Kunjit
Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn we in de Indonesische keuken gek op kunjit. Of beter bekend als kurkuma. Tegenwoordig is kurkuma zelfs een enorm populaire ‘super food’. Nou, dat komt mooi uit, dan eten we dus al jaren super gezond volgens allerlei voedingsdeskundigen 😉 De kurkuma zorgt er ook voor dat de kip zo een mooie gele kleur krijgt. Misschien doet het je wel wat denken aan de ajam opor, ajam besengeh of de kare ajam. Ook allemaal geurige gele kipgerechten. En omdat dit zo’n lekker kruidig gerecht is eet je het dus met witte rijst en bijvoorbeeld frisse komkommer (atjar). Bovendien een ideaal gerechtje voor een doordeweekse dag want je zet het zo op tafel.
10 reacties
Gister gemaakt en geserveerd met witte rijst en gado gado, heerlijk! Dit recept ga ik vaker maken, top!! Saus is ruim voldoende; volgende keer gebruik ik meer kip.
Mmm lekker Josee! Kan goed in combinatie met de gado gado. En je kan met deze hoeveelheid saus inderdaad wat meer kip gebruiken als je wil. Groet, team SmaakMenutie
Klinkt goed! Ga ik proberen. Waar kan ik de dikke kokosmelk vinden?
Hoi Sanneke, leuk! Dikke kokosmelk is gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie
Hoi, ziet er lekker uit en ga ik snel proberen. Adviesvraagje, hoe jullie daar tegenaan kijken. Ik heb nog wel kemirinoten liggen, maar heb ook een potje kemiripasta staan. Maakt het veel uit als ik de kemiripasta gebruik qua smaak?
Hoi Michel, leuk! Nee hoor, kemiripasta kan je ook heel goed gebruiken 🙂
Dat klinkt lekker zeg. Ik heb wel een vraagje. Bak je de boemboe in de rest van de olie waar de kip in gebakken is?
Groetjes Mieke
Hoi Mieke, klopt! Maar voeg gerust wat extra olie toe als het te weinig is
Ziet er heerlijk uit!
Kan ik dit ook een dag van te voren maken?
Dankjewel Roos! Ja hoor, juist! Dan kunnen de kruiden er nog beter intrekken 🙂