Home Erik's Asia Broodje Indische pulled chicken

Broodje Indische pulled chicken

door SmaakMenutie
Broodje Indische pulled chicken

Ajam ketjap

Eerder maakten we al dit heerlijke broodje pulled chicken. Vandaag maken we er een Indische variatie op die je waarschijnlijk erg doet denken aan ajam ketjap. Heerlijk met wat atjar en uiteraard op het bekende Surinaamse broodje wat je kent van de toko. Moeilijk? Helemaal niet, kijk maar!

Broodje Indische pulled chicken

Broodje Indische pulled chicken

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 64 keer gestemd )

Ingrediënten

450 g kipdijfilet
4 (Surinaamse) broodjes
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 rode peper
1 kip bouillonblokjes
1/2 citroen (sap)
5 el ketjap manis
3 el ketchup
1 el gula djawa
1 el gembersiroop
1/2 tl nootmuskaat
Atjar ketimoen (optioneel)

Zo maak je het

  • Kook circa 450 g kipdijfilet (of kipfilet) in een ruime hoeveelheid water in 15-20 minuten gaar. Voeg ook 1 kip bouillonblokje toe.
  • Mix met de keukenmachine of kom van de staafmixer 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 1/2 tl nootmuskaat en een flinke scheut (zonnebloem)olie fijn. Je kan eventueel alles ook ragfijn snijden.
  • Fruit de boemboe 2 minuten aan en voeg vervolgens 5 el ketjap manis, 3 el ketchup, 5 el water, het sap van een 1/2 citroen, 1 el gula djawa en 1 el gembersiroop toe. 
  • Verwarm op laag vuur en laat zo een beetje indikken. Als de saus te dik wordt voeg je wat extra ketjap en/of water toe.
  • Haal de kip uit de pan en pluk met 2 vorken tot je 'pulled chicken' hebt. Voeg de kip toe aan de saus en meng grondig. Verwarm nog even en voeg naar smaak extra ketjap of ketchup toe.
  • Verdeel de kip over de (geroosterde) Surinaamse broodjes en voeg eventueel nog wat frisse atjar toe.

Pulled chicken receptBoemboe pulled chickenPulled chicken sausPulled chicken makenIndische pulled chickenPulled chicken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

38 reacties

Daniëlle 30 maart 2018 - 07:56

Heerlijk broodje lijkt mij dit!

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2018 - 09:54

Hoi Danielle, leuk om te horen! Hij is ook heerlijk, snel een keer maken 🙂

Reply
Patty 14 augustus 2018 - 20:12

Ga dit morgen maken in dubbele hoeveelheid. Rest overmorgen met rijst en sperziebonen. Hou van jullie recepten…al veel uitgeprobeerd.

Reply
SmaakMenutie 15 augustus 2018 - 11:54

Hoi Patty, leuk om te horen! Ook dit recept zal vast in de smaak vallen 🙂 Combinatie met sperziebonen en rijst is ook erg lekker. Veel (culinair) plezier! Groetjes, Tim – SmaakMenutie

Reply
Evelien 11 november 2018 - 19:00

Het was heerlijk, jammer dat ik geen foto kan toevoegen van het eindresultaat ??

Reply
SmaakMenutie 12 november 2018 - 09:15

Hoi Evelien, bedankt voor je reactie! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Weet niet of je ons op social (Insta, FB, Pinterest) volgt, maar daar kan je eventueel ook altijd een foto van het resultaat posten (vinden we altijd leuk 😉 )! Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Petra 2 december 2018 - 22:33

Heb jullie recepten eens vluchtig bekeken ? ( dat was de bedoeling, maar was snel een uurtje kwijt ?). Alles ziet er gewoon lekker uit. Ga er zeker mee experimenteren ?

Reply
SmaakMenutie 3 december 2018 - 08:27

Haha leuk om te horen Petra! Ja zeker mee aan de slag gaan en laat ons weten of ze in de smaak vallen (vast wel) 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Karin 23 januari 2019 - 09:04

Hoi hoi ,Ik heb de kippenpoten lekker in de oven gebakken en laten garen in plaats van in de bouillon te koken, verder jullie recept gevolgd ,maar wat er smaakbeleving .
Fantastische recept !!!

Reply
SmaakMenutie 23 januari 2019 - 10:20

Hoi Karin, dat kan ook heel goed inderdaad. Lekker hoor 😀 Fijn dat het in de smaak viel, leuk!!

Reply
Celena 14 september 2020 - 16:42

Is erg lekker! Kom maar door met die Indische gerechten 🙂

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:16

Haha gaan we doen Celena!

Reply
Sanneke 23 januari 2019 - 18:11

Het was heerlijk. Wij hebben het samen met jullie sajoer boontjes en rijst gegeten. Voor herhaling vatbaar!
Dank jullie wel ?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2019 - 11:41

Fijn Sanneke! Inderdaad heerlijk om het te combineren met de sajoer boontjes. Mmm!

Reply
Jolanda 9 februari 2019 - 20:44

Gooi vooral de boullion niet weg. Vries in voor een zalige soto of kippensoep

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2019 - 16:02

Goede tip Jolanda!

Reply
Marleen 9 november 2019 - 13:12

Zalig recept toch beetje eigen draai aan gegeven………. vers geraspte gember mee bakken en schepje pindakaas bij saus op het laatst! Super lekker!

Reply
SmaakMenutie 11 november 2019 - 14:03

Bedankt voor het compliment Marleen, fijn dat de pulled chicken in de smaak viel 🙂 Goede tip trouwens, thanks!

Reply
mia 17 juni 2020 - 19:01

erg lekker ik ga dit recept ook eens proberen met vegetarische kipstukjes.

Reply
SmaakMenutie 18 juni 2020 - 10:27

Ook lekker Mia!

Reply
Mark Hofman 23 september 2020 - 17:03

We zijn weer lekker pulled chicken aan het maken!!

Reply
SmaakMenutie 24 september 2020 - 09:50

Mmm lekker Mark! Vielen ze weer in de smaak? 🙂

Reply
Linda 9 januari 2021 - 19:02

Vandaag voor het eerst gemaakt. Was erg lekker! Komt zeker nog vaker op tafel te staan.

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2021 - 11:53

Leuk Linda, dat horen we graag!

Reply
Paul 10 april 2021 - 11:54

Hoi

Recept ziet er leuk uit, ik wil hem maken in de slowcooker.
Kunnen jullie mij daar het stappenplan voor geven?

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 10:51

Dankje Paul! Helaas gebruiken wij zelf geen slowcooker, dus dat kunnen we je niet vertellen.

Reply
Marleen 21 april 2021 - 11:10

Hi!
Wat een heerlijke gerechten! Altijd vallen de recepten in de smaak!
Nu wil ik deze ook gaan proberen, maar kan ik de kip al maken voor morgen? Of wordt deze dan wat droger>

Reply
SmaakMenutie 21 april 2021 - 11:41

Dankjewel voor het compliment Marleen! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 De kip kan je gerust eerder maken hoor. De volgende dag gewoon langzaam opwarmen in een steelpannetje en eventueel wat vocht of ketjap toevoegen. Geniet ervan!

Reply
Ingrid 25 juni 2021 - 16:28

Hi, ik ga straks dit recept maken maar wil het verviervoudigen (ong 16 personen), moet ik dan alle ingrediënten x 4 doen of is dat teveel?

Reply
SmaakMenutie 26 juni 2021 - 13:06

Hi Ingrid, ik zou alles inderdaad verviervoudigen, wees alleen wel wat voorzichtiger met de peper en knoflook (op de tast). Geniet ervan!

Reply
Ingrid 26 juni 2021 - 22:18

Het viel heerlijk in de smaak! De pan was schoon leeg en zo hoort het ook! We genieten van al jullie recepten 🙂

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 10:24

Wat fijn Ingrid, leuk te horen! 🙂

Reply
Trudy 2 augustus 2021 - 12:13

Ik heb het gemaakt in de slowcooker. 7 uurtjes ongeveer, op laagste stand. Laatste uurtje op hoog en de deksel iets open om vocht te laten verdampen. Was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Samen gegeten met die heerlijke coleslaw van jullie site!

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2021 - 12:44

Fijn dat het gelukt is in de slowcooker Trudy. En lekker zeg de combinatie met coleslaw, leuk!! 🙂

Reply
Hanne 22 juli 2022 - 16:22

Al heel vaak gemaakt! Kan ik de saus maken en invriezen? Of zou dat de smaak niet ten goede komen?

Reply
SmaakMenutie 24 juli 2022 - 11:17

Op zich zou dat moeten kunnen Hanne, dus probeer het eerst een keer!

Reply
Yvette 9 augustus 2022 - 10:50

Persoonlijk vond ik hetere zoet

Reply
Smj 17 augustus 2022 - 18:26

Dit gisteren gemaakt en het is gelijk favoriet. Ik krijg al de vraag wanneer we het weer gaan eten, zo lekker vinden ze het bij mij thuis.

Reply