Home Erik's Asia Verse loempia’s: Vietnamese springrolls

Verse loempia’s: Vietnamese springrolls

door SmaakMenutie

Gezonde snack

Mmm deze Vietnamese springrolls (ook wel verse loempia’s genoemd) zijn zo onwijs lekker! En niet eens zo heel moeilijk om zelf te maken. Zelfs makkelijker dan gewone loempia’s. We zullen je het stap voor stap uitleggen.

Voor de vulling gebruik je vers gesneden knapperige groenten als rode kool en wortel (net wat jij lekker vindt). Daarnaast kiezen wij voor garnaaltjes. Maar voor de vegetarische versie laat je deze laatste gewoon achterwege. Al met al een hele gezonde snack dus. Ook maken we er een lekker zelfgemaakt pindasausje bij!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls

Mmm deze Vietnamese springrolls (ook wel verse loempia's genoemd) zijn zo onwijs lekker! En niet eens zo heel moeilijk om zelf te maken. Zelfs... Erik's Asia Verse loempia’s: Vietnamese springrolls European Print dit recept
Personen: 10 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

10 rijstvellen
50 g soe-oen (vermicelli)
50 g taugé
100 g garnalen
2 eieren
1/4 blok tofu
1/4 winterpeen
1/4 komkommer
Beetje rode kool
Beetje sla
Paar blaadjes munt

Voor de pindasaus
3 el pindakaas
5 el water
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl gembersiroop (of poeder)
1 tl sambal oelek
1/2 limoen (sap)

Zo maak je het

Het is even wat voorbereiding, maar als alles klaar staat kan het leuke werk beginnen. Het maken van de kleurrijke springrolls. Het sausje maakt het helemaal af. Die is dus echt essentieel. Aan de slag!

  • Begin met het snijden van de rode kool, komkommer en winterpeen. Snijd van alle drie mooie dunne reepjes. Blancheer ook een handje taugé door deze even 1 minuutje te koken en af te spoelen onder ijskoud water.
  • Kook water en laat de soe-oen 4 minuten wellen in het water. Spoel af onder ijskoud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Bak in een kleine koekenpan een omelet van 2 eitjes. Voeg alleen wat zout en peper toe. Laat afkoelen en snijd eveneens in reepjes.
  • Bak in dezelfde pan de garnalen in een scheutje olijfolie mooi roze (1 à 2 minuten).
  • Bak weer in dezelfde pan een paar in schijfjes gesneden tofu in enkele minuten krokant.
  • Dan de saus: doe 3 ruime el pindakaas en 5 el water in de kom en klop met een (kleine) garde tot een glad geheel. Voeg het sap van een halve limoen, 2 el sojasaus, 2 tl sesamolie, 1 tl sambal en 1 tl gembersiroop toe. Meng grondig door elkaar. En proef!
  • Staat alles klaar? Dan nu het leuke werk. Maak een schone (thee)doek nat met lauw water en wring goed uit. Leg de theedoek op je werkblad.
  • Dompel een rijstvel 1 minuut onder in koud water. Als hij zacht is leg je hem voorzichtig op de theedoek.
  • Vul met de ingrediënten naar keuze. Begin altijd met wat soe-oen. Er zijn geen regels.
  • Vouw de rijstvel als een envelopje dicht. Net als gewone loempia's, check hier hoe je dat doet.
  • Snijd de verse loempia's met een scherp mes doormidden en serveer met de pindasaus. Mmmmm!

Verse loempia receptVietnamese springrolls recept Verse loempia

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Karin 1 september 2019 - 09:16

Kan je de springrol invriezen dan kan ik er behoorlijk wat maken en er een paar uithalen als ik trek heb

Reply
SmaakMenutie 3 september 2019 - 09:16

Hoi Karin, ja dat kan zeker! Lekker hoor, succes 🙂

Reply