Home Erik's Asia Chinese beef Shanghai

Chinese beef Shanghai

door SmaakMenutie

Shanghahahai

Waarschijnlijk ken je ze wel, de bekende ‘wereldgerechten’ uit de supermarkt. Wij Nederlanders zijn er gék op. Je hoeft namelijk bijna niets te doen, behalve zo’n beetje alles nog toevoegen aan het zakje kruidenmix. Het zal vast makkelijk zijn, maar eerlijk gezegd vinden wij die wereldgerechten nou niet bepaald werelds smaken. Daarom vandaag onze variatie op de ‘Beef Shanghai’. Of laten we zeggen; Aziatische balletjes met groenten en mie. Want in China kijken ze je vreemd aan als je vraagt om een Beef Shanghai😉

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Beef Shanghai

Beef Shanghai

Waarschijnlijk ken je ze wel, de bekende ‘wereldgerechten’ uit de supermarkt. Wij Nederlanders zijn er gék op. Je hoeft namelijk... Erik's Asia Chinese beef Shanghai European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g gehakt
150 g eiermie of noedels
100 g taugé
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 runderbouillonblokje
1 rode peper
1 ei
1 prei
1 bosje lente-ui
1/2 winterpeen
4 el paneermeel
3 el sojasaus
2 el maizena
1 el honing
2 tl Chinese 5-spice poeder (vijfkruidenpoeder)

Zo maak je het

  • Meng 300 gr gehakt met 1 el sojasaus, 1 ei, 4 el paneermeel, 1 ragfijn gesnipperd sjalotje, 1 geperst teentje knoflook, 1 ragfijn gesneden rode peper, 2 tl Chinese 5-spices poeder en een flinke snuf zout.
  • Draai gehaktballen ongeveer ter grootte van een bitterbal en bak de balletjes in een scheutje olie in de wok op matig vuur tot ze mooi bruin zijn.
  • Snijd ondertussen 1 prei in halve ringen en een halve winterpeen in smalle dunne plakjes (raspen kan ook). Maak de taugé schoon.
  • Doe de groenten bij de gehaktballen zodra deze mooi bruin gekleurd zijn en wok de groenten op middelhoog of matig vuur enkele minuten mee. Af en toe even omscheppen.
  • Maak ondertussen de saus door 1 fijngesneden sjalot en 1 fijn gesneden knoflook even kort aan te fruiten in een beetje olie. Voeg vervolgens 2 el sojasaus en 1 el honing toe en zet het vuur wat lager.
  • Voeg nu 250 ml water toe en 1 verkruimeld runder- (of groente)bouillonblokje. Breng tegen de kook aan. Los 1-2 el maizena op in een beetje water en voeg dit stapsgewijs toe aan de saus tot deze de gewenste dikte heeft.
  • Maak ondertussen de mie door deze even 4 minuten te weken in kokend water.
  • Voeg de saus toe aan de balletjes en groenten en meng goed door het geheel. Serveer met de mie, lente-ui en eventueel chilisaus en kroepoek. Mmmm!

Beef Shanghai recept Beef Shanghai maken Wereldgerecht beef Shanghai Beef Shanghai Chinese beef Shanghai

Misschien valt dit ook in de smaak