Home Erik's Asia Chinese Kung Po Kai

Chinese Kung Po Kai

door SmaakMenutie

Chinese keuken

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kung Po Kai

Kung Po Kai

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is wel heel... Erik's Asia Chinese Kung Po Kai European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

300 gr kipdijfilet
1 rode paprika
1 groene (of gele) paprika
5 lente-ui
2 tenen knoflook
1 el hoisinsaus
1 el oestersaus
1 tl sambal
Handje cashewnoten
Rijst

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de verpakking (tenzij je een rijstkoker hebt natuurlijk. Heb je die niet? Kopen!).
  • Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes. Verwijder eventueel de grote stukjes vet. Meng de stukjes kip met 1 riante el oestersaus en meng goed door elkaar. Zet even weg.
  • Snijd 1 (kleine) rode en 1 kleine gele of groene paprika in stukjes van 1 cm en 5 stengels lente ui in ringetjes (alleen het witte gedeelte).
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheutje olie goudbruin en krokant. Let op! Vooral niet roeren/wokken! Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1 (ruime) el hoisinsaus toe en 1 (kleine) tl sambal. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord de witte rijst samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. Mmmm!

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Betty 15 januari 2019 - 15:59

OOO dit was zo lekker!! we hebben gesmuld! Dank je wel voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 16:59

Hoi Betty, wat leuk! Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben. Dit is ook wel een favoriet van ons. Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Danielle Hoek 24 februari 2019 - 23:15

Top recept: super lekker, makkelijk en zo klaar. Wel gemaakt met courgette ipv groene paprika, net even andere structuur dan 2 verschillende kleuren paprika. En vanwege mijn kleine porties eten, zitten er 2 porties in de vriezer. Hmmm nu al bijna trek in. Ga zeker meer recepten proberen.

Reply
SmaakMenutie 25 februari 2019 - 12:48

Hoi Danielle, Leuk om te horen! En goed idee vwb de courgette 🙂

Reply
Jo-anna 28 september 2019 - 14:29

Dit is echt heel erg lekker en zo makkelijk.
Vorige week voor het eerst gemaakt en staat voor vanavond alweer op het menu 😍

Reply
SmaakMenutie 30 september 2019 - 14:26

Haha goedzo, fijn dat het in de smaak valt! 🙂

Reply