Home Erik's Asia Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

door SmaakMenutie
Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Indiaas tintje

Wij zijn echt gek op Indiase curry’s. Alleen jammer dat het best een werkje is om dit te maken. Daarom maken we vandaag een twist op de curry, maar dan wel eentje die binnen een half uur klaar is. Namelijk deze heerlijk kip in een romige tomatensaus met kerrie en groenten.

“Een perfect gerechtje met een wereldse smaak voor je drukke doordeweekse dag”

De garam massala geeft echt een Indiaas tintje aan dit gerecht en de yoghurt zorgt voor de romige smaak. De tijdswinst zit ‘m vooral ook in het feit dat we een pakje Heinz Tomato Frito gebruiken. Deze tomatensaus heeft een rijke smaak doordat de knoflook en ui 2,5 uur hebben gesudderd in olie en vervolgens gemengd zijn met zongerijpte tomaten. Scheelt ons dus mooi weer een paar uur. Ideaal!

Kip in tomatensaus Tomato Frito

Als groenten gebruiken we courgette en paprika, maar varieer hier gerust mee of voeg nog extra tomaten toe. Kortom, een perfect gerechtje met een wereldse smaak voor je drukke doordeweekse dag. Overigens is de Tomato Frito een ideale basis voor andere rijstgerechten, pastasauzen of bijvoorbeeld je zelfgemaakte pizza. Eet smakelijk!

Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Kip in romige tomatensaus met rijst en groenten

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 56 keer gestemd )

Ingrediënten

450 g kipfilet (2 stuks)
350 g Heinz Tomato Frito (1 pakje)
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
3 tl garam massala of kerriepoeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder of verse gember
100 ml Griekse yoghurt
Peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 2 kipfilets van totaal circa 450 gr in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout en peper. Bak de kip in een scheutje olijfolie rondom bruin en gaar.
  • Snijd ondertussen 1 paprika in reepjes of blokjes en 1 courgette in halve maantjes. Snipper tevens 2 sjalotten (of 1 ui) en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Haal de kip uit de pan en zet even weg. Voeg wat olijfolie toe aan de pan en fruit de sjalot en knoflook even een minuutje aan.
  • Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak al omscheppend een minuut of 5-7 op middelhoog vuur.
  • Schenk nu 1 pakje Heinz Tomato Frito over het geheel samen met 3 flinke tl garam massala of (goede) kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn en 1 tl gemberpoeder.
  • Meng alles grondig door elkaar en voeg tevens de kip weer toe aan het geheel. Roer nu ook ongeveer 100 ml (Griekse) yoghurt door het gerecht zodat het extra romig wordt. Laat met deksel (schuin) op de pan nog een minuut of 5 pruttelen.
  • Serveer met witte rijst en (optioneel) verse peterselie. Eet smakelijk.

Kip in tomatensaus receptKip in romige tomatensaus met rijst en groenten Kip in tomatensaus Kip met tomatensaus

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

52 reacties

Raphaël 6 mei 2020 - 11:36

Hallo Tim en Erik, ik lees in het recept dat er peterselie gebruikt moet worden maar op het plaatje zie ik selderij? Klopt dit?

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2020 - 14:45

Haha nee het is toch echt peterselie hoor Raphaël op de afbeelding! ?

Reply
Rina 7 mei 2020 - 13:15

Hallo Tim en Erik wat voor komijn moet er toegevoegd worden de poeder of de zaadjes?

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2020 - 09:25

Hoi Rina, wij gebruiken komijnpoeder (djintan)

Reply
Paul 7 mei 2020 - 16:06

Ik heb dit gerecht gemaakt en het smaakt heerlijk. Wel heb ik een schepje suiker erbij gedaan. Straks met witte rijst, gebakken uitjes en komkomner eten…..enak sekali!

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2020 - 09:28

Fijn dat ons recept in de smaak viel Paul! Leuk om te horen 🙂

Reply
Linda 8 mei 2020 - 12:19

Wat bedoel je met goede kerriepoeder?

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 10:23

Hoi Linda, poeder met een krachtige kerriesmaak 🙂

Reply
Linda 26 mei 2020 - 11:32

Het was heerlijk! ik weet niet of ik de goede kerriepoeder had, maar we hebben genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2020 - 11:53

Dan was het vast en zeker de juiste! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Jolanda 9 mei 2020 - 20:46

Erg lekker. Ik heb 300 gram kippedijfilet genomen en een gele paprika extra. Bestrooid met verse koriander. Ik heb een goede garam masala genomen. Heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 10:17

Heerlijk Jolanda! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Daniël 28 mei 2020 - 18:15

Was echt super lekker!

Reply
SmaakMenutie 29 mei 2020 - 12:22

Dat horen we graag, leuk! 🙂

Reply
Cor 10 mei 2020 - 10:14

Heb het gisteren gemaakt precies zoals het op het recept stond smaakte heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar
Hier staat gemiddeld 3 a 4 dagen van de week een menu van jullie website op tafel het is heel leuk om te doen

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 10:18

Ontzettend leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen Cor! Bedankt voor je berichtje 🙂

Reply
Rina 11 mei 2020 - 18:26

Vanavond gegeten weer een heerlijk recept die gaan we nog eens maken

Reply
SmaakMenutie 12 mei 2020 - 09:52

Leuk Rina! 🙂

Reply
Wendy 17 mei 2020 - 19:15

Ook weer een geweldig gerecht!

Reply
SmaakMenutie 19 mei 2020 - 11:29

Dankjewel voor het compliment Wendy! 🙂

Reply
Annie Laumen 19 mei 2020 - 19:45

Super lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2020 - 08:49

Leuk om te horen Annie, thanks! 🙂

Reply
Joyce 24 mei 2020 - 18:46

Njam njam, heerlijk en super gemakkelijk

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2020 - 12:02

Thanks Joyce, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Hielco 24 mei 2020 - 22:13

Deze zaterdag gegeten. Zelf een beetje pittiger gemaakt. De griekse yoghurt er door maakt m romig en geeft een heerlijke smaak. Bedankt weer!

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2020 - 12:03

Goed om te horen Hielco! Maak ‘m inderdaad zo pittig als je zelf wil, net wat je lekker vindt 🙂

Reply
Laura 12 juni 2020 - 07:33

Wij hebben garnalen gebruikt i.p.v. kip en dat was ook erg lekker. Dankje voor het idee!

Reply
SmaakMenutie 12 juni 2020 - 10:38

Wat een goed idee, lekker Laura!

Reply
Bert 18 juli 2020 - 09:11

Man, man, man, wat kansloos lekker deze 🙂
Eindelijk een site gevonden waar het om lekker eten draait en niet alleen maar met praktisch ongekookte, dus keiharde en gezonde groenten en recepten. Gezond eten kan en mag toch ook lekker zijn?|
Echt, hou vol mannen.

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2020 - 16:25

Haha dankjewel Bert! Wat ontzettend leuk om te horen. Dat klopt helemaal wat je zegt. Eten moet vooral lekker zijn en als je een goede balans hebt tussen gezond en “minder gezond” dan kan dat prima 🙂

Reply
Miranda 5 augustus 2020 - 13:00

Ziet er heerlijk uit! Weten jullie een (al dan niet self made?) alternatief voor het Heinz pakje? Om t suiker en zout gehalte wat lager te krijgen. Dank!

Reply
SmaakMenutie 5 augustus 2020 - 14:28

Hi Miranda, ja het is ook heerlijk! Je zou ook verse tomaten kunnen gebruiken 🙂

Reply
Joke 23 augustus 2020 - 11:02

Ziet er weer heerlijk uit! Moet je voor 5 pers. dubbele hoeveelheden gebruiken? Alvast bedankt!

Reply
SmaakMenutie 24 augustus 2020 - 09:23

Dankjewel Joke, bedankt voor het compliment! Het is ook een heerlijk gerecht. Je kan inderdaad de dubbele hoeveelheid aanhouden, maar wees wat voorzichtiger met de garam massala want deze is erg overheersend. Laat het smaken! 🙂

Reply
Christine 23 november 2020 - 08:32

Goedemorgen,

Kan ik ipv yoghurt ook kokosmelk gebruiken??

Reply
SmaakMenutie 25 november 2020 - 14:24

Hoi Christine, ja dat kan wel maar kies dan voor een dikke variant! Succes 🙂

Reply
Marianne 28 november 2020 - 18:21

Heerlijk recept!

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:22

Leuk om te horen Marianne! 🙂

Reply
Jeanette vuijk 3 januari 2021 - 18:54

Hij was heerlijk , we hebben zeer smaakvol gegeten.

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2021 - 10:22

Dat horen we graag Jeanette, leuk!

Reply
Trijnie 22 januari 2021 - 19:02

Vandaag dit gerecht voor het eerst gemaakt. Oh en wat was het heerlijk. Mijn man en ik hebben ervan
gesmuld 😋. Deze komt zeker vaker op tafel hier👍

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:48

Leuk om te horen Trijnie! Fijn dat jullie van ons recept genoten hebben 🙂

Reply
Sharon 2 februari 2021 - 18:30

Wat een heerlijk gerecht weer! Ik ben sowieso super enthousiast over al jullie gerechten. Makkelijk klaar te maken, borden vol smaak en het valt nooit tegen. Mijn complimenten!

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 09:59

Thanks voor het leuke compliment Sharon! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Armin 7 februari 2021 - 13:54

Gisteren gemaakt: héééérlijk. Ik heb wel een beetje gevarieerd op het basisrecept. Ik heb kipdijfilet gebruikt en winterwortel en prei erbij gedaan. Maar dit recept is wel heel erg lekker. Eentje om te bewaren. Dit gaan we zéker vaker eten. Dank jullie wel.

Reply
SmaakMenutie 7 februari 2021 - 15:50

Kipdij is ook heerlijk Armin! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Lilianne 26 februari 2021 - 21:25

Oh wat een super heerlijk recept. Deze gaan we vaker maken. Echt een toppertje. Dank je wel.

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2021 - 14:18

Leuk om te horen Lilianne, fijn dat je van het recept hebt genoten 🙂

Reply
Bianca 29 maart 2021 - 22:43

Deze vanavond gemaakt en het is een blijvertje. Erg smakelijk!

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2021 - 10:03

Fijn dat het recept in de smaak viel Bianca, leuk! 🙂

Reply
Astrid 19 april 2021 - 13:12

Wat een heerlijke recepten staan er op jullie site. Afgelopen zaterdag boontjes en ketjap balletjes en babi ketjap gemaakt en vandaag wil ik deze gaan maken.

Reply
SmaakMenutie 19 april 2021 - 16:43

Dankjewel Astrid, leuk te horen! Fijn dat de Indische recepten in de smaak vielen. Geniet ook van deze! 🙂

Reply