Home Weekmenu WEEKMENU #34

WEEKMENU #34

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

In Nederland zijn we er gek op: speklapjes. Maar wist je dat hier ook een lekker Aziatisch tintje aan kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in de ketjap. Heerlijk bij de nasi of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen 30 minuten klaar. Ideaal…


Pasta met broccoli en zalm

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

We maakten al eens eerder een variant met kip en dat is nog steeds een van onze populairste recepten. Op YouTube hebben inmiddels meer dan 40 duizend mensen de video bekeken en hij staat steevast in onze top-10 van meest bezochte recepten. Tijd voor een kleine twist dus. Vandaag maken we er eentje met…


Bobotie wereldgerecht

Zuid-Afrikaanse bobotie (de échte!)

Weer zo’n wereldgerecht wat je vast wel kent van de bekende pakjes uit de supermarkt. Wij maken vandaag de échte Zuid-Afrikaanse. Die is net even anders maar wel veel lekkerder dan de ‘kant-en-klare’. Wist je trouwens dat dit gerecht een Nederlands tintje heeft? Al in de 17e eeuw namen de Nederlanders een…


Broodje pulled chicken

Broodje pulled chicken (met zelfgemaakte barbecuesaus!)

Mmm een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken in barbecuesaus en coleslaw! Nu ik dit aan het schrijven ben krijg ik weer trek. Hier wíl je tanden gewoon inzetten. Deze uit Amerika overgewaaide lekkernij noemen ze daar ‘Boston Butt’. Beide woorden betekenen overigens iets anders dan je zou denken.


Indische quiche recept

Indische quiche

Ben jij net als wij ook zo gek op quiche? Op SmaakMenutie hebben wij er al een aantal gemaakt, maar nog geen Indische variant! En die mag natuurlijk niet ontbreken ? Rijkelijk gevuld met gehakt, prei, taugé en komkommer. En lekker wat ketjap en sambal voor het Aziatische tintje. Heb je over, neem de volgende…