Home Erik's Asia Indisch broodje kipsaté

Indisch broodje kipsaté

door SmaakMenutie

Overweldigende reacties

Eerder maakten we al dit waanzinnig lekkere broodje Indische pulled chicken. En omdat jullie reacties overweldigend waren kon een Indisch broodje kipsaté uiteraard niet uitblijven! Want zeg nou eerlijk, hier wil je toch je tanden inzetten. We gebruikten als basis natuurlijk de allerlekkerste satésaus.

Zoals je op de foto ziet kozen wij een petjil salade voor erbij, zodat we dit ook als vulling konden gebruiken. Maar een paar stukjes komkommer snijden en ertussen leggen kan net zo makkelijk en is net zo lekker. Met de ingrediënten van dit recept maak je ongeveer 4 broodjes. Maar als je wat meer wilt maken dan kom je met maximaal 600 gr kipdijfilet ook prima uit. De rest kan je dan zo houden.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Indisch broodje kipsaté

Indisch broodje kipsaté

Eerder maakten we al dit waanzinnig lekkere broodje Indische pulled chicken. En omdat jullie reacties overweldigend waren kon een Indisch broodje... Erik's Asia Indisch broodje kipsaté European Print dit recept
Personen: 4 broodjes Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 36 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
80 ml kokosmelk
4 Surinaamse broodjes
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 rode peper
1/2 komkommer
5 el pindakaas
3 el ketjap manis
1 el suiker
1 tl djahé (gemberpoeder)
1/2 tl ketoembar
Paar stengels lente-ui (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 400 gr kipdijfilet in hapklare stukjes en bestrooi met zout. Meng in een bakje met 1 el ketjap en 2 el olie. Zet even weg en maak ondertussen de satésaus.
  • Snijd 1 sjalot, 2 teentjes knoflook en een 1/2 rode peper heel fijn en bak in een scheutje olie even kort aan.
  • Voeg 3 el warm water toe samen met 1 tl djahé, een 1/2 tl ketoembar en een snuf zout. Breng tegen de kook aan maar niet laten koken.
  • Voeg nu 5 flinke el pindakaas toe en roer op matig vuur tot het een gladde massa is.
  • Voeg 2 el ketjap manis en 1 el suiker toe. Goed roeren en voeg tot slot ongeveer 80 ml kokosmelk toe.
  • Blijf geregeld roeren terwijl de saus op matig vuur warmt. Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra kokosmelk toevoegen.
  • Bak ondertussen de kipdijfilet rondom bruin in een minuut of 10. Voeg als de kip gaar is de satésaus toe bij de kip en meng alles goed door elkaar. Je hoeft niet alle saus toe te voegen (maar mag wel natuurlijk).
  • Snijd een (opgewarmd) broodje doormidden en voeg eerst wat plakjes komkommer toe en vul daarna riant met de kipsaté. Maak eventueel af met wat lente-ui en rode peper. Je kan ook nog gebakken uitjes toevoegen. Mmmm!

Marinade broodje kipsaté Kipsaté met satésaus Kipsaté met satésaus Broodje kipsaté Broodje Indische kipsaté

Misschien valt dit ook in de smaak