Home Erik's Asia Broodje Indische pulled chicken

Broodje Indische pulled chicken

door SmaakMenutie

Ajam smoor

Eerder maakten we al dit heerlijke broodje pulled chicken. Vandaag maken we er een Indische variatie op die je waarschijnlijk erg doet denken aan ajam smoor. Heerlijk met wat atjar en uiteraard op het bekende Surinaamse broodje wat je kent van de toko. Moeilijk? Helemaal niet, kijk maar!

Broodje Indische pulled chicken

Broodje Indische pulled chicken

Eerder maakten we al dit heerlijke broodje pulled chicken. Vandaag maken we er een Indische variatie op die je waarschijnlijk erg doet denken aan ajam... Erik's Asia Broodje Indische pulled chicken, ajam smoor Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 30 keer gestemd )

Ingrediënten

4 (Surinaamse) broodjes
2 kippenbouten (550 gr)
2 kippenbouillonblokjes
2 tenen knoflook
1 ui
1 rode peper
5 el ketjap manis
3 el ketchup
1 el gulu djawa (palmsuiker)
1 el gembersiroop
1/2 tl nootmuskaat
1/2 citroen (sap)
Atjar ketimoen (optioneel)

Zo maak je het

  • Kook in een ruime pan 1 liter water en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de kippenbouten toe en laat minstens 45 minuten net tegen de kook aan gaar worden.
  • Maak ondertussen de saus. Mix met de keukenmachine of kom van de staafmixer 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper en een 1/2 tl nootmuskaat tot een glad mengsel. Je kan eventueel alles ook ragfijn snijden.
  • Doe de gladde mix (boemboe) in een (steel)pannetje en fruit in 2 el olie even aan.
  • Voeg vervolgens 5 el ketjap manis, 3 el ketchup, 5 el water, het sap van een 1/2 citroen, 1 el gulu djawa en 1 el gembersiroop toe. Verwarm op laag vuur en laat zo een beetje indikken. Zet even op (heel) laag vuur tot de kip klaar is. Als de saus te dik wordt voeg je wat extra ketjap en water toe.
  • Haal de kip na 45 min uit de pan en ontdoe de kip van het vel en de botten. Trek met 2 vorken (of je handen) de kip uit elkaar tot je mooie reepjes hebt.
  • Doe de kip bij de saus in de pan en verwarm op laag vuur weer op. Laat alles in 10 minuten rustig intrekken.
  • Rooster de Surinaamse broodjes (als je die hebt) enkele minuten in de oven op 200 graden en beleg de broodjes met de pulled chicken. Voeg voor de frisheid wat (zure) komkommer toe. Mmmmm!

Kippenpoten pulled chicken Gekookte kippenpoten pulled chicken Indische pulled chicken Broodje Indische pulled chickenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Daniëlle 30 maart 2018 - 07:56

Heerlijk broodje lijkt mij dit!

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2018 - 09:54

Hoi Danielle, leuk om te horen! Hij is ook heerlijk, snel een keer maken 🙂

Reply
Patty 14 augustus 2018 - 20:12

Ga dit morgen maken in dubbele hoeveelheid. Rest overmorgen met rijst en sperziebonen. Hou van jullie recepten…al veel uitgeprobeerd.

Reply
SmaakMenutie 15 augustus 2018 - 11:54

Hoi Patty, leuk om te horen! Ook dit recept zal vast in de smaak vallen 🙂 Combinatie met sperziebonen en rijst is ook erg lekker. Veel (culinair) plezier! Groetjes, Tim – SmaakMenutie

Reply
Evelien 11 november 2018 - 19:00

Het was heerlijk, jammer dat ik geen foto kan toevoegen van het eindresultaat 😍😋

Reply
SmaakMenutie 12 november 2018 - 09:15

Hoi Evelien, bedankt voor je reactie! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Weet niet of je ons op social (Insta, FB, Pinterest) volgt, maar daar kan je eventueel ook altijd een foto van het resultaat posten (vinden we altijd leuk 😉 )! Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Petra 2 december 2018 - 22:33

Heb jullie recepten eens vluchtig bekeken 😊 ( dat was de bedoeling, maar was snel een uurtje kwijt 😳). Alles ziet er gewoon lekker uit. Ga er zeker mee experimenteren 👍

Reply
SmaakMenutie 3 december 2018 - 08:27

Haha leuk om te horen Petra! Ja zeker mee aan de slag gaan en laat ons weten of ze in de smaak vallen (vast wel) 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Karin 23 januari 2019 - 09:04

Hoi hoi ,Ik heb de kippenpoten lekker in de oven gebakken en laten garen in plaats van in de bouillon te koken, verder jullie recept gevolgd ,maar wat er smaakbeleving .
Fantastische recept !!!

Reply
SmaakMenutie 23 januari 2019 - 10:20

Hoi Karin, dat kan ook heel goed inderdaad. Lekker hoor 😀 Fijn dat het in de smaak viel, leuk!!

Reply
Sanneke 23 januari 2019 - 18:11

Het was heerlijk. Wij hebben het samen met jullie sajoer boontjes en rijst gegeten. Voor herhaling vatbaar!
Dank jullie wel 😀

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2019 - 11:41

Fijn Sanneke! Inderdaad heerlijk om het te combineren met de sajoer boontjes. Mmm!

Reply
Jolanda 9 februari 2019 - 20:44

Gooi vooral de boullion niet weg. Vries in voor een zalige soto of kippensoep

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2019 - 16:02

Goede tip Jolanda!

Reply
Marleen 9 november 2019 - 13:12

Zalig recept toch beetje eigen draai aan gegeven………. vers geraspte gember mee bakken en schepje pindakaas bij saus op het laatst! Super lekker!

Reply
SmaakMenutie 11 november 2019 - 14:03

Bedankt voor het compliment Marleen, fijn dat de pulled chicken in de smaak viel 🙂 Goede tip trouwens, thanks!

Reply