Home Erik's Asia Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

door SmaakMenutie

Lekker veel verse groenten

Mmm deze ovenschotel is super gezond. We kozen voor een mooi stuk zalm en lekker veel verse groenten als paprika en broccoli. De combinatie van zalm met teriyaki en de groenten is heel erg lekker. En het mooie is, je schuift het een minuut of 20 in de oven en hopla, alles is in één keer klaar! Het hoeft niet, maar wij serveerden er wat witte rijst bij. Eet smakelijk!

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Mmm deze ovenschotel is super gezond. We kozen voor een mooi stuk zalm en lekker veel verse groenten als paprika en broccoli. De combinatie... Erik's Asia Ovenschotel zalm met teriyakisaus en groenten, ovengerecht Aziatisch Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 34 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g zalm(haas)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 kleine broccoli
1 rode ui
Een paar radijsjes
Sesamzaad (optioneel)

Voor de teriyakisaus
80 ml sojasaus
1 teen knoflook
2 el (bruine) suiker
1 el maizena
1 el gembersiroop
1 tl sesamolie (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden. Gewone oven op circa 200 graden.
  • Begin met de saus. Doe 80 ml sojasaus en 80 ml water in een steelpannetje en warm op (niet laten koken). Voeg 2 el (bruine) suiker toe, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie. Meng goed door elkaar.
  • Doe 1 el maizena in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat rustig pruttelen.
  • Snijd ondertussen 1 rode en 1 gele paprika in kleine blokjes. Snijd tevens 1 kleine (of een halve) broccoli in kleine roosjes. Snijd de rode ui ook in stukjes, maar wel wat grover. De radijsjes snijd je in schijfjes of blokjes.
  • Doe alle gesneden groenten in een kom en besprenkel met (olijf)olie. Hussel alles even door elkaar.
  • Leg de zalm in het midden van een grote ovenschaal. En verspreid de gesneden groenten rondom de zalm.
  • Giet de teriyakisaus over de zalm en de groenten zodat alles bedekt is. Plaats nu circa 20 minuten (misschien wat langer, ligt aan je oven) in de oven. Hussel de groenten halverwege een keertje om.
  • Serveer direct. Giet de teriyakisaus uit de ovenschaal over het gerecht. Mmmm! Eet smakelijk.

Ingrediënten ovenschotel zalm met teriyakisaus Ovenschotel zalm met groenten

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Giet de teriyakisaus over de zalm en de groenten zodat alles bedekt is

Ovenschotel zalmHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

20 reacties

joke 15 juli 2018 - 22:01

Hoi Erik,
Lijkt me een heerlijk recept! Moet voor 4 pers. alles verdubbeld worden?
Ik heb je site nog maar pas ontdekt. Ben er blij mee!
groetjes

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2018 - 19:16

Hoi Joke, wat leuk dat je nu ook onze site kent! Ik zou de zalm zeker verdubbelen. En de groenten net iets meer nemen. Dus een grote(re) broccoli, een extra paprika en een extra uitje. Ook iets meer saus maken. Neem dan 120 ml soja en 120 ml water en wat extra gembersaus en suiker. Ik zou even proeven eerst, de rest kan je zo houden hoor. Oja, en neem een hele grote ovenschaal óf (en dat is nog makkelijk) gebruik de bakplaat om alles lekker te kunnen verspreiden. Dan heeft het de ruimte om lekker te garen in de oven 🙂 Veel succes! Laat je weten of het gelukt is?

Reply
Angelique 14 september 2018 - 18:19

M’n kinderen hebben 2 x opgeschept, nou dat is een wonder. jullie hebben er 3 fans bij!!! en een blije moeder 😛

Reply
SmaakMenutie 15 september 2018 - 10:34

Hoi Angelique, haha dat is heel goed om te horen! Fijn dat het ook bij de kids in de smaak valt 🙂

Reply
Joke 7 november 2018 - 15:13

Hoi Erik, gebruik je altijd een hete luchtoven?

Reply
SmaakMenutie 7 november 2018 - 15:42

Hoi Joke, ja wij gebruiken altijd een heteluchtoven. Maar het kan ook in een gewone oven hoor (mogelijk moet het dan wel iets langer in de oven). Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Sanne 15 januari 2019 - 18:14

Welke sojasaus gebruiken jullie? Ik heb asin gebruikt maar nu is de teriyakisaus veeel te zout en is gembersaus hetzelfde als gembersiroop?
Alvast bedankt!
Groetjes Sanne

Reply
SmaakMenutie 17 januari 2019 - 10:45

Hi Sanne, wij gebruiken altijd de sojasaus van Kikkoman! Met de rode dop. De teriyakisaus hoort altijd wel zout te zijn. Mocht je dit te zout vinden, dan kan je de Kikkoman met de groene dop nemen, deze is wat minder zout. En klopt inderdaad, gembersaus is gembersiroop. Succes! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Leon 2 maart 2019 - 00:36

Wat een heerlijk recept! Erg makkelijk gemaakt en het smaakt geweldig lekker.
Staat nu op mn short list.

Reply
SmaakMenutie 2 maart 2019 - 10:58

Nou, wat leuk om te horen Leon! Fijn dat het zo in de smaak valt 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Petra van den Berkt 26 februari 2020 - 21:58

We gaan um ietsiepietsie aanpassen 😉, met zowel een moot kabeljauw als een moot zalm.
En ik blancheer de broccoliroosjes even. Verder echt een superlekker recept, bedankt voor de inspiratie .

Reply
SmaakMenutie 27 februari 2020 - 10:22

Lekker Petra om te kiezen voor 2 soorten vis! Kan heel goed 🙂

Reply
Mies Blok 21 maart 2019 - 20:22

Hoi Erik, wat een leuk recept!! Denk je dat dit ook voor 7 personen kan, of moet ik dan de zalm en de groenten scheiden denk je door 2 steunhoogtes te gebruiken in de oven? Wat zou jouw advies zijn? Bedankt alvast!!

Reply
SmaakMenutie 22 maart 2019 - 09:30

Hoi Mies, wij zouden 2 grote ovenschotels maken en deze inderdaad boven elkaar in de oven plaatsen. Ik zou dan wel een wat langere garingtijd aanhouden en de schalen tussentijds even omwisselen. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Ton 14 juli 2019 - 17:53

Geweldig recept
Wat gevarieerd met de groentes
Champignon en bloemkool erbij gedaan
Nu paar keer gemaakt , dus een blijver

Reply
SmaakMenutie 16 juli 2019 - 15:35

Bedankt Ton, leuk om te horen! En goed idee vwb de groentes, gebruik vooral wat je lekker vindt 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Betty 13 augustus 2019 - 09:52

Super heerlijk gerecht, ga deze vandaag weer maken.

Reply
SmaakMenutie 13 augustus 2019 - 12:23

Lekker Betty, fijn dat de ovenschotel in de smaak valt! Geniet ervan 🙂

Reply
Trijntje 26 februari 2020 - 08:42

Lijkt mij een heerlijk gerecht. Lust alleen geen zalm 🙃 Is kipfilet een optie?

Reply
SmaakMenutie 26 februari 2020 - 10:43

Hi Trijntje, oei zalm is redelijk essentieel in dit gerecht 🙂 Maar mocht je toch kip willen gebruiken zorg er dan voor dat het niet al te dik stuk kipfilet is of gebruik kipblokjes want kip heeft een veel langere garingstijd dan zalm. Succes!

Reply