Home Erik's Asia Bami kuah

Bami kuah

Indische maaltijdsoep

door SmaakMenutie
Bami Kuah

In een half uurtje

Deze heerlijke bami soep heeft iets weg van soto. Daar deed het mij in elk geval aan denken. Alleen gebruiken we in plaats van kip varkensvlees en de rijst wisselen we in voor bami. Net als soto is bami kuah ook echt een maaltijdsoep. Lekker gevuld met groenten, hamlap-reepjes, mie en een eitje. Door de kruiden smaakt ‘ie heerlijk met warm weer. En dat komt goed uit, want lang hoef je er niet voor in de keuken te staan! In slechts een half uur kan je al slurpen 😉

Bami Kuah

Bami kuah (bami soep)

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 85 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g hamlappen
  • 150 g witte of spitskool
  • 150 g (Chinese) mie
  • 3 djeruk perut (limoenblaadjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 2 runderbouillon blokjes
  • 1 prei
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 ui (of sjalot)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl trassi

Zo maak je het

  • Bestrooi de hamlappen rondom met zout en schroei ze in enkele minuten dicht in een scheut olie op middelhoog vuur.
  • Schenk 1200 ml (warm) water over het vlees samen met 2 runderbouillonblokjes en 3 blaadjes djeruk perut. Kook de hamlappen in circa 12-15 minuten gaar met deksel op de pan.
  • Snipper ondertussen 1 ui of sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit op matig vuur aan in een wok (of andere braadpan). Voeg 1 tl trassi toe en meng grondig door het geheel. Zet het vuur op de laagste stand en wacht tot het vlees klaar is.
  • Maak ondertussen een omelet van 2 eieren en snijd in reepjes of stukjes. Maak ook alvast de mie volgens de verpakking klaar (veelal 10 minuten koken). En snijd 1 prei in halve ringen.
  • Haal het vlees uit de pan en snijd fijn. Doe het vlees bij de ui en knoflook in de wok en meng door het geheel. Laat de soep ondertussen op laag vuur pruttelen.
  • Voeg de fijngesneden prei en 150 g spitskool toe aan de wok en meng alles goed door elkaar. Bak op matig vuur een paar minuutjes mee terwijl je roert.
  • Doe de groenten en vlees bij de soep in de pan en voeg nu ook 2 el ketjap manis toe. Voeg tevens de gesneden omelet toe aan het geheel en verwarm alles nog even.
  • Doe wat mie in een kom en giet daar een ruime hoeveelheid van de soep overheen. Vergeet niet af te maken met gebakken uitjes, verse lente-ui en wat chilisaus of sambal. Eet smakelijk!

Bami kuah ingrediënten Bami soep maken Bami soepBami KuahBami Kuah recept Bami Kuah maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

26 reacties

Heleen 10 augustus 2018 - 22:08

Maak regelmatig iets van jullie en dit is weer een blijvertje !

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2018 - 12:29

Hoi Heleen, wat leuk om te horen! Dit is ook een favoriet van ons 🙂

Reply
Milly 6 januari 2020 - 13:09

Ik moet lunchen, maar weet niet wat. Even op de site ‘soep’ ingetikt. Dit klinkt heerlijk en heb ook nog eens alles in huis! Zin an 🙂

Reply
Milly 6 januari 2020 - 13:45

update: hij is heerlijk!!!!

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2020 - 14:12

Haha goed om te horen! Fijn dat je alle ingrediënten in huis had 🙂

Reply
Anneke 25 november 2020 - 14:55

Heerlijk, zoals al jullie recepten, alleen gebruiken wij geen trassie omdat mijn man daar niet tegen kan. maar voor de rest smullen wij altijd , van de week even de bao pao broodjes met rendang klaar maken en invriezen voor de kerst, lumpers en loempia’s zijn al klaar, dus kinderen kunnen komen halen .

Reply
SmaakMenutie 25 november 2020 - 15:33

Hoi Anneke, wat leuk dat jullie zo van onze recepten genieten 🙂 Lekker dat je nu al bezig bent voor kerst, slim! Ze boffen maar met jou 🙂

Reply
Tina 23 januari 2021 - 10:27

Hoi Tim & Erik, Deze soep lijkt mij erg lekker en ik zou hem morgen graag willen maken. Nu kan ik (dichtbij) niet aan djeroek poeroet komen, hebben jullie een tip voor mij waardoor ik het kan vervangen?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:46

Hoi Tina! Wat lekker dat je de bami kuah gaat maken. Wij zouden dan het sap van een half limoentje gebruiken. Geniet ervan!

Reply
Raphaël 13 juni 2021 - 09:27

Het gerecht is helemaal af met petis udang als saus eroverheen!

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:37

Klinkt heerlijk Raphaël! 🙂

Reply
Henny 13 juni 2021 - 16:22

Deze gaat het snel worden, staat in mijn recepten, mmmmmmmmmmm lekker.
Ben zo blij met jullie recepten, en mijn man ook.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:38

Haha leuk te horen Henny! Geniet er samen van 🙂

Reply
Anja 14 juni 2021 - 19:55

Vandaag gemaakt was heerlijk ,weer bedankt 🙏

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2021 - 09:41

Graag gedaan Anja, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Len 18 september 2021 - 15:34

Ik ga deze proberen met kip denk ik, die moet wat korten koken?

Reply
SmaakMenutie 20 september 2021 - 11:54

Lekker Len! Nee ik zou wel dezelfde kooktijd aanhouden voor kip. Deze zou ik overigens dan niet aanschroeien. Beetje met gevoel, zolang de kip niet meer rood is, dan is het goed 🙂

Reply
Ilse 26 september 2021 - 08:56

Is deze soep een dag van te voren te maken?

Reply
SmaakMenutie 27 september 2021 - 10:42

Ja hoor, extra lekker waarschijnlijk! 🙂

Reply
Bianca Houthuijzen-Tanis 20 maart 2022 - 18:43

Net gemaakt en een succes! Lijkt op die van m’n moedertje 💕
Ik heb alleen de mie gegaard in de soep. Net zo makkelijk!

Reply
Marjon 24 februari 2023 - 18:51

Weer zo’n heerlijk gerecht van jullie, vandaag gemaakt en het was superlekker 😋

Reply
Marjon Mees 15 mei 2024 - 16:18

Wat kan ik ipv hamlappen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2024 - 11:55

Je zou kip kunnen gebruiken!

Reply
M 27 augustus 2024 - 14:23

Hallo,
Kan ik Citroengras/Sereh ipv limoenblaadjes gebruiken? Omdat ik graag deze soep wil maken.
Alvast bedankt!
Kook ze!
Groetjes

Reply
M 27 augustus 2024 - 22:15

Of citroengras ( ik zie het nu in de keukenkast )?

Reply
SmaakMenutie 28 augustus 2024 - 15:06

Ja in dit geval kan dat wel hoor! Dat zou ik 1 stengel sereh gebruiken. Geniet ervan!

Reply