Home Erik's Asia Bami kuah (bami soep)

Bami kuah (bami soep)

door SmaakMenutie

Maaltijdsoep

Deze heerlijke bami soep heeft iets weg van soto. Daar deed het mij in elk geval aan denken. Alleen gebruiken we in plaats van kip varkensvlees en de rijst wisselen we in voor bami. Net als soto is bami kuah ook echt een maaltijdsoep. Lekker gevuld met groenten, hamlap-reepjes, mie en een eitje. Door de kruiden smaakt ‘ie heerlijk met warm weer. En dat komt goed uit, want lang hoef je er niet voor in de keuken te staan! In slechts een half uur kan je al slurpen 😉

Bami Kuah

Bami kuah

Deze heerlijke bami soep heeft iets weg van soto. Daar deed het mij in elk geval aan denken. Alleen gebruiken we in plaats van kip varkensvlees en... Erik's Asia Bami kuah, bami soep, Indisch Indisch Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g hamlappen
150 g witte of spitskool
150 g (Chinese) mie
3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
2 tenen knoflook
2 eieren
1 prei
1 ui
2 lente-ui
2 el ketjap manis
1 tl trassi
2 runderbouillon blokjes
Gebakken uitjes naar smaak

Zo maak je het

  • Bestrooi de hamlappen rondom met zout en peper. Bak de hamlappen in een (braad of soep)pan in een scheut olie op middelhoog vuur rondom bruin in 2 minuten.
  • Voeg 1100 ml warm water toe, 2 runderbouillon blokjes en 3 limoenblaadjes (djeroek poeroet). Kook de hamlappen nu in circa 12-15 minuten gaar op matig vuur met deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen 1 ui en 2 à 3 tenen knoflook fijn. Fruit deze aan op matig vuur in een wok (of andere braadpan). Voeg 1 tl trassi toe en meng dit goed door het geheel. Zet het vuur op de laagste stand en wacht tot het vlees klaar is.
  • Snijd ondertussen 1 prei in halve ringen en 150 gr kool fijn (of koop kant-en-klare kool).
  • Haal het vlees uit de pan en snijd dit in kleine stukjes (of grote stukjes, net wat jij wil).  Doe het vlees bij de ui en knoflook in de wok en meng door het geheel. Laat de soep ondertussen op laag vuur pruttelen.
  • Voeg de fijngesneden prei en kool toe en meng alles goed door elkaar. Bak op matig vuur een paar minuutjes mee terwijl je roert.
  • Doe nu de soep (het vocht waar het vlees in gegaard is) bij de rest in de wok. Voeg 2 el ketjap manis toe en roer even goed door elkaar. Proef natuurlijk even of de smaak naar wens is. Voeg desgewenst extra ketjap of wat zout toe.
  • Kluts twee eieren en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes en voeg toe aan de soep. Bereid ondertussen de mie volgens de verpakking (10 minuten koken en afgieten).
  • Doe wat mie in een kom en giet daar een ruime hoeveelheid van de soep overheen. Vergeet niet af te maken met gebakken uitjes, verse lente-ui en wat chilisaus of sambal. Eet smakelijk!

Bami Kuah recept Bami Kuah makenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

5 reacties

Heleen 10 augustus 2018 - 22:08

Maak regelmatig iets van jullie en dit is weer een blijvertje !

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2018 - 12:29

Hoi Heleen, wat leuk om te horen! Dit is ook een favoriet van ons 🙂

Reply
Milly 6 januari 2020 - 13:09

Ik moet lunchen, maar weet niet wat. Even op de site ‘soep’ ingetikt. Dit klinkt heerlijk en heb ook nog eens alles in huis! Zin an 🙂

Reply
Milly 6 januari 2020 - 13:45

update: hij is heerlijk!!!!

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2020 - 14:12

Haha goed om te horen! Fijn dat je alle ingrediënten in huis had 🙂

Reply