Home Erik's Asia Sajoer tumis tahoe (Indisch groentegerecht)

Sajoer tumis tahoe (Indisch groentegerecht)

door SmaakMenutie
Sajoer tumis tahoe

Geroerbakte groenten met tofu

Dat is de letterlijke vertaling van dit groentegerecht. Een naam die we zelf hebben bedacht, maar niet geheel toevallig gezien het aardig de lading dekt 😉 Maar eigenlijk kan je zelf volop variëren met de ingrediënten. De tahoe (tofu) is zeker niet verplicht en in plaats van paprika of boontjes zou je ook elke andere (harde) groente kunnen gebruiken. Serveer het bijvoorbeeld heerlijk bij wat nasi, ajam smoor of rendang.

Sajoer tumis tahoe

Sajoer tumis tahoe

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g tofu (1/2 blok)
200 g sperziebonen
125 g taugé
40 ml azijn
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 sjalot
1 rode peper (lombok)
1 el ketjap manis
1 tl gula djawa (of bruine suiker)
1/2 tl trassi (optioneel)
1/2 tl laos
1/2 tl kentjoer

Zo maak je het

  • Maak de boontjes schoon en snijd doormidden en snijd de rode paprika in reepjes van ongeveer 2-3 cm. Snijd een half blok tofu in dobbelsteentjes.
  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg eerst de sperziebonen toe, na 4 minuten de paprika en weer 2 minuten later de taugé. Spoel af onder koud water zodat ze niet meer verder garen.
  • Doe in een wok wat olie en bak de tofu (met wat zout) in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd ondertussen een sjalot, knoflookje en rood pepertje fijn en fruit deze op laag vuur een paar minuutjes aan in de wok waar je net de tofu in hebt gemaakt.
  • Voeg vervolgens 1 tl gula djawa, 1/2 tl trassi, 1/2 tl laos en een 1/2 tl kentjoer toe aan het geheel en fruit even mee.
  • Blus het geheel af met een goede scheut azijn (ca 30-40 ml), ongeveer 100 ml water en 1 el ketjap manis. Laat kort aan de kook komen en voeg dan de groenten en de tofu toe. Even flink door elkaar scheppen en dan op laag vuur ongeveer 10-15 minuten in laten trekken.
  • Let op, zet het vuur niet te hoog, want dan worden de groenten te zacht. Op laag vuur trekken de smaken goed in maar blijft de groenten een bite houden. Eet smakelijk!

Sajoer tumis tahoeIndisch groentegerecht

TIP

Op de foto zit er wat kokosrasp overheen. Maar dit is niet noodzakelijk. Eerlijk gezegd stond dit toevallig op het aanrecht.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!