Home Hoofdgerechten Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes (ovengerecht!)

Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes (ovengerecht!)

door SmaakMenutie
Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

Nog makkelijker

Ons zalmpakketje met teriyakisaus is op Pinterest al duizenden (!) keren opgeslagen. En omdat we vaak de vraag kregen waar deze zalm goed mee is te combineren, hebben we het nog veel makkelijker gemaakt. Namelijk een zalmpakketje teriyaki met asperges en gebakken aardappeltjes. Wow! Zo lekker dit. En weet je wat helemaal fijn is, het is super makkelijk en staat met een half uur op tafel.

Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

Zalmpakketje teriyaki met asperges en aardappeltjes

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g groene asperges
350 g aardappelpartjes (voorgekookt)
2 zalm(haas) filets van 150-200 gr per stuk
3 stengels lente-ui
1 citroen
5 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl honing
1 tl maizena
1/2 tl knoflookpoeder
Paar radijsjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 5 el sojasaus met 1 tl sesamolie, 1 tl vloeibare honing, 1 tl maizena en een halve tl knoflookpoeder tot een marinade.
  • Was de groene asperges en snijd een stukje van de onderkant. Snijd 2-3 stengels lente-ui in ringen. Snijd ook 3 plakjes van een citroen en halveer ze.
  • Maak van aluminiumfolie een bakje en plaats daar eerst de asperges in, daarbovenop de zalm en daarbovenop de lente-ui en een paar schijfjes radijs (optioneel). Plaats tevens de halve schijfjes citroen tegen de zalm.
  • Verdeel nu de marinade over de zalmpakketjes en vouw de pakketjes dicht.
  • Plaats bakpapier op een bakplaat en zet de zalmpakketjes op de bakplaat.
  • Doe de voorgekookte aardappelpartjes in een ruime kom en besprenkel met olijfolie, (zee)zout en peper. Hussel goed door elkaar. Leg de aardappelpartjes bij de zalmpakketjes op de bakplaat.
  • Plaats het geheel nu 15-20 minuten in de voorverwarmde (hetelucht) oven op 200 gr.
  • Haal na max. 20 minuten uit de oven en vouw de pakketjes open. Plaats nog 5-7 minuten terug in de oven. That's it! Eet smakelijk.

Zalmpakketje teriyaki receptZalmpakketje teriyaki Zalmpakketje teriyaki uit de oven

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Annemiek 26 september 2020 - 20:05

Het zalmpakketje gemaakt met de asperges etc. Het was heel erg zout, verder prima maar hoe krijgen we het minder zout ???

Reply
SmaakMenutie 27 september 2020 - 10:05

Hoi Annemiek, je zou bijvoorbeeld wat minder sojasaus toe kunnen voegen of eventueel wat meer honing de volgende keer!

Reply