Home Weekmenu WEEKMENU #13

WEEKMENU #13

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Ajam kuning

Ajam kuning (kruidige Indische kip in kokosmelk)

Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn we in de Indonesische keuken gek op kunjit. Of beter bekend als kurkuma. Tegenwoordig is kurkuma zelfs een enorm populaire ‘super food’. Nou, dat komt mooi uit, dan eten we dus al jaren super gezond volgens allerlei voedingsdeskundigen 😉 De kurkuma zorgt er ook voor dat de…


Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

Zalmpakketje teriyaki met asperges

Ons zalmpakketje met teriyakisaus is op Pinterest al duizenden (!) keren opgeslagen. En omdat we vaak de vraag kregen waar deze zalm goed mee is te combineren, hebben we het nog veel makkelijker gemaakt. Namelijk een zalmpakketje teriyaki met asperges en gebakken aardappeltjes. Wow! Zo lekker dit. En weet…


Kip pilav

Kip pilav met perzik

Toegegeven, dit gerecht heet weliswaar kip pilav. Maar er is eigenlijk weinig ‘pilavs’ aan. Pilav (of pilaf) is namelijk een gerecht uit het Midden-Oosten, Perzië en India en is gefruite of gebakken rijst die in bouillon wordt gaar gesmoord. Zie het maar als een variant op de Italiaanse risotto. Waarom wij het dan toch…


Quinoa salade maken

Quinoa salade met kerriedressing

Het idee voor deze heerlijke quinoa salade komt van mijn zus. Ze schotelde ons deze salade meermaals voor en vooral de combinatie van de quinoa met de kerriedressing vinden wij heel erg lekker. Zelf zegt ze ook altijd dat je er doorheen moet doen wat jij lekker vindt. Wij hebben er niet voor gekozen deze keer, maar…


Sajoer oblok oblok

Sajoer oblok oblok (Indisch groentegerecht)

We lieten al eerder zien wat je zoal met tempeh (tempé) kan doen, namelijk deze sambal goreng tempeh kering. Maar wat dacht je van dit vegetarisch Indisch groentegerecht? Overigens maken wij het met zowel tempeh als tofu, maar je kan er ook voor kiezen om alleen het een of het ander te gebruiken. Veel werk?