Met een Indische touch
Ik denk dat babi pangang het bekendste gerecht van de (afhaal)chinees is. Krokante stukjes varkensvlees met een dikke zoete saus en vaak nog in combinatie met Chinees zuur en natuurlijk de welbekende Chinese bami of nasi. Niks mis mee natuurlijk, maar wij maken hem vandaag nét een tikkie anders. Overigens maakten we al eens char siu. Ook een variant op geroosterd spek. Eigenlijk moet het varkensvlees (de babi) geroosterd worden op de barbecue of de grill. Maar in Nederland koken we het vlees eerst en bakken het daarna af in de pan voor een krokant laagje.
Overigens kiezen veel Chinese afhaalrestaurants voor frituren van het vlees. Dat maakt het vlees natuurlijk wel extra vet. Op verzoek van een van onze lezers maken we vandaag dus de Indische versie. Serveer net als wij met atjar ketimoen (of tjampoer) en witte rijst. En natuurlijk kroepoek!
79 reacties
Erik, kun je dit ook doen met kipfilet? Zo ja, hoelang moet dat koken?
Hi Ben, dat kan zeker maar dan wordt het ajam pangang 🙂 Afhankelijk van de dikte van de kipfilet houd je circa 15-20 minuten kooktijd aan. Het brengt ons overigens wel op het idee om deze ook te gaan maken!
Zálig !
Thanks Heleen!
Wanneer snij je het vlees in reepjes?
Gelijk na het bakken?
Klopt Chris, ik zal het er nog even bijzetten! 🙂
Wauw, zo’n zin om dit te proberen. Is er met betrekking tot grillen nog iets wat de aandacht vraagt? Het lijkt me wel leuk om het op die manier te proberen!
Dat hebben we zelf niet eerder geprobeerd Mathilde, maar ik zou het op de manier grillen zoals je het normaal gewend bent. Geniet ervan!
Okee bedankt. Ik ga het gewoon proberen 🙂
Echt fantastisch! Dit komt vaker op tafel hier! Super! Inderdaad heerlijk met zelfgemaakte atjar ketimoen!
Geweldig leuk om te horen Bastiaan! 🙂
Botjes uit de schouderkarbonade snijden?! Kun je dan niet net zo goed procureurlapjes nemen? Of us dat tóch anders qua smaak?
Kan ook hoor Hennie!
Lijkt me zo lekker dit! Helaas geen karbonade in huis maar wel kippedijfilet in de vriezer dus ga ajam pangang proberen te maken.
Vraagje, de marinade gaat wel/niet mee bij het koken? Ik dácht niet maar…
Ook lekker Anita! Het meeste van de marinade is in het vlees getrokken als het goed is, maar je kan wat overblijft ook meekoken hoor. Succes! 🙂
Ik heb je recept een beetje veranderd, Heb de boemboe gemaakt en daar de varkenshaas in gezet.
Toen de saus gemaakt, later de varkenshaas gebraden en in de saus gelegd.
Heb de saus ook gebruikt voor de kipdijen
Mannen bedankt voor jullie heerlijke recepten.
Graag gedaan Lidy! Fijn dat het in de smaak viel en en goed om te horen dat jouw manier ook uitstekend werkt 🙂
Goeiemiddag! Ik ga het vandaag, op verzoek van zoonlief, weer maken. Wat doe je als je geen 700gram vlees hebt maar een kilo? Meer boemboe maken of dezelfde hoeveelheid?
Lekker Anita! Je kan dan dezelfde hoeveelheid aanhouden hoor. Succes!
Ik heb de marinade mee gekookt. Het is een heerlijk recept. Ik eet het met atjar tjampoer.
Lekker Marlein! En fijn dat het in de smaak viel 🙂
Ik heb nu zo’n 25+ Smaakmenutie recepten bereid, en dit is ook weer een echte topper. Fantastisch lekker gerecht, en nog veel lekkerder dan de standaard Babi Pangang van menig Chinees restaurant. Thanks Tim en Erik, ga zo door! 🙂
Haha dat zijn er al heel wat! Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂 Thanks voor het compliment! 🙂
Waaaauw! Gruwelijk lekker, ik heb een indische oma en dit valt zeker in de smaak! Ik blijf jullie volgen?
Leuk om te horen Lana!
Ligt het vlees onder de olie als je het gaat bakken?
Nee hoor Corry! Gebruik wel een aardige laag olie maar ze hoeven niet ‘ondergedompeld’ te zijn 🙂
Heerlijk!!! Ik heb de sambal achterwege gelaten voor mijn kinderen. Door de rijst heb ik roerbak groenten gewokt Top recept!
Slim om de sambal achterwege te laten voor de kids 🙂 En lekker die roerbak groenten erbij!
Heerlijk gerecht! Jullie site tijdje terug ontdekt en al meerdere gerechten gemaakt, allemaal even smaakvol. Iedere keer weer heerlijk smullen ?
Fijn dat het in de smaak viel! En leuk om te horen dat je al meerdere gerechten hebt gemaakt 🙂
Lekker recept, leuk om te maken. Heb in de ochtend al de marinade gemaakt en het vlees in gesmeerd en lekker laten in trekken. Was echt een topper.
Mmm lekker Chris! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Vandaag gemaakt. Was heel lekker en voor herhaling vatbaar maar de 5 spice was erg overheersend. Daar doe ik er de volgende keer wat minder van.
Leuk om te horen Carolien! En maak het inderdaad zoals je het zelf het lekkerst vindt 🙂
Hallo, ik wil het graag een dag van te voren maken. Is het dan raadzaam de saus apart te houden tot het moment van serveren? En hoe kan ik het vlees dan het beste weer warmen? Even opbakken?
Hoi Anne, we raden om het vers te maken want dat is het lekkerst en het vlees het meest krokant. Als het niet anders kan, kan het op de manier zoals je zegt. We zouden het dan even kort opbakken. Succes!
Was super lekker! ik heb gula djawa en witte peper bij gedaan. Saus was ook goed maar erbij heb ik gember sap en 2 fijne gesnijden bolletjes bij gedaan uit een pot, water, limoen en witte peper. Misschien had ik meer pit nodig maar al in al, een erggg lekker maaltijd! Mijn man was blij! Bedankt.
Fijn dat het in de smaak viel Anne! En geef er inderdaad vooral je eigen draai aan, net wat je lekker vindt. Fijn dat je wederhelft er ook van genoten heeft 🙂
Alweer een lekker recept.
Er zijn een aantal 5 spice poeders. Welke gebruiken jullie?
Groeten Jan
Bedankt voor het compliment Jan! Wij gebruiken altijd de Chinese 5-spice poeder van het merk ‘Mee Chun’ van de toko, maar die van de supermarkt volstaat ook hoor 🙂
Net gemaakt met tjap tjoy erbij, was verrukkelijk!
Goede combi Suus, lekker! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂
Is het niet smaakvoller om het vlees sous-vide met een röhner te bereiden, of in een rookton gaar te roken. In mijn ogen is vlees koken zonde, smaaktechnisch gaat dan wel eea verloren. Of zien jullie dit anders? Ik ga het recept in elk geval wel proberen.
Hoi Marcel, deze methodes hebben wij niet eerder geprobeerd voor dit gerecht. Maar als je het vlees kookt in dit geval gaat de smaak zeker niet verloren. Veel succes!
Beste mensen,
Zeer bedankt voor dit recept! Is bij ons thuis een favoriet geworden. Zelfs mijn dochter van 5 (moeilijke eter!!) smikkelt er van! Ik ga zeker nog andere recepten proberen van jullie!
Keep up the good work!
Mvg Rory
Leuk om te horen dat zelfs je dochter ervan geniet Rory 🙂 Fijn dat het recept een favoriet is geworden!
Hallo,
Bedankt voor het recept. Ik twijfel hoe ik mijn vlees het beste kan klaarmaken. Ik heb buikspek gekocht met zwoerd. Kan ik deze het best in zijn geheel marineren en daarna koken? of eerst in plakken snijden? De rest zal zeker wel moeten lukken 😉
Hoi Jaya, het is misschien wel raadzaam om het dan eerst in stukken te snijden bij een groot stuk. Succes en geniet ervan!
Hallo,
We hebben jullie mooie site een paar maand geleden ontdekt en ondertussen 5 recepten gemaakt en nog vele op het verlanglijstje staan.
De Babi pangang was ook erg lekker en vol van smaak
Leuk om te horen dat jullie al zoveel recepten van ons gemaakt hebben Joop&Ina! Bedankt voor het compliment 🙂 Fijn dat de babi pangang in de smaak viel!
Vandaag gemaakt, zoals zo vaak van jullie site. Het was werkelijk VERRUKKELIJK. Ik was zelf wat uitgeschoten met de sambal en ook de chilisaus was pittig. Dat resulteerde in prachtige zweetdruppeltjes aan het eind. Heb nou al veel van jullie recepten geprobeerd en ze zijn geweldig. Jullie site staat bij bij op nr 1 als ik lekker wil koken. Ik hoef nergens anders meer te grasduinen op internet. Top mannen: ga vooral zo door. Hartelijk dank.
Nou wat ontzettend leuk om te horen! Bedankt voor het compliment Armin. Fijn dat je geniet van onze recepten! Enne.. lekker hoor wat extra sambal 😉
Heerlijk recept! Werkt ook met verse gember en een rode peper ipv sambal. Heb de rijst gekookt in het vocht dat over was (na toevoegen aan saus) van het koken van het vlees, geeft nòg meer smaak! Zat wel te twijfelen of ik het niet zou bewaren als bouillon want erg lekker ☺️
Verse gember en een lombok kan inderdaad ook Marjolein! Bedankt voor de tip, klinkt goed 🙂
Wat een heerlijk recept is dit weer, we hebben er van gesmuld 😋
Fijn Elly, dat horen we graag! 🙂
Dit was hier een succesrecept,echt heerlijk!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Sandra 🙂
Al veel recepten gemaakt van jullie site. Stuk voor stuk lekker! Vandaag de pangang gemaakt met kipdijfilet. Het was top!
Wat leuk Linda, fijn dat je geniet van onze recepten 🙂
Hoi goede koks, gebruiken jullie de botten van de schouderkarbonade niet bij het koken, geeft alleen maar meer smaak, denk ik . Geniet van jullie verse en heerlijke gerechten.
Hoi Ron, het is vettig genoeg om de smaak goed te houden. Leuk dat je zo van onze recepten geniet!
heerlijk!
maak altijd dubbele portie saus, en ook hier kwam dat weer helemaal goed..
bedankt, hier thuis willen ze dat ik het vaker maak… dus…
Hoi mannen, hebben jullie ook een recept van babi pangang gemaakt met buikspek?
Nee hebben we niet John! Maar dit is een makkelijkere versie en net zo lekker! 🙂
Hoi jullie twee,
Vandaag gaan wij ons kerst dinner voor berijden met jullie lekkere gerechten, aangezien wij Hollanders niet meer in Nederland wonen missen wij de Hollandse chinees, wij hebben een aantal recepten en maken deze vandaag en morgen. Als het klaar is zouden we jullie graag fotos willen sturen van de opgedekte tafel met gerechten kan dat??? Groetjes Ron en Nathalie.
Natuurlijk, leuk! Hopelijk hebben jullie genoten van de recepten 🙂
Hoi mannen, kan ik het vlees een dag van tevoren marineren, of is dat te lang?
Dat kan hoor Rianne! 🙂
Ze vonden hem lekkerder dan van de Chinees, alleen bakken in de zonnebloemolie doe ik liever niet. Het spetterde te veel, dus ga het op een andere manier proberen. Maar staat op de planning voor kerst, zo feestelijk lekker.
Het lijkt mij leuk om het vlees wél op de bbq te maken. Welke gevolgen heeft dat voor dit recept? Kan/moet ik dan de stap van het koken overslaan? of juist wel koken en daarna op de bbq voor een krokant korstje?
Leuk Gerrit! Ik zou het vlees dan wel koken anders wordt het wellicht taai. Succes en we zijn benieuwd!
Beter is om ipv schoudercarbonade, procureurvlees te gebruiken, daar is het bot al vanaf , wanneer je het koopt!
Weer zo’n heerlijk recept! Ik heb al heel veel gerechten gemaakt van jullie, allen even heerlijk en alles klopt qua hoeveelheid, smaak etc. Dank jullie wel!
Even een vraagje, kun je het vlees ook een nachtje laten marineren in de koelkast? Of is dit te lang?
Dankjewel, leuk om te horen! Het vlees kan je prima een nachtje laten marineren in de koelkast 🙂
Yep ook dit is een blijvertje!! Heerlijk gegeten weer.
Wat is dit lekker, nadeel is wel dat de babi pangang van de “chinees om de hoek” gelijk nergens meer naar smaakt 😀
Beste Babi Pangang EVER !!!!!!!!!!!!!