  • 50 g prosciutto crudo
  • 50 g salami
  • 2 el groene pesto
  • Cherrytomaten
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en maak met behulp van een schaaltje ronde vormen uit het deeg. Per rol maak je circa 6 stuks.
  • Bestrijk de mini pizza's met tomaten passata en licht met wat groene pesto. Beleg vervolgens met plakjes mozzarella, salami of prosciutto, plakjes cherrytomaat en wat blaadjes basilicum.
  • Plaats ze 15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn. Serveer met extra basilicum. 

Mini pizza's receptMini pizza beleggenMini pizza'sMini pizzaKleine pizza

TIP

Kies volgende keer eens voor pizzabrood (in de smaken salami en caprese), ook lekker! 

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!