Home Erik's Asia Indiase kip korma

Indiase kip korma

door SmaakMenutie
Kip korma

Smoren

Deze heerlijke kip korma is een Indiase milde en romige curry van kip met als basis gemalen amandelen, passata, Griekse yoghurt en echte Indiase kruiden als kardemom, garam masala en kurkuma. Je kan er natuurlijk voor kiezen om kant-en-klare kruidenpasta korma te gebruiken, maar zelf maken is echt heel makkelijk. En natuurlijk veel lekkerder. Qua bereiding heeft het gerecht wat weg van andere traditionele Indiase gerechten als kip madras en kip tandoori. Net zo romig en kruidig. ‘Korma’ betekent iets in de trant van smoren, dus deksel op de pan en stoven tot de kip heerlijk in de curry gegaard is. Serveer met rijst of naanbrood.

Kip korma

Kip korma

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 11 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet
150 g Griekse yoghurt
125 g crème fraîche
100 g passata
70 g ongebrande amandelen
2 tenen knoflook
1 bos lente-ui
1 ui
1 tl garam masala
1 tl gemalen gember
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen kardemom
Verse koriander of peterselie
Witte rijst
Naan (optioneel)

Zo maak je het

  • Gebruik de kom van de (staaf)mixer en mix 70 g ongebrande amandelen zeer fijn (als meel).
  • Voeg 1 tl garam masala, 1 tl gemalen gember, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen kardemom, 2 geperste tenen knoflook en een flinke snuf zout en peper toe en mix door het geheel.
  • Schenk nu 100 g passata en 150 g Griekse yoghurt erbij en mix (of meng) grondig.
  • Snijd 400-450 g kipfilet in hapklare stukjes en plaats in een ruime (meng)kom. Schenk de marinade bij de stukjes kip en laat afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Langer mag natuurlijk ook.
  • Snijd 1 ui of 2 sjalotten redelijk grof en stoof in een scheut olie op matig vuur enkele minuten met de deksel op de (braad)pan tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de gemarineerde kip, inclusief de overgebleven marinade, toe aan de pan en stoof circa 30 minuten met deksel op de pan tot de kip gaar is. Roer geregeld door de pan.
  • Roer op het eind nog 1 flinke el crème fraîche door het geheel en maak af met verse koriander of peterselie en met lente-ui. Serveer met de overgebleven crème fraîche, witte rijst (of naan) en bijvoorbeeld sperziebonen of broccoli.

Kip korma receptKip korma makenKorma curryKip kormaKipkorma

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Karin van den Bos 26 februari 2022 - 09:41

Hoiii mannen ,
Passen kippendijen hier ook goed bij ??
Niets mis met kipfilet, maar ik vind het toch vaak droog .
Met vriendelijke groet,
Een enorme fan van jullie .
Karin.

Reply
SmaakMenutie 26 februari 2022 - 11:56

Jazeker, kan prima Karin! Doordat je het niet heel lang stooft zal de kipfilet overigens niet droog worden. Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Geniet ook van deze kip korma!

Reply
Lonneke Visser 3 maart 2022 - 19:27

Mannen!!! Wat een topper deze!!! Gemaakt met eggfried bloemkoolrijst. Heerlijke aromatische smaak door de kardemom en door het stoven was de kip supermals. Echt van genoten!!

Reply
Marieke van Gils 11 maart 2022 - 19:02

Dit is weer een favoriet! Complimenten!

Reply
Arno 13 maart 2022 - 11:57

Per ongeluk Griekse yoghurt met kokos gekocht en gebruikt. Moet zeggen smaakte niet verkeerd. Heerlijk recept!

Reply
Arno 13 maart 2022 - 17:53

En aan het einde nog even lekker laten staan en tl sambal oelek en limoenblaadjes toevoegen.

Reply