Home Bijgerechten Risotto met zeekraal

Risotto met zeekraal

door SmaakMenutie

Riso

Veel mensen denken dat het veel werk is om risotto te maken, maar dat valt reuze mee. Je moet er alleen even bij blijven en geregeld alles omscheppen, maar je staat zeker geen uren in de keuken. Sterker nog, deze risotto zet je binnen een half uurtje op tafel! Onze versie is gebaseerd op een, wat bewerkelijkere versie, van Sergio Herman. Maar ik denk dat die van ons net zo lekker is. Wist je trouwens dat risotto komt van het Italiaanse riso, wat rijst betekent? Risotto doet het altijd goed bij een lekker stukje verse vis. Wij eten het vaak met gegrilde tonijnsteak of met een vispakketje. Eet smakelijk!

Risotto met zeekraal

Risotto met zeekraal

Veel mensen denken dat het veel werk is om risotto te maken, maar dat valt reuze mee. Je moet er alleen even bij blijven en geregeld alles... Bijgerechten Risotto met zeekraal, riso, Italiaans recept Italiaans Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

180 g risotto rijst
50 g zeekraal
30 g Parmezaanse kaas
1 ui of sjalot
2 tenen knoflook
1 groente bouillonblokje
150 ml witte wijn

Zo maak je het

  • Maak 500 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje en laat op laag vuur staan.
  • Snipper 1-2 sjalotten en 2 tenen knoflook. Smelt een klontje boter en fruit even kort aan in een ruime pan.
  • Voeg circa 180 g risotto rijst toe en fruit deze even al omscheppend op laag vuur even aan. Blus af met 150 ml witte wijn en schep het geheel geregeld om tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  • Schenk nu stapsgewijs de bouillon bij de rijst tot al het vocht is opgenomen. Steeds blijven roeren. Dit proces duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Spoel de zeekraal grondig af met koud water en laat even uitlekken in een vergiet. Hak de zeekraal grof. Rasp ook alvast 30 g Parmezaanse kaas.
  • Voeg de zeekraal en Parmezaanse kaas toe aan de risotto, samen met een paar klontjes roomboter. Schep alles even goed om en laat nog enkele minuten met deksel op de pan staan. Af en toe even omscheppen.
  • Voeg naar smaak verse zwarte peper toe en serveer met extra Parmezaanse kaas.

Risotto ingrediënten Risotto maken Risotto zeekraal Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!