Home Erik's Asia Indisch broodje kipsaté

Indisch broodje kipsaté

door SmaakMenutie
Indisch broodje kipsaté

Overweldigende reacties

Eerder maakten we al dit waanzinnig lekkere broodje Indische pulled chicken. En omdat jullie reacties overweldigend waren kon een Indisch broodje kipsaté uiteraard niet uitblijven! Want zeg nou eerlijk, hier wil je toch je tanden inzetten. We gebruikten als basis natuurlijk de allerlekkerste satésaus. En zoals je op de foto ziet kozen wij een petjil salade voor erbij, zodat we dit ook als vulling konden gebruiken. Maar een paar stukjes komkommer snijden of atjar ertussen leggen kan net zo makkelijk en is net zo lekker. Met de ingrediënten van dit recept maak je ongeveer 4 broodjes. Maar als je wat meer wilt maken dan kom je met maximaal 600 gr kipdijfilet ook prima uit. De rest kan je dan zo houden.

Indisch broodje kipsaté

Indisch broodje kipsaté

Print dit recept
Personen: 4 broodjes Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 53 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
80 ml kokosmelk
4 Surinaamse broodjes
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 rode peper
1/2 komkommer
5 el pindakaas
3 el ketjap manis
1 el suiker
1 tl djahé
1/2 tl ketoembar
Paar stengels lente-ui (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 400 gr kipdijfilet in hapklare stukjes en bestrooi met zout. Meng in een bakje met 1 el ketjap en 2 el olie. Zet even weg en maak ondertussen de satésaus.
  • Snijd 1 sjalot, 2 teentjes knoflook en een 1/2 rode peper heel fijn en bak in een scheutje olie even kort aan.
  • Voeg 3 el warm water toe samen met 1 tl djahé, een 1/2 tl ketoembar en een snuf zout. Breng tegen de kook aan maar niet laten koken.
  • Voeg nu 5 flinke el pindakaas toe en roer op matig vuur tot het een gladde massa is.
  • Voeg 2 el ketjap manis en 1 el suiker toe. Goed roeren en voeg tot slot ongeveer 80 ml kokosmelk toe.
  • Blijf geregeld roeren terwijl de saus op matig vuur warmt. Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra kokosmelk toevoegen.
  • Bak ondertussen de kipdijfilet rondom bruin in een minuut of 10. Voeg als de kip gaar is de satésaus toe bij de kip en meng alles goed door elkaar. Je hoeft niet alle saus toe te voegen (maar mag wel natuurlijk).
  • Snijd een (opgewarmd) broodje doormidden en voeg eerst wat plakjes komkommer toe en vul daarna riant met de kipsaté. Maak eventueel af met wat lente-ui en rode peper. Je kan ook nog gebakken uitjes toevoegen. Mmmm!

Marinade broodje kipsaté Kipsaté met satésaus Kipsaté met satésausIndisch broodje kipsaté Broodje kipsaté

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Kitty 4 oktober 2020 - 10:17

Je kunt de suiker helemaal achterwege laten.

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2020 - 16:03

Net wat jij lekker vindt Kitty! 🙂

Reply
Marquerite 9 januari 2021 - 20:43

Weer een erg lekker recept!
Ipv komkommer heb ik plakjes zurebom gebruikt.
Ook de bosui en rodepeper extra over de broodjes was lekker.
Op naar het volgende recept ?
Marquerite

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2021 - 11:54

Kan ook goed Marquerite, lekker!! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Maaike 17 februari 2021 - 19:28

Groot succes hier in huis!! Deze gaat in de favorieten map!

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2021 - 10:18

Leuk Maaike, dat horen we graag! 🙂

Reply
Mark 27 maart 2021 - 09:27

Welke pindakaas gebruiken jullie? Ik heb zelf altijd 100% van Calvé of AH in huis.

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2021 - 11:07

Die gebruiken wij ook altijd, en is prima! 🙂

Reply
Raphaël 28 juni 2021 - 23:20

Wat is een Surinaams broodje en waar haal je die?

Reply
SmaakMenutie 1 juli 2021 - 10:06

Zie de foto’s, dat zijn Surinaamse broodjes. Wij halen ze altijd bij de Surinaamse supermarkt of winkel! Maar wellicht zijn ze ook bij de toko verkrijgbaar

Reply