Home Erik's Asia Chinese Kung Po Kai

Chinese Kung Po Kai

door SmaakMenutie

Een klassieker!

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung Po Kai

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese... Erik's Asia Kung Po Kai, Kip Kung Pao Chinees Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g kipdijfilet
30 g cashewnoten
1 rode paprika
1 groene of gele paprika
1 bosje lente-ui
2 tenen knoflook
1 el hoisinsaus
1 el oestersaus
1 tl sambal
Rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung paoHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

36 reacties

Betty 15 januari 2019 - 15:59

OOO dit was zo lekker!! we hebben gesmuld! Dank je wel voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 16:59

Hoi Betty, wat leuk! Fijn dat jullie ervan gesmuld hebben. Dit is ook wel een favoriet van ons. Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Ria 9 oktober 2020 - 18:46

Vanavond gegeten, het was heerlijk en komt zeker vaker op het menu. En zo lekker snel klaar ook.

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2020 - 12:47

Leuk om te horen Ria! 🙂

Reply
Danielle Hoek 24 februari 2019 - 23:15

Top recept: super lekker, makkelijk en zo klaar. Wel gemaakt met courgette ipv groene paprika, net even andere structuur dan 2 verschillende kleuren paprika. En vanwege mijn kleine porties eten, zitten er 2 porties in de vriezer. Hmmm nu al bijna trek in. Ga zeker meer recepten proberen.

Reply
SmaakMenutie 25 februari 2019 - 12:48

Hoi Danielle, Leuk om te horen! En goed idee vwb de courgette 🙂

Reply
Jo-anna 28 september 2019 - 14:29

Dit is echt heel erg lekker en zo makkelijk.
Vorige week voor het eerst gemaakt en staat voor vanavond alweer op het menu 😍

Reply
SmaakMenutie 30 september 2019 - 14:26

Haha goedzo, fijn dat het in de smaak valt! 🙂

Reply
Raphaël 18 september 2020 - 18:58

Welke sambal gebruiken jullie voor dit gerecht?

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:25

Gewoon sambal oelek Raphaël!

Reply
rita weetink 26 september 2020 - 09:39

geweldig recept een echte aanrader

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:06

Leuk om te horen Rita, bedankt voor het compliment! 🙂

Reply
Burney 26 september 2020 - 10:09

Heb je ook ergens een gerecht kip sesam? ik kan het nergens vinden en die van jullie zijn echt perfect.

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:14

We hebben heel veel kip gerechten Burney! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sticky chicken (kan je sesamzaadjes overheen doen) https://smaakmenutie.nl/sticky-chicken-coleslaw-wrap/

Of deze Char Siu Chicken
https://smaakmenutie.nl/char-siu-chicken/

Of deze klassieker: https://smaakmenutie.nl/chinese-kip-in-zoetzure-saus/

Reply
Gerry Maassen 27 september 2020 - 19:21

Vandaag kung po kai gemaakt
Het was heerlijk voor herhaling vatbaar

Reply
SmaakMenutie 28 september 2020 - 11:16

Leuk om te horen Gerry! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Hinke 28 september 2020 - 18:56

Vanavond klaar gemaakt voor mijn vriend. We hebben héérlijk gegeten. Pan is bijna uitgelikt. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor de inspiratie .

Reply
SmaakMenutie 29 september 2020 - 09:52

Haha dat horen we graag, leuk Hinke!

Reply
Néda 1 oktober 2020 - 17:44

Vandaag Kung Po Kai gemaakt.
Dit ga ik vaker maken.
Bedankt voor dit heerlijk recept.

Reply
SmaakMenutie 2 oktober 2020 - 10:15

Leuk om te horen Néda! Fijn dat het in de smaak viel. En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Marika Giesen 2 oktober 2020 - 19:49

Wauw dit was erg lekker! En zooo makkelijk en snel klaar. Deze gaat absoluut vaker op tafel komen! Bedankt voor dit recept👍

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2020 - 11:31

Daarom zijn wij ook zo gek op dit recept Marika, lekker én snel klaar. Een gouden combinatie!

Reply
Kathalyne 9 oktober 2020 - 09:18

Gisteren voor het eerst gemaakt… echt zó lekker!! Als ik er een gerecht naast zou willen serveren, bijvoorbeeld iets met groenten en/of komkommer, wat zouden jullie aanraden?

Reply
SmaakMenutie 9 oktober 2020 - 16:37

Fijn dat het in de smaak viel Kathalyne! Kies dan voor bijvoorbeeld voor wat zure komkommer erbij: atjar ketimoen https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken/ Wij zouden niet een heel gerecht ernaast maken, kung po kai is an sich al voldoende als hoofd en dat zou de smaak niet ten goede komen 🙂

Reply
Fons 10 oktober 2020 - 18:29

Vandaag ook de KUNG PO KAI gemaakt. We hebben het recept gelijk maar veilig opgeborgen zodat we deze nog een keertje kunnen maken. Het was super lekker.

Reply
SmaakMenutie 12 oktober 2020 - 10:20

Haha heel verstandig Fons, leuk! 🙂

Reply
Joris 12 oktober 2020 - 11:36

Heerlijk gerecht, het hele gezin heeft ervan genoten!

Ga zo door!

Reply
SmaakMenutie 12 oktober 2020 - 11:39

Dat horen we graag Joris, fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Melissa 14 oktober 2020 - 19:24

Dit recept vandaag gemaakt en het is super lekker. Ook nog eens zo klaar, dus na een dag werken snel wat lekkers op tafel!

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2020 - 09:54

Het is inderdaad een ideaal recept voor als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten 🙂 Bedankt voor je leuke berichtje Melissa!

Reply
Renate 24 oktober 2020 - 19:12

Super lekker en snel klaar. Deze voegen we ook aan onze favoriete recepten van jullie toe. Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2020 - 11:25

Leuk Renate! 🙂

Reply
Theresia 4 november 2020 - 12:30

Kun je de hoisin saus in dit recept ook door iets anders vervangen?

Reply
SmaakMenutie 5 november 2020 - 10:19

Hoi Theresia, hoisin saus is echt een smaakmaker dus door iets anders vervangen wordt lastig

Reply
Monique 18 november 2020 - 18:55

Vandaag KUNG PO KAI gemaakt. Van de week pasta met spinazie en chorizo. Beide heerlijk!
Heb al wat meer recepten van jullie gebruikt. Tot nu toe steeds een succes. Top!
Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 19 november 2020 - 09:42

Fijn dat onze recepten een succes zijn Monique, leuk om te horen! Bedankt voor je leuke bericht 🙂

Reply