Home Erik's Asia Eenpansgerecht! Indische kip met rijst en groenten (video)

Eenpansgerecht! Indische kip met rijst en groenten (video)

door SmaakMenutie

Super makkelijk

Zin in een heerlijk Indisch gerecht met kip, rijst en groenten maar geen zin om uren in de keuken te staan met een vol fornuis? Dan presenteren we vandaag een super makkelijk eenpansgerecht. Yep, je hebt echt maar één pan nodig. Check de video maar. Scheelt ook weer de nodige vaat 😉 Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten!

Indische kip met rijst en groenten

Indische kip met rijst en groenten

Zin in een heerlijk Indisch gerecht met kip, rijst en groenten maar geen zin om uren in de keuken te staan met een vol fornuis? Dan presenteren we... Erik's Asia Eenpansgerecht! Indische kip met rijst en groenten (video) European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
200 g rijst
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 rode paprika
1 kleine prei
1 kip bouillonblokje
2 el ketjap manis
1 tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
2 tl djahé (gember)
1 tl laos
1 tl paprikapoeder
1 tl ketoembar
1 tl citroensap
Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Meng in een ruime kom 1 tl zout, 1 tl djahé (gemberpoeder), 1 tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl laos, 1 tl paprikapoeder, 2 el (zonnebloem)olie, 1 tl citroensap en 2 el ketjap manis tot een stevige marinade.
  • Bestrijk de kip met de marinade en bak de kip vervolgens in een braadpan met olie circa 3-5 minuten per kant. De kip hoeft niet gaar te zijn maar alleen aangebakken. Haal de kip uit de pan.
  • Doe extra olie in de pan en fruit 2 fijngesneden sjalotjes, 2 teentjes knoflook en 1 fijngesneden rood pepertje even aan. Voeg ook 1 fijngesneden prei en een in blokjes gesneden rode paprika toe. Bak even mee en voeg vervolgens 1 tl ketoembar en 1 tl djahé toe.
  • Voeg 500 ml water toe en een 1 verkruimeld kip bouillonblokje. Voeg ook de rijst toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kip bovenop het gerecht en laat het geheel zo'n 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Zet na 15 minuten het vuur uit en laat nog 10-15 minuten met deksel op de pan staan of totdat het vocht verdampt is. That's it!
  • Serveer met komkommer of atjar, gebakken uitjes en eventueel wat lente-ui en sambal. Ook kan je nog wat extra ketjap door het gerecht mengen.  Mmmm!

Indische kip recept Indische kip

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Wouter Schaap 15 februari 2018 - 19:38

Heren, de rode peper komt niet meer in het recept voor (helaas)… 😋 en hoe moet het vocht verdampen al het deksel nog op de pan zit? 🤔🙃 Het gerecht was overigens heerlijk 👍

Reply
SmaakMenutie 15 februari 2018 - 20:18

Ha Wouter, thanks voor je oplettendheid, we hebben het pepertje toegevoegd ;). Het vocht verdampt wel hoor. Moet wel zeggen dat het verschilt per pan. Maar anders deksel op een kiertje of deksel eraf en op laag vuur laten verdampen. Maar het is gelukt lees ik. Fijn dat het lekker was 😀

Reply
Rina 17 juni 2019 - 18:54

Dit was ook weer den makkelijk en heerlijk gerecht. Heeft goed gesmaakt

Reply
SmaakMenutie 18 juni 2019 - 12:39

Heel leuk om te horen, fijn dat het in de smaak viel!

Reply