12,6K
Gezond
Mmm deze ovenschotel is super gezond. We kozen voor een mooi stuk zalm en lekker veel verse groenten als paprika en broccoli. De combinatie van zalm met teriyaki en de groenten is heel erg lekker. En het mooie is, je schuift het een minuut of 20 in de oven en hopla, alles is in één keer klaar! Het hoeft niet, maar wij serveerden er wat witte rijst bij. Eet smakelijk!
78 reacties
Hoi Erik,
Lijkt me een heerlijk recept! Moet voor 4 pers. alles verdubbeld worden?
Ik heb je site nog maar pas ontdekt. Ben er blij mee!
groetjes
Hoi Joke, wat leuk dat je nu ook onze site kent! Ik zou de zalm zeker verdubbelen. En de groenten net iets meer nemen. Dus een grote(re) broccoli, een extra paprika en een extra uitje. Ook iets meer saus maken. Neem dan 120 ml soja en 120 ml water en wat extra gembersaus en suiker. Ik zou even proeven eerst, de rest kan je zo houden hoor. Oja, en neem een hele grote ovenschaal óf (en dat is nog makkelijk) gebruik de bakplaat om alles lekker te kunnen verspreiden. Dan heeft het de ruimte om lekker te garen in de oven 🙂 Veel succes! Laat je weten of het gelukt is?
Lijkt me erg lekker. Staat in de oven. Ik zag wel dat er in de sojasaus 16.5% zout zit. Kan ik een volgende keer voor dezelfde smaak light sojasaus gebruiken?
Ja dat kan hoor! Zolang je maar de donkere variant met minder zout neemt en niet de ‘lichte sojasaus’. Overigens valt de hoeveelheid zout voor een dergelijk groot gerecht best mee hoor 🙂
Vanavond gemaakt;vanavond gesmuld 😋😋
Héérlijk recept;Dankjulliewel 🤩
Vanavond voor het eerst gemaakt, en zeker niet voor het laatst! Erg lekker én gemakkelijk recept, wij waren heel blij….en in het glas een lekkere chardonnay.
Dank voor dit recept, groetjes uit Goes!
Heerlijk Nel! Fijn dat het recept in de smaak viel, leuk om te horen 🙂
M’n kinderen hebben 2 x opgeschept, nou dat is een wonder. jullie hebben er 3 fans bij!!! en een blije moeder 😛
Hoi Angelique, haha dat is heel goed om te horen! Fijn dat het ook bij de kids in de smaak valt 🙂
Weer een topper, we hebben ervan genoten
Fijn Rita, dat horen we graag! 🙂
Hoi Erik, gebruik je altijd een hete luchtoven?
Hoi Joke, ja wij gebruiken altijd een heteluchtoven. Maar het kan ook in een gewone oven hoor (mogelijk moet het dan wel iets langer in de oven). Groet, Erik- SmaakMenutie
Welke sojasaus gebruiken jullie? Ik heb asin gebruikt maar nu is de teriyakisaus veeel te zout en is gembersaus hetzelfde als gembersiroop?
Alvast bedankt!
Groetjes Sanne
Hi Sanne, wij gebruiken altijd de sojasaus van Kikkoman! Met de rode dop. De teriyakisaus hoort altijd wel zout te zijn. Mocht je dit te zout vinden, dan kan je de Kikkoman met de groene dop nemen, deze is wat minder zout. En klopt inderdaad, gembersaus is gembersiroop. Succes! Groet, Tim- SmaakMenutie
Staat op de planning voor de kerst!
Wat een heerlijk recept! Erg makkelijk gemaakt en het smaakt geweldig lekker.
Staat nu op mn short list.
Nou, wat leuk om te horen Leon! Fijn dat het zo in de smaak valt 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie
We gaan um ietsiepietsie aanpassen ?, met zowel een moot kabeljauw als een moot zalm.
En ik blancheer de broccoliroosjes even. Verder echt een superlekker recept, bedankt voor de inspiratie .
Lekker Petra om te kiezen voor 2 soorten vis! Kan heel goed 🙂
Hoi Erik, wat een leuk recept!! Denk je dat dit ook voor 7 personen kan, of moet ik dan de zalm en de groenten scheiden denk je door 2 steunhoogtes te gebruiken in de oven? Wat zou jouw advies zijn? Bedankt alvast!!
Hoi Mies, wij zouden 2 grote ovenschotels maken en deze inderdaad boven elkaar in de oven plaatsen. Ik zou dan wel een wat langere garingtijd aanhouden en de schalen tussentijds even omwisselen. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie
Geweldig recept
Wat gevarieerd met de groentes
Champignon en bloemkool erbij gedaan
Nu paar keer gemaakt , dus een blijver
Bedankt Ton, leuk om te horen! En goed idee vwb de groentes, gebruik vooral wat je lekker vindt 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie
Super heerlijk gerecht, ga deze vandaag weer maken.
Lekker Betty, fijn dat de ovenschotel in de smaak valt! Geniet ervan 🙂
Hai….als je geen sesamolie hebt wat kan je dan gebruiken als alternatief?
Bedankt alvast!
Groetjes Rita
Hoi Rita, eigenlijk is het voor de smaak wel essentieel. Maar je zou ook een scheutje zonnebloemolie kunnen doen. Succes!
Lijkt mij een heerlijk gerecht. Lust alleen geen zalm ? Is kipfilet een optie?
Hi Trijntje, oei zalm is redelijk essentieel in dit gerecht 🙂 Maar mocht je toch kip willen gebruiken zorg er dan voor dat het niet al te dik stuk kipfilet is of gebruik kipblokjes want kip heeft een veel langere garingstijd dan zalm. Succes!
Kan prima met kipdijfilet, de kip even aanbakken voor je het in de ovenschotel doet. (ik maak dit voor veel personen met eentje die geen vis lust). Ik blancheer de broccoli en doe er ook nog geblancheerde sugarsnaps door. Fantastisch recept voor de kinderen en kleinkinderen.
Wat een heerlijk recept. Smaakvol. En makkelijk te maken. Ben inmiddels fan van jullie site
Wat leuk om te horen Beatrix! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Een heerlijk recept!
Als sojasaus heb ik ketjap manis gebruikt.
De smaak was goed maar de de door jullie gebruikte saus zal wel andere minder zoete smaak geven.
Dankjewel Marjan! Klopt, ketjap manis is inderdaad de zoete variant. Manis betekent ook ‘zoet’. Sojasaus is Japans en zouter.
Hoi Tim & Erik zo dat is een partij lekker ik heb het met 2 soorten vis gemaakt met zalm en kabeljauw het was super dankewel
Haha dat horen we graag Cobie! Lekker dat je 2 verschillende soorten vis hebt gebruikt 🙂
Ga dit nu voor de 2e keer maken en het is sowieso een blijvertje! Echt heel lekker!
Wat leuk Shanna! 🙂
Hoi Tim & Erik wat een superheerlijk gerecht is dit. Ik maak het met kabeljauwhaasjes (houd niet zo van zalm) en i.p.v. radijs neem ik kastanjechampignons. Zo lekker?
Leuk om te horen Carien! Fijn dat je het lekker vond. En goed idee om het eens te maken met kabeljauw. Ook een goede tip voor onze andere lezers, thanks! 🙂
Dit is ook een super recept. Dit keer had ik niet genoeg sojasaus in huis en heb ik als vervanging Thaise vissaus genomen. Dat pakte zo goed uit dat de mede eters vonden dat ik het altijd maar zo moest maken.?
Slim Astrid! Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂
Hoi, ik zie op de foto met ingrediënten dat er bosuitjes? bij staan. Klopt dit ? Ze staan niet vermeld op de ingrediëntenlijst.
Dat klopt inderdaad Gre, ter garnering. Maar het is niet verplicht hoor 🙂
Hoi Erik en Tim,
Ziet er heerlijk uit.
Ik heb echter geen oven.
Is dit gerecht ook te bereiden zonder oven?
Zo ja, hoe dan?
Alvast hartelijk dank voor jullie antwoord.
Groetjes,
Manolito
Dankjewel Manolito! Het zou wel moeten kunnen door de zalm in de pan te bereiden en de groenten apart in de wok. Op het laatst voeg je dan de teriyakisaus toe. Geniet ervan!
Ik heb zalm met Teriyaki saus van de viswinkel, maar ga die in de ovenschaal doen samen met de groenten. De volgende keer maak ik zelf de Teriyaki saus.
Lekker Martin! Leuk dat je de volgende keer zelf de saus maakt 🙂
Kan je voor het gemak ook kant-en-klare Teriyaki saus (uit een flesje) gebruiken?
Ja hoor! Niet geprobeerd, maar moet kunnen 🙂
Wil dit graag woensdag maken want het ziet er heerlijk uit! heb ik twee vraagjes, kan ik het smiddags al zover klaar maken dat ik het alleen nog in de oven hoef te zetten? en kan ik inplaats maizena ook bloem gebruiken?
Ja hoor Ineke, ik zou alleen wel de teriyaki vers maken. En je kan ook bloem gebruiken om de saus te binden. Succes!
Dit gerecht zou ik heel graag maken, maar hier thuis zijn wij niet zo van de zalm. Hebben jullie ook een alternatief met vlees?
Je zou kip kunnen proberen!
Dank jullie wel voor het antwoord! was ook van plan op de saus vers te maken, ben zeer benieuwd hoe het ons zal smaken!
Graag gedaan! Zelf overigens niet geprobeerd om de maizena te vervangen. Het moet wel kunnen lees ik overal, het zal hooguit wat minder dik worden denk ik
Wat hebben wij lekker gegeten fantastisch, heb dus idd bloem gebruikt en dat gaat prima! wat ik wel heb gedaan is meer water want ik vond het in eerste instantie behoorlijk zout, zeker voor herhaling vatbaar!
Leuk te horen Ineke! Fijn dat het gelukt is met bloem 🙂
Zo lekker en duidelijk jullie recepten!
Toppie!
Dankje Henny, bedankt voor het leuke compliment! 🙂
eet je daarnaast nog aard of rijst bij?
Wij maakten er wat rijst bij, maar hoeft niet!
Hallo,
gisterenavond klaargemaakt, zonder sesamolie; het was fantastisch lekker. Ik heb zelfs nog wat groente en saus over voor vanavond met wat kippeblokjes. Maar de volgende keer ga ik de paprika’s wat opbakken, waren nog iets te hard naar mijn smaak. En een foto doorgestuurd naar mijn schoonzus, dankzij haar heb ik jullie site ontdekt, zij gaat het binnenkort ook klaarmaken.
Omdat een zalmpakketje op de barbecue gisteren niet doorging zocht ik een alternatief voor de zalm en wat een succes is dit recept! Een blijvertje èn een reden om vaker zalm te eten. Ik heb de broccoli eerst even kort geblancheerd en in plaats van radijs heb ik 250 gram gesneden champignons toegevoegd. Door het vocht uit de champignons is in de oven de teriyakisaus helaas iets dunner geworden dan volgens mij de bedoeling is maar het was nog steeds heel erg lekker. Bedankt voor alweer een heerlijk recept met vis.
Udon noedels ( gekookt) door de groenten gedaan en geraspte gember verder vlg jullie zalig recept klaar gemaakt! Heerlijke maaltijd komt naast vis met gegrilde paprika saus regelmatig op Tafel👍
Welke soyasaus is nu de lekkerste of adviseren jullie? Ik heb die van kikkoman maar wil graag jullie mening want ik ben echt fan van jullie gerechten😊
Wij gebruiken meestal ook de normale kikkoman (met de rode dop), dus daarmee zit je wat ons betreft helemaal goed! Leuk om te horen dat je fan bent van onze recepten. Geniet van al het lekkers dat je nog gaat maken 🙂
hoi hoi kunnen jullie dit recept ook maken zonder vis (ik ben geen visliefhebber :() met mogelijk biefstuk of hamlap of zo.
Ja dat denk ik wel hoor! Ik zou dan geen biefstuk nemen (wordt taai) maar hamlap zou kunnen. Kies voor iets dat dezelfde garingstijd heeft als de zalm 🙂
Goedemiddag, ik heb hier een radijshater🤪 in huis, kan ik voor het knapperige effect ook stukjes komkommer op het laatst toevoegen?
Dat zou ik niet doen! Alles is al knapperig dus je kan ze achterwege laten hoor. En anders een extra paprika’tje of een andere harde groente toevoegen 🙂
Hoi..
het lijkt me een heerlijk recept al wil ik hem dan liever met de teryakisaus die ik al heb klaarmaken.
Hoeveel heb ik dan nodig?
Grz Lonneke
Ik denk ongeveer 150ml, beetje afhankelijk van hoe krachtig de saus is. Succes!
Dit recept klinkt heerlijk! Wil dit heel graag maken maar mijn bezoek houd niet van sojasaus (jammer!). Een alternatief idee voor de saus zou zeer welkom zijn. Dank je wel!
Oei, sojasaus is wel de basis ingrediënt van teriyaki en laat zich lastig vervangen daardoor.. Wellicht heeft iemand anders een tip?
Gisteren dit recept gemaakt. Het was heerlijk! Dank jullie wel!
Wat een topper, dit gerecht! Wij noemen dit een “blijver” en wordt opgeslagen in mijn receptenmap. Ik ga die teriyakisaus vaker zelf maken, zoveel lekkerder dan een flesje. Ik heb de radijsjes achterwege gelaten (ben er zelf niet zo van). Volgende keer doe ik er eens shitakes bij. Maar verder: niks meer aan doen. 👌