Home Erik's Asia Thaise groene curry met kip

Thaise groene curry met kip

door SmaakMenutie
Groene curry met kip

Verknocht

Ik kan mij deze groene curry met kip (overigens net als de massaman curry) nog goed herinneren tijdens een van onze Thailand reizen. En sindsdien zijn we er aan verknocht en zetten wij dit Thaise currygerecht veelvuldig op tafel. Hoogste tijd dus om ons recept met jullie te delen. Een curry gebaseerd op kokosmelk met groene pepers en is wat scherper dan zijn mildere rode broertje. Daarnaast voegen we naast kip lekker wat groenten toe als peultjes en paprika. Of kies bijvoorbeeld voor courgette, sperziebonen, aubergine of paksoi. Uiteraard kan je als je voor gemak kiest groene curry pasta kant-en-klaar in de winkel kopen maar vers is natuurlijk het lekkerst en het kost je nauwelijks extra werk. Bovendien zijn er geen onnodige ingrediënten of e-nummers toegevoegd.

Groene curry met kip

Groene curry met kip

Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet
250 g peulen
15 g verse koriander
400 ml kokosmelk
5 limoenblaadjes
4 groene rawit pepers
3 tenen knoflook
2 stengels sereh
2 sjalotten
1 bosje lente-ui
1 limoen
1 gele paprika
3 el zonnebloemolie
2 el vissaus
1 tl laos
1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
3 cm verse gember
Witte rijst (optioneel voor erbij)

Zo maak je het

  • Begin met het maken van de groene curry pasta (of gebruik kant-en-klaar). Verwijder de steeltjes van 4 groene pepers (wij gebruiken rawit) en verwijder de zaadlijsten. Haal van 2 stengels sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant en een stukje van de bovenkant. Snijd in (hele) smalle ringetjes; dit voorkomt draadjes in je curry. Doe alles in de kom van de (staaf)mixer.
  • Voeg ook 1 grote (of 2 kleine) sjalotten toe en 3 tenen knoflook. Voeg tevens 1 flinke hand fijngehakte korianderblaadjes toe, 4-5 limoenblaadjes, het sap van een 1/2 limoen (en eventueel de rasp), 3 cm geraspte verse gember, 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen koriander, 1 tl laos, 1 el vissaus en 2-3 el (arachide- of zonnebloem)olie.
  • Mix het geheel grondig tot er een gladde pasta ontstaat. Je hebt nu circa 120 g groene currypasta.
  • Snijd 400 g kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout en peper. Snijd ook alvast 1 gele paprika in reepjes.
  • Bak de kipfilet in een scheutje olie rondom tot deze verkleurd is. Voeg de paprikareepjes toe en bak al omscheppend enkele minuten mee.
  • Voeg nu circa 100 g groene currypasta toe (of meer als je van écht spicy houdt) en bak eveneens enkele minuten al omscheppend mee op middelhoog tot hoog vuur.
  • Voeg 1 el vissaus toe en het sap van een 1/2 limoen. Schenk 400 ml kokosmelk toe en laat op matig vuur circa 10 minuten ietwat indikken.
  • Verwijder de puntjes van 250 g peulen en voeg toe aan de curry. Kook nog ongeveer 5 minuten mee.
  • Serveer met witte rijst of rijstnoedels, verse koriander, in ringetjes gesneden lente-ui, gebakken uitjes (optioneel) en eventueel wat extra (rode of groene) peper.

Groene curry kruidenGroene curry pasta makenGroene curry makenGroene curry met kipThaise curry met kipThaise curry

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Tina 19 februari 2022 - 11:24

Tim & Erik, dit ziet er weer heerlijkheid! Wil het vandaag direct uitproberen, helaas hier geen limoenblaadjes waar kan ik dit het beste door vervangen?
Laat natuurlijk weten hoe het heeft gesmaakt 😊

Reply
SmaakMenutie 19 februari 2022 - 11:34

Dankje Tina, leuk om te horen! Laat de limoenblaadjes dan achterwege of gebruik wat meer limoenrasp. Geniet ervan 🙂

Reply
Tina 19 februari 2022 - 19:11

We vonden het super lekker, alweer een blijvertje ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Reply
Margriet 19 februari 2022 - 21:54

Heerlijk, ga ik vaker maken,

Reply
Melanie 19 februari 2022 - 23:51

Het ziet er weer heerlijk uit Tim & Erik!
Alleen 1 vraagje,kan dit ook zonder vissaus gemaakt worden?

Reply
SmaakMenutie 21 februari 2022 - 10:15

Dankjewel Melanie! Ja hoor, de vissaus kan je eventueel achterwege laten 🙂

Reply