Zin in een heerlijk Indisch gerecht met kip, rijst en groenten maar geen zin om uren in de keuken te staan met een vol fornuis? Dan presenteren we vandaag een super makkelijk eenpansgerecht. Yep, je hebt echt maar één pan nodig. Check de video hieronder maar. Scheelt ook weer de nodige vaat 😉 Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten!
Meng in een ruime kom 1 tl zout, 1 tl djahé, 1 tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen laos, 1 tl paprikapoeder, 2 el (zonnebloem)olie, 2 el ketjap manis en het sap van een 1/2 citroen tot een stevige marinade.
Meng 400 g kipdijfilet door de marinade en zet even weg. Snijd ondertussen 2 sjalotten, 1 rode peper en 2 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 1 rode paprika in blokjes en 1 prei in halve ringen.
Verwarm een klein scheutje olie in een stevige (braad)pan en bak de kip met marinade in enkele minuten bruin. De kip hoeft niet gaar te zijn maar alleen aangebakken. Haal de kip uit de pan en zet even weg.
Fruit de knoflook, rode peper en sjalot kort aan en voeg vervolgens de gesneden prei en paprika toe. Bak al omscheppend even mee en voeg vervolgens 1 tl ketoembar en 1 tl djahé toe. Meng door elkaar.
Voeg 500 ml water toe met 1 verkruimeld kip bouillonblokje. Voeg nu ook circa 200 g witte rijst toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Plaats de kip bovenop het gerecht en laat het geheel zo'n 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Zet na 15 minuten het vuur uit en laat nog 15 minuten met deksel op de pan staan of totdat het vocht verdampt is. That's it!
Serveer met frisse komkommer of atjar, gebakken uitjes en eventueel wat lente-ui en sambal of chilisaus.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
47 reacties
Wouter Schaap15 februari 2018 - 19:38
Heren, de rode peper komt niet meer in het recept voor (helaas)… ? en hoe moet het vocht verdampen al het deksel nog op de pan zit? ?? Het gerecht was overigens heerlijk ?
Ha Wouter, thanks voor je oplettendheid, we hebben het pepertje toegevoegd ;). Het vocht verdampt wel hoor. Moet wel zeggen dat het verschilt per pan. Maar anders deksel op een kiertje of deksel eraf en op laag vuur laten verdampen. Maar het is gelukt lees ik. Fijn dat het lekker was 😀
Hallo heren, de smaak van dit gerecht is echt heerlijk. Alleen was de rijst wat droog en wat hard. Welke rijst gebruiken jullie ik had zilvervlies extra vezels, en hoe krijg ik de rijst lekker zacht?
Hi Bep, leuk om te horen! Wij gebruiken zelf altijd snelkookrijst, maar het soort zou niet veel uit moeten maken. We zouden als we jou waren de rijst een volgende keer wat langer koken en wellicht met wat meer water. Succes!
Vanavond dit recept gemaakt, en het smaakte heerlijk en iedereen (4 personen) vond het erg lekker !
Deze eenpansgerecht ga ik vaker maken. Bedankt voor dit heerlijke recept.
Lekker Ineke! Lastig om te zeggen maar wellicht iets minder. Zou het een beetje aftasten dat het niet te nat wordt. En anders wat langer laten stomen. Succes en geniet ervan! 🙂
Ik heb voor de dubbele portie de snelkookrijst met 900ml water gebruikt en daarna volgens het recept 15min laten stomen, was heerlijk in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂
Ik heb een dubbele portie gemaakt, hiervoor 400gram snelkookrijst met 900ml water gebruikt en na het bereiden echt 15min laten staan met de deksel op de pan (zoals het recept ook aangeeft). Dit was een heerlijk gerecht in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂
Ik ben op zoek naar een goede pan voor eenpansgerechten zoals in het filmpje. Kunnen jullie er een adviseren om te kopen voor een heel gezin? Ik zie door de bomen het bos niet meer 🙁 Daarna ga ik dit recept direct uitproberen!
Klopt Yvonne wat Henny zegt. De pan in de video is van Creuset. Op de afbeeldingen gebruiken we een BK braadpan (gietijzer) van de Bourgogne lijn. Daar zijn we ook erg over te spreken 🙂
Ik heb al meerdere recepten van jullie gemaakt en deze waren heerlijk.
Maar ik wil nu de indische kip gaan maken en heb daar een vraag over,
en dat is dat meestal wordt aanbevolen om het vlees een nacht lang te marineren omdat dat over het algemeen beter is voor de smaak, is dat nu ook of maakt dat niet uit.
Gisteren het recept gemaakt, ik heb het kippedijvlees in kleinere stukken gemaakt, de rijst heb ik apart gekookt.
Het was een heerlijke maaltijd, mijn complimenten.
Een superlekker eenpansgerecht. Gemakkelijk.Gekookt volgens de instructies en dat ging prima. De rijst in het gerecht wordt gekookt zoals Italiaanse risotto en neemt dus al het vocht keurig op, is geen kwestie van verdampen. Houd het vuur laag tijdens dit proces.
Dit recept houden we er in, al helemaal als we eters krijgen. Groot compliment!!!
47 reacties
Heren, de rode peper komt niet meer in het recept voor (helaas)… ? en hoe moet het vocht verdampen al het deksel nog op de pan zit? ?? Het gerecht was overigens heerlijk ?
Ha Wouter, thanks voor je oplettendheid, we hebben het pepertje toegevoegd ;). Het vocht verdampt wel hoor. Moet wel zeggen dat het verschilt per pan. Maar anders deksel op een kiertje of deksel eraf en op laag vuur laten verdampen. Maar het is gelukt lees ik. Fijn dat het lekker was 😀
Geweldig,heerlijk.Door jullie leer ik goed koken en bakken.Groetjes Elske.
Dit was ook weer den makkelijk en heerlijk gerecht. Heeft goed gesmaakt
Heel leuk om te horen, fijn dat het in de smaak viel!
Hallo heren, de smaak van dit gerecht is echt heerlijk. Alleen was de rijst wat droog en wat hard. Welke rijst gebruiken jullie ik had zilvervlies extra vezels, en hoe krijg ik de rijst lekker zacht?
Hi Bep, leuk om te horen! Wij gebruiken zelf altijd snelkookrijst, maar het soort zou niet veel uit moeten maken. We zouden als we jou waren de rijst een volgende keer wat langer koken en wellicht met wat meer water. Succes!
Je moet basmati rijst halen
En deze even een half uurtje laten weken in water na het wassen
Beste van merk mohamuud
Helemaal gelukt ! Superlekker , dankjewel voor het recept , groetjes , Ingrid
Fijn dat het is gelukt en dat het in de smaak viel Ingrid! 🙂
Vanavond dit recept gemaakt, en het smaakte heerlijk en iedereen (4 personen) vond het erg lekker !
Deze eenpansgerecht ga ik vaker maken. Bedankt voor dit heerlijke recept.
Leuk om te horen Wing-Yee! Fijn dat de Indische kip bij iedereen in de smaak viel 🙂
ik ga dit gerecht maken vanavond ik neem aan dat het 200 gram ongekookte rijst is
Yes, de rijst kookt in het vocht. Geniet ervan!
Ik ga een dubbel portie vanavond maken. Gebruik ik dan een liter water erbij of zal dat wat veel zijn
Lekker Ineke! Lastig om te zeggen maar wellicht iets minder. Zou het een beetje aftasten dat het niet te nat wordt. En anders wat langer laten stomen. Succes en geniet ervan! 🙂
Hey Ineke,
Hoe is het uiteindelijk gegaan? Ik heb hetzelfde namelijk en ga ook voor een dubbele portie.
Ik heb voor de dubbele portie de snelkookrijst met 900ml water gebruikt en daarna volgens het recept 15min laten stomen, was heerlijk in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂
Ik heb een dubbele portie gemaakt, hiervoor 400gram snelkookrijst met 900ml water gebruikt en na het bereiden echt 15min laten staan met de deksel op de pan (zoals het recept ook aangeeft). Dit was een heerlijk gerecht in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂
Staat voor vanavond weer op het menu zo lekker
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM, weer een waanzinnig lekker recept, het komend weekend maken.
Weer bedankt voor het delen.
Groet Henny
Leuk Henny, geniet ervan! 🙂
Ik ben op zoek naar een goede pan voor eenpansgerechten zoals in het filmpje. Kunnen jullie er een adviseren om te kopen voor een heel gezin? Ik zie door de bomen het bos niet meer 🙁 Daarna ga ik dit recept direct uitproberen!
Klopt Yvonne wat Henny zegt. De pan in de video is van Creuset. Op de afbeeldingen gebruiken we een BK braadpan (gietijzer) van de Bourgogne lijn. Daar zijn we ook erg over te spreken 🙂
goedenavond, wederom een heerlijk recept . Ik heb een vraagje .
Kan dit recept ook met pandanrijst ?
Leuk om te horen Will! En ik denk dat het ook met pandanrijst kan hoor 🙂
Yvonne,
Het is een Le Creuset pan, niet goedkoop maar het is een wereld pan.
Groet Henny
Helemaal mee eens Henny!
Gisteren gegeten, wij hebben er super van genoten en zeker mijn man zei weer een recept om vaker te eten.
Nogmaals bedankt voor het delen.
Groet Henny
Leuk om te horen Henny! Fijn dat jullie van dit eenpansgerecht genoten hebben 🙂
Zooooo! Verrassend lekker!
Leuk Trudy! 🙂
Weer een heerlijk recept makkelijk te maken dank jullie allen
Leuk om te horen Ton! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Hoi dit recept gemaakt en het was heerlijk zeker voor herhaling vatbaar
Heerlijk! X3 gemaakt dus dat wordt smullen vanavond!
Hallo,
Ik heb al meerdere recepten van jullie gemaakt en deze waren heerlijk.
Maar ik wil nu de indische kip gaan maken en heb daar een vraag over,
en dat is dat meestal wordt aanbevolen om het vlees een nacht lang te marineren omdat dat over het algemeen beter is voor de smaak, is dat nu ook of maakt dat niet uit.
Met vriendelijke groet,
Ron
Leuk om te horen Ron! Nee hoor, het is voor dit gerecht niet nodig om het een nacht te marineren. Geniet ervan!
Gisteren het recept gemaakt, ik heb het kippedijvlees in kleinere stukken gemaakt, de rijst heb ik apart gekookt.
Het was een heerlijke maaltijd, mijn complimenten.
Een superlekker eenpansgerecht. Gemakkelijk.Gekookt volgens de instructies en dat ging prima. De rijst in het gerecht wordt gekookt zoals Italiaanse risotto en neemt dus al het vocht keurig op, is geen kwestie van verdampen. Houd het vuur laag tijdens dit proces.
Dit recept houden we er in, al helemaal als we eters krijgen. Groot compliment!!!
Heerlijk recept. De hoeveelheid was trouwens ruim voldoende voor 4 personen. Goede tip ook om de pandanrijst een half uur van tevoren te weken.
Ik heb dit gerecht zojuist gemaakt en gegeten en het was prima gelukt en het smaakte heerlijk! Complimenten voor dit lekkere recept!
Lekker recept ,heb zilvervliesrijst gebruikt ,was mooi gaar maar het vocht was niet helemaal verdampt !
Lekker lekker lekker! En supersimpel, daar hou ik van.
ik heb “stiekum” er nog een heel klein beetje trassi door de boemboe gedaan!
Hoi heren, als ik zilvervliesrijst wil gebruiken, veranderd er dan wat aan de stoomtijd oid?
Nee hoor, dat moet niet veel uitmaken!