Home Vis Zalmpakketje met teriyakisaus

Zalmpakketje met teriyakisaus

uit de oven of van de BBQ

door SmaakMenutie
Zalmpakketje teriyaki

Veelzijdig recept

Zin in een lekker visje, maar geen zin in gedoe? Dit zalmpakketje met teriyakisaus is de oplossing! Het is supermakkelijk om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel.

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en je hebt een heerlijk gerecht. En je kan het zowel in de oven als op de barbecue bereiden. Ideaal voor doordeweeks maar ook tijdens een gezellig avondje barbecuen.

Oosters tintje

De teriyakisaus geeft het zalmpakketje een heerlijk oosters tintje. De zoet-zoute smaak van de saus past perfect bij de rijke smaak van de zalm. Het is een klassieke smaakcombinatie die de vis nog lekkerder maakt, zonder dat je veel andere kruiden of ingrediënten nodig hebt. De eenvoud van dit gerecht maakt het ideaal voor een snelle maaltijd, maar de smaak doet er zeker niet voor onder!

Zalm teriyaki recept

Frisse touch

De friszure smaak van de schijfjes citroen zorgt ervoor dat het niet te zwaar aanvoelt. Het citroensap helpt ook de vis mooi mals te houden en is een perfecte tegenhanger voor het zoutige van de teriyakisaus.

Zalm teriyaki oven

Variaties

Dit zalmpakketje is niet alleen snel en lekker, maar ook ontzettend veelzijdig. Serveer het bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes of kies voor een frisse salade voor een lichtere optie. Als je liever groenten erbij hebt, zijn geroerbakte broccoli of groene asperges een uitstekende keuze. Ook noedels of rijst passen goed bij dit gerecht en maken het een complete maaltijd. Eigenlijk is zalm gewoon een heel veelzijdig stukje vis!

Zalm teriyaki
Zalmpakketje teriyaki

Zalmpakketje met teriyakisaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 126 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 moten zalmfilet op de huid
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 5 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl maizena

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Meng voor de teriyakisaus 5 el sojasaus met 1 el sesamolie, 1 flinke tl vloeibare honing, 1 tl maizena en 1 geperste teen knoflook.
  • Snijd 2-3 stengels lente-ui in smalle ringetjes. Halveer ook alvast 4 schijfjes citroen.
  • Vouw van aluminiumfolie een bakje rondom de zalmmoot. Verdeel de teriyaki marinade over de twee pakketjes en plaats aan beide zijden de citroenschijfjes. Verdeel de lente-ui over het geheel en vouw het pakketje dicht.
  • Plaats de zalmpakketjes 12-15 minuten in de oven. Maak daarna het folie open en plaats nog circa 5 minuten terug. Serveer direct.

Zalmpakketje teriyaki

TIP

Wel zin in zalm maar liever nét even anders? Probeer dan eens onze zalmpakketjes met een frisse mosterd-citroenmarinade!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Hennie 24 april 2024 - 18:21

Zo lekker, roseval aardappeltjes even bakken met rozemarijn, botersla erbij…jammie!

Reply
1 2 3 4