Home Erik's Asia Chinese wrap met kip en groenten (China meets Mexico!)

Chinese wrap met kip en groenten (China meets Mexico!)

door SmaakMenutie

Oyysodelicious!

Dat stond op de uitnodiging die we van Lee Kum Kee kregen om een workshop te volgen van een bekende Chinese chefkok die speciaal uit Engeland voor ons, en een klein gezelschap, was ingevlogen. Nice. Hij leerde ons onder meer een heerlijk tofu gerecht te maken en we kregen de tips en trucs om zelf een kabeljauw te fileren en daarna op de traditionele Chinese manier te stomen. Met een stoommandje dus. En da’s best lastig kan ik je zeggen. De kabeljauw werd bereid met bekende Chinese sauzen maar óók voegde de chef er Parmaham aan toe. Best bijzonder. China meets Italy zeg maar.

Aan ons de opdracht om vervolgens zelf een ‘edgy en modern’ recept te bedenken. Maar wel eentje die snel klaar is en natuurlijk met gebruik van de bekende Premium Oestersaus. Wist je trouwens dat Mr. Lee Kum Sheung per toeval 131 jaar geleden de oestersaus ontdekte? Hij was namelijk vergeten dat zijn oesterbouillon op het vuur stond. En zo kreeg hij in plaats van bouillon een dikke saus. En zie hier, de oestersaus was geboren.

Geïnspireerd door de kabeljauw met Italiaanse ham maken wij vandaag een Chinees kipgerecht maar dan opgerold in een wrap. China meets Mexico dus. Natuurlijk gebruiken we de enige echte Premium Oestersaus. Maar we gebruiken voor dit recept ook Hoisin Saus en Premium Lichte Sojasaus. Lekker met extra chilisaus als je van spicy houdt.

Nog nooit oestersaus gebruikt? Je kan het gewoon kopen bij de Albert Heijn, de Jumbo en heel veel andere supermarkten. Over de hele wereld trouwens. De bekende glazen flesjes liggen namelijk in 100 landen in de schappen. Uiteraard kan je het ook bij de toko kopen. Oyysodelicious!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Chinese wrap met kip en groenten

Chinese wrap met kip en groenten

Dat stond op de uitnodiging die we van Lee Kum Kee kregen om een workshop te volgen van een bekende Chinese chefkok die speciaal uit Engeland voor ons... Erik's Asia Chinese wrap met kip en groenten (China meets Mexico!) European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g kipdijfilet
200 g sugar snaps
100 g wortels
2 tenen knoflook
2 paprika's (rood en geel)
1 rode ui
1 bosje lente-ui
1 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
1 el Lee Kum Kee Hoisin saus
1 el Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus
1 tl sambal

Lekker voor erbij
Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus

Zo maak je het

  • Snijd 500 gr kipdij in hapklare stukjes en meng grondig met 1 flinke el Premium Oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd ondertussen 100 gr worteltjes in stukjes en 2 paprika's in smalle reepjes. Snijd ook 1 rode ui in halve ringen en snijd 2 teentjes knoflook fijn.
  • Neem een wok en bak de kip in 8 minuten rondom bruin en gaar op hoog vuur in een scheutje olie. Voeg de gesneden knoflook toe en schep alles even goed door elkaar.
  • Schuif de kip iets naar de zijkant van je wok en voeg nu de gesneden wortel, paprika, rode ui en de sugar snaps toe. Wok het geheel nog 4-5 minuten.
  • Voeg op het laatst 1 el Hoisin saus toe samen met 1 (kleine) el Premium Lichte Sojasaus en 1 tl sambal (optioneel). Vermeng alles goed en wok al omscheppend nog een minuutje mee.
  • Neem een wrap en beleg deze ruim met het mengsel. Serveer met lente-ui en eventueel wat Chili Knoflooksaus!

Chinese wrap ingrediënten Chinese wrap groenten Wrap kip en groenten Oosterse wrap

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lee Kum Kee.

Misschien valt dit ook in de smaak

3 reacties

Tessa 5 juli 2019 - 16:14

Gek op wraps! ga ik snel maken!

Reply
Jane 24 juli 2019 - 07:31

hoe komt het dat onze gekochte wraps altijd zo taai zijn… ik wil dit recept zo graag maken kunnen jullie dan een lekkere wrap opgeven die ik kan kopen. thanks bij voorbaat

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2019 - 13:06

Hoi Jane, vaak komt dat omdat mensen een tortilla wrap opwarmen in de magnetron. Dan is ‘ie even wat zachter maar daarna wordt hij snel taai. Beste is om hem even in de oven op te warmen (150-160 graden) of (langzaam) in de koekenpan. Daarnaast wel een goede kwaliteit kiezen. Bijvoorbeeld die van La Morena. Kan je bij de AH kopen. Succes!!

Reply