Een klassieker!
Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!
46 reacties
OOO dit was zo lekker!! we hebben gesmuld! Dank je wel voor het recept!
Hoi Betty, wat leuk! Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben. Dit is ook wel een favoriet van ons. Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
Vanavond gegeten, het was heerlijk en komt zeker vaker op het menu. En zo lekker snel klaar ook.
Leuk om te horen Ria! 🙂
Top recept: super lekker, makkelijk en zo klaar. Wel gemaakt met courgette ipv groene paprika, net even andere structuur dan 2 verschillende kleuren paprika. En vanwege mijn kleine porties eten, zitten er 2 porties in de vriezer. Hmmm nu al bijna trek in. Ga zeker meer recepten proberen.
Hoi Danielle, Leuk om te horen! En goed idee vwb de courgette 🙂
Dit is echt heel erg lekker en zo makkelijk.
Vorige week voor het eerst gemaakt en staat voor vanavond alweer op het menu ?
Haha goedzo, fijn dat het in de smaak valt! 🙂
Welke sambal gebruiken jullie voor dit gerecht?
Gewoon sambal oelek Raphaël!
geweldig recept een echte aanrader
Leuk om te horen Rita, bedankt voor het compliment! 🙂
Heb je ook ergens een gerecht kip sesam? ik kan het nergens vinden en die van jullie zijn echt perfect.
We hebben heel veel kip gerechten Burney! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sticky chicken (kan je sesamzaadjes overheen doen) https://smaakmenutie.nl/sticky-chicken-coleslaw-wrap/
Of deze Char Siu Chicken
https://smaakmenutie.nl/char-siu-chicken/
Of deze klassieker: https://smaakmenutie.nl/chinese-kip-in-zoetzure-saus/
Vandaag kung po kai gemaakt
Het was heerlijk voor herhaling vatbaar
Leuk om te horen Gerry! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Vanavond klaar gemaakt voor mijn vriend. We hebben héérlijk gegeten. Pan is bijna uitgelikt. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor de inspiratie .
Haha dat horen we graag, leuk Hinke!
Vandaag Kung Po Kai gemaakt.
Dit ga ik vaker maken.
Bedankt voor dit heerlijk recept.
Leuk om te horen Néda! Fijn dat het in de smaak viel. En uiteraard graag gedaan 🙂
Wauw dit was erg lekker! En zooo makkelijk en snel klaar. Deze gaat absoluut vaker op tafel komen! Bedankt voor dit recept?
Daarom zijn wij ook zo gek op dit recept Marika, lekker én snel klaar. Een gouden combinatie!
Gisteren voor het eerst gemaakt… echt zó lekker!! Als ik er een gerecht naast zou willen serveren, bijvoorbeeld iets met groenten en/of komkommer, wat zouden jullie aanraden?
Fijn dat het in de smaak viel Kathalyne! Kies dan voor bijvoorbeeld voor wat zure komkommer erbij: atjar ketimoen https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken/ Wij zouden niet een heel gerecht ernaast maken, kung po kai is an sich al voldoende als hoofd en dat zou de smaak niet ten goede komen 🙂
Vandaag ook de KUNG PO KAI gemaakt. We hebben het recept gelijk maar veilig opgeborgen zodat we deze nog een keertje kunnen maken. Het was super lekker.
Haha heel verstandig Fons, leuk! 🙂
Heerlijk gerecht, het hele gezin heeft ervan genoten!
Ga zo door!
Dat horen we graag Joris, fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂
Dit recept vandaag gemaakt en het is super lekker. Ook nog eens zo klaar, dus na een dag werken snel wat lekkers op tafel!
Het is inderdaad een ideaal recept voor als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten 🙂 Bedankt voor je leuke berichtje Melissa!
Super lekker en snel klaar. Deze voegen we ook aan onze favoriete recepten van jullie toe. Bedankt!
Leuk Renate! 🙂
Kun je de hoisin saus in dit recept ook door iets anders vervangen?
Hoi Theresia, hoisin saus is echt een smaakmaker dus door iets anders vervangen wordt lastig
Vandaag KUNG PO KAI gemaakt. Van de week pasta met spinazie en chorizo. Beide heerlijk!
Heb al wat meer recepten van jullie gebruikt. Tot nu toe steeds een succes. Top!
Bedankt!
Fijn dat onze recepten een succes zijn Monique, leuk om te horen! Bedankt voor je leuke bericht 🙂
Ga het vanavond maken. Plakt de kip niet vast in de pan met olie? Iets waar ik wel vaak last van heb ?
Nee hoor Marry, als het goed is niet. Vaak als aanbakt ligt het aan de pan. Succes!
Het is gelukt! Smaakte fantastisch, voor herhaling vatbaar ?
Fijn dat het gelukt is Marry! Leuk om te horen 🙂
Lekker en gemakkelijk recept! Zelf extra groenten toegevoegd en pakte super en smaakvol uit!
Fijn dat het in de smaak viel Karin, en lekker die extra groenten! 🙂
zo simpel en zo lekker en zo op tafel, gewoon heerlijk en zal vaker op tafel komen
Leuk om te horen Jan! 🙂
We eten dit voor het eerst vanavond, zal gerust smaken zoals al jullie recepten!
Lekker Betty, geniet ervan! En bedankt voor het compliment, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂