Home Bijgerechten Superlekker! Risotto met zeekraal

Superlekker! Risotto met zeekraal

door SmaakMenutie

Risotto

Voor het bereiden heb je altijd wat geduld nodig. Steeds een schepje bouillon erbij en laten absorberen. Je kan dus ook niet even rustig wat anders gaan doen ondertussen. Maar daartegenover staat dat de geur die uit de keuken komt onweerstaanbaar is. Risotto komt van het Italiaanse riso wat ‘rijst’ betekent en doet het altijd goed bij vis, vandaar deze combinatie met zeekraal (mmm). Een wat bewerkelijkere versie komt uit de koker van Sergio Herman. Onze versie is simpeler en zéker net zo lekker!

Heerlijk bij gegrilde tonijnsteak en wat rolletjes zoetzure komkommer.

Risotto met zeekraal

Risotto met zeekraal

Voor het bereiden heb je altijd wat geduld nodig. Steeds een schepje bouillon erbij en laten absorberen. Je kan dus ook niet even rustig wat anders gaan doen ondertussen... Bijgerechten Superlekker! Risotto met zeekraal European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

Voor 2 personen:

175 gr risotto rijst
50 gr zeekraal
1 ui of sjalot
2 tenen knoflook
150 ml witte wijn
1 groente bouillonblokje
3 el geraspte kaas
1 el (room)boter

Zo maak je het

  • Maak in een pan 500 ml groente bouillon van 1 bouillonblokje. Zet op laag vuur zodat deze net niet kookt.
  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze in een pan met dikke bodem een paar minuutjes kort aan.
  • Voeg 175 gr risotto rijst toe en bak deze 2 minuutjes mee terwijl je het voortdurend omschept. Blus af met 150 ml witte wijn. Zodra de rijst alle wijn heeft opgenomen voeg je scheutje voor scheutje de bouillon toe en laat deze onder voortdurend roeren absorberen. Dit proces duurt een minuut of 20.
  • Draai het vuur uit en doe het deksel op de pan. Spoel de zeekraal even af en hak in kleine stukjes. Roer samen met de geraspte kaas en een klont boter door de risotto en laat met deksel op de pan nog een minuut of 5 staan.
  • Naar smaak voeg je nog wat peper toe. Geen zout, want de zeekraal is al zout van zichzelf. Eet smakelijk!

Recept risotto met zeekraal

Misschien valt dit ook in de smaak