Home Erik's Asia Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls

verse loempia's met knapperige groenten

door SmaakMenutie
Vietnamese springrolls

Gezonde snack

Mmm deze Vietnamese springrolls (ook wel verse loempia’s genoemd) zijn zo onwijs lekker! En niet eens zo heel moeilijk om zelf te maken. Zelfs makkelijker dan gewone loempia’s. We zullen je het stap voor stap uitleggen. Voor de vulling gebruik je vers gesneden knapperige groenten als rode kool en wortel (net wat jij lekker vindt). Daarnaast kiezen wij voor garnaaltjes. Maar voor de vegetarische versie laat je deze laatste gewoon achterwege. Al met al een hele gezonde snack dus. Ook maken we er een lekker zelfgemaakt pindasausje bij!

Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls

Print dit recept
Personen: 10 stuks Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g garnalen
  • 50 g soe-oen
  • 50 g taugé
  • 10 rijstvellen
  • 2 eieren
  • 1/2 limoen (sap)
  • 1/4 blok tofu
  • 1/4 winterpeen
  • 1/4 komkommer
  • 3 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 tl sambal oelek
  • Beetje rode kool
  • Beetje sla
  • Paar blaadjes verse munt

Zo maak je het

  • Begin met het snijden van de rode kool, komkommer en winterpeen. Snijd van alle drie mooie dunne reepjes. Blancheer ook een handje taugé door deze even 1 minuutje te koken en af te spoelen onder ijskoud water.
  • Kook water en laat de soe-oen 4 minuten wellen in het water. Spoel af onder ijskoud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Bak in een kleine koekenpan een omelet van 2 eieren. Voeg alleen wat zout en peper toe. Laat afkoelen en snijd eveneens in reepjes.
  • Bak in dezelfde pan de garnalen in een scheutje olijfolie mooi roze (1 à 2 minuten).
  • Bak weer in dezelfde pan een paar in schijfjes gesneden tofu in enkele minuten krokant.
  • Dan de saus: doe 3 ruime el pindakaas en 5 el water in de kom en klop met een (kleine) garde tot een glad geheel. Voeg het sap van een halve limoen, 2 el sojasaus, 2 tl sesamolie, 1 tl sambal oelek en 1 tl gembersiroop toe. Meng grondig door elkaar. En proef!
  • Staat alles klaar? Dan nu het leuke werk. Maak een schone (thee)doek nat met lauw water en wring goed uit. Leg de theedoek op je werkblad.
  • Dompel een rijstvel 1 minuut onder in koud water. Als hij zacht is leg je hem voorzichtig op de theedoek.
  • Vul met de ingrediënten naar keuze. Begin altijd met wat soe-oen. Er zijn geen regels.
  • Vouw de rijstvel als een envelopje dicht. Net als gewone loempia's, check hier hoe je dat doet.
  • Snijd de verse loempia's met een scherp mes doormidden en serveer met de pindasaus.

Verse loempia receptVietnamese springrollsVietnamese springrolls recept Verse loempia

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Karin 1 september 2019 - 09:16

Kan je de springrol invriezen dan kan ik er behoorlijk wat maken en er een paar uithalen als ik trek heb

Reply
SmaakMenutie 3 september 2019 - 09:16

Hoi Karin, ja dat kan zeker! Lekker hoor, succes 🙂

Reply
Ramon 12 december 2020 - 14:18

Goedemiddag , Tim en Erik.
Jullie hebben een hoop lekkere recepten op de site staan. Ga vooral zo door. Alleen niet om iets af te kraken maar bovengenoemd recept zijn summer rolls . De gefrituurde variant zijn de spring rolls. Met vriendelijke groet, Ramon

Reply
SmaakMenutie 13 december 2020 - 14:36

Thanks Ramon voor het compliment! Je hebt helemaal gelijk 🙂

Reply
Moreen 13 juni 2021 - 20:03

Hoi!!! Deze zijn verrukkelijk!! Echt zomers en gezond. Zouden jullie misschien bij de recepten kunnen vermelden hoeveel koolhydraten, vetten, eiwitten etc. ze bevatten? Dat zou heel fijn zijn! Bedankt!!

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:43

Fijn dat de verse loempia’s in de smaak vielen Moreen! In de toekomst zijn we zeker van plan om de voedingswaarden er bij te gaan plaatsen 🙂

Reply
Audrey Nélis 22 september 2023 - 07:12

Hoi, hoeft alleen de taugé geblancheerd te worden? De andere groenten niet?
Gr. Audrey

Reply
SmaakMenutie 22 september 2023 - 12:05

Klopt! Maar mag uiteraard wel 😉

Reply