Home Erik's Asia Nasi goreng

Nasi goreng

Indische gebakken rijst

door SmaakMenutie
Nasi goreng

Familierecept

Toen ik vroeger op de basisschool eens bij een vriendje aan het spelen was vroeg zijn moeder of ik nasi wilde blijven eten. Ik bedacht me geen moment en zei direct ja! Niet wetende dat er zoiets bestond als nasi uit blik. Met doperwten, ieuw. De extra toevoeging was een spiegelei, iets wat voor satésaus moest doorgaan en een hele zure augurk. Tegen heug en meug heb ik mijn bord leeggegeten. Een ding wist ik nu echt zeker; thuis eet ik de áller lekkerste nasi goreng. Daarom hier exact ons familierecept. Selamat makan! Oftewel eet smakelijk.

PS: Als je in Indonesië nasi besteld moet je niet vreemd opkijken als je een kommetje witte rijst krijgt. Nasi betekent namelijk simpelweg gekookte rijst. Goreng betekent gebakken. Nasi goreng is dus letterlijk gebakken rijst. Wat trouwens ook heerlijk is, is nasi kuning. Probeer maar eens!

Nasi goreng

Nasi goreng

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 245 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 300 g rundergehakt
  • 200 g katenspek
  • 100 g achterham
  • 4 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 1 runderbouillonblokje
  • 5 el ketjap manis
  • 2 el gebakken uitjes
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • Kroepoek

Zo maak je het

  • Kook 300 g witte rijst in de pan of, liever nog, de rijststomer.
  • Snijd ondertussen 3 tenen knoflook fijn en fruit deze even aan in een scheutje olie in een ruime pan (waar een deksel op kan). Voeg vervolgens 300 g rundergehakt toe en rul tot het gehakt bruin is.
  • Voeg nu 5-6 el ketjap manis toe en een verkruimeld runderbouillonblokje. Meng alles goed door elkaar en laat met deksel op de pan op matig vuur zachtjes pruttelen.
  • Snijd 200 g katenspek in kleine stukjes en bak deze in een (koeken)pan enkele minuten aan op matig vuur. Ze hoeven niet doorbakken te zijn. Laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
  • Kluts ondertussen 3 eieren in een kommetje samen met 3 el melk of water. Bak hiervan twee omeletten in de pan waarin je zojuist het katenspek hebt gebakken.
  • Rol de omeletten op (zoals een pannenkoek) en snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met 100 g achterham. Zet even apart.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 2 el gebakken uitjes toe aan het gehaktmengsel. Kluts tevens een eitje door het mengsel. Zodra het geheel wat begint te binden zet je het vuur wat lager.
  • Voeg de rijst toe aan het gehaktmengsel en meng alles grondig door elkaar.
  • Voeg nu ook de katenspek, de reepjes omelet en de ham toe. Meng alles grondig door elkaar en voeg naar smaak extra ketjap toe. That's all!
  • Serveer met atjar ketimoen of atjar tjampoer, kroepoek en sambal of chilisaus. Of maak er een lekker saté bij of Foe Yong Hai.
Nasi goreng receptNasi goreng Nasi goreng indonesisch Nasi goreng maken
Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

93 reacties

Felice 17 september 2017 - 21:58

Ha tim en erik, ik heb vanavond de nasi gemaakt! MijN RJST was helaas tot pap gekookt dus heb ik er mie door heen gedaan was ook heel lekker? Ook een prei door het gehaktmengsel is een goed idee. En in plaats van ham en katenspek deed ik er schwartzwalder schinken door beslist een aanrader! Dus je kumt met dit recept nog aardig varieeren! Liefs felice

Reply
SmaakMenutie 18 september 2017 - 09:10

Hoi Felice, wat jammer dat je rijst niet was gelukt. Een tip is een rijstkoker, dan kan deze nooit mislukken. Wel een heel goed idee om er mie doorheen te doen. Lijkt dan eigenlijk een beetje op de mihoen die ook op de website staat. De schwarzwalderham is inderdaad ook een goed alternatief voor de katenspek. Dat is het leuke aan dit recept, de variaties zijn eindeloos 🙂

Reply
sylvia 17 juli 2020 - 16:14

Mmmm wat een gave site hebben jullie ik ga hier zeker veel van maken en zeker deze nasi met sjasieuw of hoe je het schrijft
Groetjes van een lekkerbek?

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2020 - 16:28

Haha dankjewel Sylvia, leuk om te horen! Char siu bedoel je waarschijnlijk 😉 Geniet ervan!

Reply
Bettie 1 september 2022 - 14:34

Aan dit recept is inmiddels mijn hele familie “verslaafd”. Mijn neefje vraagt aan zijn moeder om tante Bettie nasi. Hij bedoelt jullie recept hiermee. Maar hij heeft dit bij mij gegeten. Dus heb ik mijn zus, zijn moeder, jullie website en dit recept doorgestuurd.

Truus 20 mei 2023 - 08:56

gisteren hadden we hier de vrijdagmiddag borrel en daar maak ik altijd eten bij. Deze keer werd het Indisch en heb jullie nasi goreng gemaakt met de Indische balletjes , Ajam setan , saté met satésaus en bami (bami als enige niet zelfgemaakt) Nooit eerder zulke lekkere nasi op wat een goed recept is dit daar wordt je blij van😄 Ik had echt veel gemaakt zodat we zaterdag ook nog wat zou hebben maar alles is op gegaan omdat iedereen het zo erg lekker vond😋 ik heb veel complimenten gehad !!! TOP 👍

Reply
R. 22 mei 2023 - 08:11

Ik mis ,dat er geen uien met of zonder sambal wordt gefruite, ik mis de trassi!! Verder moet je voor nasi goreng, ” oude” gekookte rijst gebruiken en niet de pas gekookte!

Reply
Marjolijn 11 november 2017 - 15:50

Dit is met stip de lekkerste nasi die ik ooit heb gegeten :). Nog niet eerder nasi gemaakt met gehakt, maar eigenlijk is dit veel lekkerder dan met kip/varkensvlees! Ik zeg.. geen satesaus meer nodig hoor. Dit gerecht is op zichzelf al heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 12 november 2017 - 19:01

Hoi Marjolijn, wat superleuk om te horen :D! Dit recept is al decennia in de familie, dus extra leuk dat nu iedereen het kan maken zoals ik het ken ;). -Erik

Reply
Sandra 22 november 2017 - 14:08

Toprecept weer! Dank voor het delen!

Reply
SmaakMenutie 30 november 2017 - 18:38

Thanks Sandra, fijn dat je genoten hebt ervan 🙂

Reply
liade wilde 1 december 2017 - 16:01

Zo, vanavond dus de echte Saté en de echte satésaus en de echte Nasi Goreng, ik heb mijn oogjes dicht gedaan en genoten, Axel trouwens ook, dit is echt zei hij, groetjes en bedankt voor de recepten, Lia.

Reply
SmaakMenutie 2 december 2017 - 15:21

Wat leuk om te horen Lia 🙂 Fijn dat jullie er van genoten hebben! Groetjes Tim en Erik

Reply
Jolanda 19 september 2018 - 18:21

Dag Tim en Eric, vanavond heb ik deze nasi gemaakt. Wat groente erbij geserveerd met kroepoek en satésaus. Zelfs mijn aardappeletende zoon en mijn bijna vegetarische dochter hebben gesmuld. Dit is absoluut een blijvertje! Dank jullie wel.

Groetjes, Jolanda

Reply
SmaakMenutie 20 september 2018 - 09:17

Hoi Jolanda, haha een groter compliment kunnen we niet krijgen 🙂 Leuk om te horen zeg! Uiteraard heel graag gedaan en dat jullie ons familierecept nog maar vaak mogen eten! Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
arie 23 oktober 2018 - 08:14

hoi,dit is inderdaad een top recept,ik verander er niks aan , vorige week voor de eerste keer gemaakt en vandaag op verzoek ga ik het weer maken , groeten arie

Reply
SmaakMenutie 23 oktober 2018 - 14:46

Hoi Arie, onwijs leuk om te horen! Altijd een goed teken als je het nog een keer mag maken 🙂 Eet smakelijk alvast vanavond! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Willy 17 mei 2019 - 13:26

Gisteren jullie nasi gemaakt. Superlekker! Ik had een grote pan gemaakt, omdat een buurman een pannetje voor hem en z’n vriendin kwam halen (zij is ernstig ziek en ik kook af en toe voor hen) en de bonuskinderen kwamen eten met hun kinderen. Iedereen vond het héérlijk. Zelfs de 4-jarige die in de ‘lustikniet’ fase zit heeft twee bordjes opgesmikkeld. Dit wordt een klassieker in ons huis!

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2019 - 10:56

Hoi Willy, wat fijn om te horen dat de nasi bij iedereen in de smaak viel! Leuk 🙂 En wat goed dat je een grote pan maakt, zodat iedereen mee kan genieten! Het zegt wel wat dat zelfs de kleinste het lekker vindt!

Reply
Sanneke 18 september 2019 - 12:28

Ook deze was vorige week een succes! Ik vond zelf de spek een beetje overheersen dus daar doe ik er volgende keer wat minder van in!

Reply
SmaakMenutie 19 september 2019 - 09:30

Leuk om te horen Sanneke! Ons familierecept dient ter inspiratie, dus doe vooral wat je zelf het lekkerste vindt. Groet, Erik

Reply
Marjon 15 oktober 2019 - 09:08

Vanavond de heerlijke sate babi maken en ik wil er ook een nasi bij maken. Hopelijk is de combinatie van gehakt in de nasi en de varkenshaas in de sate geen probleem voor onze kritische tieners ;-). Wel heb ik inmiddels genoeg van jullie (of jouw, Erik) recepten gemaakt om te weten dat ze doorgaans erg lekker zijn! Heb er nu al zin in! Groetjes, Marjon

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2019 - 09:37

Hoi Marjon, leuk om te horen dat je zoveel van onze recepten maakt! Ik denk dat de combi van nasi met saté geen probleem zal zijn voor je kritische tieners ;). Maak er anders lekker frisse atjar bij. Doet het altijd goed in combinatie met vlees. Veel plezier met koken! Groetjes Erik

Reply
Barbera 15 oktober 2019 - 12:43

Ons familierecept Voegt nog toe koriander(gemalen) en laos aan de kruiderij, en prei en selderij aan het prutje. Ik vind het recept behoorlijk ingewikkeld en ik mis de pepers of een flinke schep sambal oelek. Groeten van Barbera

Reply
SmaakMenutie 16 oktober 2019 - 07:51

Hoi Barbera. Er zijn talloze familierecepten voor de nasi goreng. Ieder maakt hem zo op z’n eigen manier 😉

Reply
Ingrid 16 oktober 2019 - 16:06

Hallo mannen, van het weekend ga ik aan slag met de nasi. Al jullie andere Indische gerechten meerdere keren gemaakt. Heerlijk heerlijk. Mijn vraag is: welke soort rijst gebruiken jullie. Heb geen rijstkoker, moet die misschien maar eens aanschaffen.
Groet,
Ingrid

Reply
SmaakMenutie 17 oktober 2019 - 08:14

Hoi Ingrid, leuk om te horen. Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Wij gebruiken meestal gewone (snelkook)-rijst van de supermarkt. Het is zeker aan te raden om een rijstkoker aan te schaffen. Groet, Erik

Reply
Linda de Groot 16 december 2019 - 16:26

Snelkookrijst in de rijstekoker? Met hoeveel water dan?

Reply
SmaakMenutie 17 december 2019 - 19:07

Beste Linda, ja hoor dat kan prima. Ook hier geldt, zet de rijst volledig onder water tot er een laagje water boven staat van ongeveer een vingerkootje van je pink 😉

Reply
Bianca 19 oktober 2019 - 17:57

Dit recept afgelopen week gemaakt. Bijna onze vingers erbij opgegeten. Echt lekker!! Dank je wel voor dit recept. Is zeker een blijvertje

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2019 - 09:26

Haha leuk om te horen zeg! Thanx voor het compliment 🙂

Reply
Karin Bijmans 23 oktober 2019 - 10:55

gisteren aan de slag gegaan met dit recept… heerlijk.. gelukkig meteen voldoende gemaakt zodat ik er volgende weken ook nog van kan genieten.

Reply
SmaakMenutie 24 oktober 2019 - 09:05

Fijn dat onze nasi in de smaak viel Karin! En extra maken is altijd een goed idee 🙂

Reply
Marcel 11 november 2019 - 16:48

Lekkere nasi goreng. Lekker recept.
Ik heb zelf aan het einde een lenteui een minuutje geroerbakt.

Tip voor degenen die geen rijststomer hebben…. Een metalen vergiet op een pan water en een passend deksel gaat ook goed. Wel regelmatig met een vork los roeren

Reply
SmaakMenutie 12 november 2019 - 12:16

Dankjewel Marcel, leuk om te horen. Lekker het lente-uitje 🙂 Thanks voor de tip ook voor de mensen zonder rijststomer!

Reply
Frans 13 november 2019 - 12:02

Er ontbreekt trassie aan het recept

Reply
SmaakMenutie 13 november 2019 - 12:06

In ons familierecept gebruiken wij geen trassi! Maar voeg het vooral toe 🙂

Reply
L 15 november 2019 - 12:05

Welke rijst gebruiken jullie en hoeveel water? Ik ben echt waardeloos met rijst, en zelfs in de rijstkoker plakt hij 🙁

Reply
SmaakMenutie 15 november 2019 - 12:35

Je kan gewoon snelkookrijst van de supermarkt gebruiken. Zorg dat de rijst een vingerkootje van je pink onder water staat in de rijstkoker. Dat is de truc, dan moet het lukken! Succes 🙂

Reply
Erna 6 januari 2020 - 15:22

Heerlijke nasi! Ik gebruik wel zilvervliesrijst en heb nog wat prei en taugé toegevoegd.

Reply
SmaakMenutie 7 januari 2020 - 10:56

Fijn dat onze nasi in de smaak viel Erna! Zilverrijst is prima en prei en taugé geeft het een lekkere knapperige bite, goed idee!

Reply
Frans 22 januari 2020 - 23:08

De familie recepten zijn heel erg goed! De Stollen is ook wel heel erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 23 januari 2020 - 15:00

Goed om te horen Frans!

Reply
Peter Cnossen 2 maart 2020 - 21:03

Wat een heerlijke nasi zeg! hier is inderdaad geen sate saus bij nodig, het heeft zo’n lekkere (beetje zoetige) smaak, heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 3 maart 2020 - 11:37

Heel leuk om te horen Peter! Fijn dat het in de smaak viel (ook zonder satesaus 🙂 )

Reply
Sandra 4 maart 2020 - 11:47

Wat leuk om nu ook eens een nasi goreng recept te zien met gehakt…mijn moeder gebruikte dat ook altijd. En als ik soms vertel dat ik ook gehakt gebruik door mijn nasi vinden sommige mensen dat best raar.
Ik gebruik ook altijd groenten door mijn nasi goreng…prei en bijvoorbeeld witte kool of spitskool.

Reply
SmaakMenutie 4 maart 2020 - 14:07

Leuk om te horen dat we niet de enige zijn die gehakt gebruiken 🙂 Vroeger at ik het al zo 🙂 Lekker om er wat groente door te doen, net wat je lekker vindt!

Reply
Yinny 10 april 2020 - 16:43

Dank jullie wel voor het delen van dit recept! Het was heel erg lekker en makkelijk!

Reply
SmaakMenutie 11 april 2020 - 14:33

Graag gedaan Yinny! Fijn dat onze nasi in de smaak viel 🙂

Reply
Rianti 14 april 2020 - 15:34

Wil deze nasi goreng graag uitproberen, maar wij eten nagenoeg geen varkensvlees. Kan ik de katenspek en achterham gewoon achterwege laten of mis ik dan echt wat qua smaak?

Groetjes Rianti

Reply
SmaakMenutie 14 april 2020 - 16:40

Hoi Rianti, leuk dat je onze nasi gaat maken! De ham kan je zeker achterwege laten. De katenspek is wel een onderdeel van de smaakmakers, maar zonder zal ‘ ie zeker ook goed smaken. Wellicht wat extra ketjap toevoegen of een snuf zout. Maar weet zeker dat ‘ie zal smaken! 🙂

Reply
Renske 25 april 2020 - 14:40

De allerlekkerste nasi OOIT gegeten!!! Wat fantastisch

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:09

Leuk om te horen Renske! Bedankt voor het enorme compliment 🙂

Reply
Lana 30 april 2020 - 16:57

Heerlijk! Had er wel een sjalotje en wat trassi bij gedaan! ????

Reply
SmaakMenutie 1 mei 2020 - 10:52

Fijn dat ons familierecept in de smaak viel Lana!

Reply
Lizzy89 28 juli 2020 - 19:58

Super lekker! Enorm in de smaak gevallen bij mijn gezin! =) Supertof!

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2020 - 10:03

Dat vinden we heel leuk om te horen Lizzy! Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Dennis 19 augustus 2020 - 22:52

De nasi van Knorr komt er hier niet meer in!!! Het was heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 20 augustus 2020 - 09:38

Haha heel goed Dennis!! 🙂

Reply
Paul 27 september 2020 - 14:40

Simpel, snel en abnormaal lekker! Dit recept maken wij sinds hij hier op de site verscheen en iedere keer weer een succes! Tip: Haal je gehakt bij de slager en laat die vieze supermarkt bakjes lekker staan!

Reply
SmaakMenutie 28 september 2020 - 11:18

Onwijs leuk om te horen dat jullie zo enthousiast zijn over ons familierecept Paul, thanks voor het compliment! En absoluut waar voor wat betreft het gehakt 🙂

Reply
M@rgo 24 oktober 2020 - 09:20

Heel erg lekker! Bedankt voor jullie goede recepten. Ik zie tegenwoordig bij de verschillende merken bouillonblokjes wel verschil. De ene is voor een halve liter, de andere voor 1 liter. Welke gebruiken jullie?

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2020 - 13:08

Graag gedaan M@rgo! Fijn dat de nasi in de smaak viel 🙂 Wij gebruiken altijd bouillonblokjes voor een halve liter!

Reply
Tino 16 november 2020 - 23:04

Erg lekker jullie Nasi en wederom weer een lekker recept erbij. Zelfs onze kinderen vinden de recepten van jullie site erg lekker. Bedankt hiervoor.

Reply
SmaakMenutie 17 november 2020 - 10:49

Fijn dat ons familierecept in de smaak viel Tino! Leuk om te horen dat de kids er ook van genieten 🙂

Reply
Hannie 7 februari 2021 - 13:41

Van mijn Indische schoonmoeder geleerd, om Nasi Goreng altijd te maken van koude rijst , eigenlijk is nasi goreng gemaakt van kliekjes die je nog in de koelkast hebt staan . Dus je kunt lekker varieren .

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2021 - 10:05

Zo ken ik dat niet Hannie, maar wel makkelijk als je nog rijst over hebt 🙂

Reply
Daisy 11 februari 2021 - 11:48

Aduhhh zo lekkerrr dese.
Beetje trassie erbij. Ook wat prei toegevoegd.
Heerlijk recept ik kende het niet nasi goreng met gehakt. Maar jee erg lekker.
Ga zeker vaker maken.
Bedankt mannen.

Reply
SmaakMenutie 11 februari 2021 - 12:00

Leuk om te horen Daisy! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Esthelle 15 februari 2021 - 09:41

Goedemorgen, ik ga woensdag deze nassi maken maar het ei erdoorheen is dat te vervangen.? Omeletreepjes kan ik apart serveren maar dat eitje erdoorheen.? Ik heb pds en met name ei reageer ik te heftig. Dank je wel groetjes Esthelle

Reply
SmaakMenutie 15 februari 2021 - 10:16

Hoi Esthelle, leuk dat je onze nasi gaat maken! Laat het eitje maar achterwege hoor, dat is geen ramp. Geniet ervan 🙂

Reply
Sjanie 21 februari 2021 - 09:30

Goede morgen. Heb de rijst gemaakt. Verrassend hoe het smaakte. Het was heerlijk. Zeker een blijvertje

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 09:01

Leuk om te horen Sjanie, fijn dat ons familierecept in de smaak viel 🙂

Reply
Bettie 5 maart 2021 - 10:54

Goedemorgen,

Ik heb gisteren deze heerlijke rijst gemaakt. Mijn vriend zei de hele tijd dat dit precies de rijst was die zijn oma ook altijd maakte (zijn oma kwam van Java). Deze rijst is dus helemaal goedgekeurd. (ook door mij trouwens).

Reply
SmaakMenutie 5 maart 2021 - 11:06

Wat leuk Bettie! Eem groter compliment kunnen we niet krijgen 🙂 Fijn dat jullie ervan genoten hebben!

Reply
Sylvia 24 mei 2021 - 19:01

Heel vervelend recept dit, want eenmaal zo gemaakt, wil je niet meer anders…echt super lekker. Was een beetje sceptisch over het gehakt bij nasi, maar jee wat hebben we alle 5 genoten. Blijvertje!

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2021 - 10:06

Haha sorry Sylvia! 🙂 Fijn dat jullie er allemaal van genoten hebben

Reply
Alex 13 september 2021 - 18:22

Het is een hele klus voor een leek zoals mij. Maar ik heb dit gerecht nu drie keer gemaakt en het word steeds lekkerder! Mijn favoriete Nasi 100%!

Erg bedankt voor dit recept!

Groeten,
Alex

Reply
Peter 4 oktober 2021 - 11:46

Misschien toch goed om even aan te geven dat je nasi (goreng) het beste kan maken met koude rijst, echt goed afgekoeld.

Reply
Yvonne Smits 13 januari 2022 - 08:13

Vandaag voor de tweede keer maken, heerlijk, iedereen vindt het heerlijk !!

Reply
Rianne 5 maart 2022 - 09:32

Gisteren voor de 2e keer gemaakt. Heel verrassend met gehakt en de katenspek, het komt vast en zeker nogmaals hier op tafel. We hadden er babi ketjap bijgemaakt, verrukkelijk, dank je wel!

Reply
Tuki 7 maart 2022 - 21:00

Ontzettend simpel en superlekker, deze variant van mijn nasi komt regelmatig op tafel!!!

Reply
Steve 10 maart 2022 - 20:10

Ik ga het morgen ontdekken en laat het weten. Ik verklaarde Renske al voor gek met gehakt, maar kijken of ik haar – en natuurlijk ook jullie – gelijk kan geven.

Reply
SmaakMenutie 11 maart 2022 - 10:08

Haha vast wel 😉 Geniet ervan!

Reply
Bertien 4 februari 2023 - 19:52

Gisteren deze nasi klaargemaakt. Ondanks dat we normaal gesproken helemaal niet zo’n fan zijn van nasi hebben we heerlijk gegeten. Viel erg goed in de smaak. We hadden er satésaus bij gedaan maar zonder was die veel lekkerder. Om er toch wat groente bij te eten hebben we een frisse komkommersalade erbij gemaakt. Jum! Gaan we zeker vaker eten!

Reply
Rob 7 december 2022 - 12:29

Een blijvertje, alleen kon ik geen katenspek aan een stuk vinden, de slager had Zeeuws spek liggen. Weet het verschil niet, maar de nasi was super lekker. Al meerdere keren nu gemaakt, heerlijk geen pakjes of zakjes meer nodig met jullie recepten.

Reply
Wilma 11 april 2023 - 21:17

Kun je het recept ook halveren? Of een gedeelte in de vriezer bewaren?

Reply
SmaakMenutie 12 april 2023 - 10:54

Wij bewaren het altijd in de vriezer, heerlijk voor een volgende keer! 🙂

Reply
Anneloes 22 mei 2023 - 08:20

Heerlijk! Bedankt voor het delen van jullie recept. Alle recepten die jullie delen zijn geweldig!

Reply
Bianca 21 juni 2023 - 13:09

Leuke site hebben jullie. Ik zou de rijst ruim van te voren koken en laten afkoelen. Zo kun je hem echt opbakken en niet alleen verwarmen. Het is tenslotte gebakken rijst. Laatst heb ik de ketjap gehaktballetjes gemaakt. Dat recept ga ik zeker bewaren. Dank jullie wel.

Reply
Sandra 7 augustus 2023 - 18:46

Was heerlijk, bedankt voor het recept.

Reply
Anoniem 22 mei 2024 - 17:00

Wij eten koolhydraatarm en vervangen de rijst door bloemkool rijst (en/of broccolirijst/ wortelrijst). Ook smullen 😋😋

Reply
Jacqueline 4 september 2024 - 10:52

Mijn Nasi Goreng gaat voorts vervangen worden door jullie Nasi Goreng.
Dit is gisteren met een meerderheid van stemmen aan de eetkamertafel beslist.
Superlekker!
Ik was al altijd op zoek naar authentieke Indonesische recepten.
Het boek “De bijbel van de Indonesische keuken” heb ik toen gevonden.
Maar jullie site is een ware aanvulling op deze recepten.
Er wordt lyrisch gedaan over de Italiaanse keuken maar de Indische keuken staat voor mij op gelijke voet.
Dank jullie wel voor het delen van deze heerlijke recepten!

Groetjes, Jacqueline.

Reply