Smoren
Deze heerlijke kip korma is een Indiase milde en romige curry van kip met als basis gemalen amandelen, passata, Griekse yoghurt en echte Indiase kruiden als kardemom, garam masala en kurkuma. Je kan er natuurlijk voor kiezen om kant-en-klare kruidenpasta korma te gebruiken, maar zelf maken is echt heel makkelijk. En natuurlijk veel lekkerder. Qua bereiding heeft het gerecht wat weg van andere traditionele Indiase gerechten als kip madras en kip tandoori. Net zo romig en kruidig. ‘Korma’ betekent iets in de trant van smoren, dus deksel op de pan en stoven tot de kip heerlijk in de curry gegaard is. Serveer met rijst of naanbrood.
11 reacties
Hoiii mannen ,
Passen kippendijen hier ook goed bij ??
Niets mis met kipfilet, maar ik vind het toch vaak droog .
Met vriendelijke groet,
Een enorme fan van jullie .
Karin.
Jazeker, kan prima Karin! Doordat je het niet heel lang stooft zal de kipfilet overigens niet droog worden. Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Geniet ook van deze kip korma!
Mannen!!! Wat een topper deze!!! Gemaakt met eggfried bloemkoolrijst. Heerlijke aromatische smaak door de kardemom en door het stoven was de kip supermals. Echt van genoten!!
Dit is weer een favoriet! Complimenten!
Per ongeluk Griekse yoghurt met kokos gekocht en gebruikt. Moet zeggen smaakte niet verkeerd. Heerlijk recept!
En aan het einde nog even lekker laten staan en tl sambal oelek en limoenblaadjes toevoegen.
Heerlijk recept alleen zou het iets pittiger kunnen. Wat is jullie advies?
Wij zouden dan 0,5-1 tl cayennepeper (of een rode peper) toevoegen aan de curry!
Was een toppertje!
Wat was het weer lekker, en zo simpel te bereiden. Ik ben zo blij met jullie 🥰. Weinig zout en véél smaak!
Wat een leuk en heerlijk gerecht 😋
Was weer genieten jongens 🥰😍🤩