Home Erik's Asia Ajam pedis

Ajam pedis

Indische hete kip

door SmaakMenutie
Ajam pedis

“Adoe, pedis pedis!”

Dat is wat mijn oma riep als ze het eten iets te pedis had gemaakt. Oftewel, iets te heet. Heet als in spicy of pittig. Ajam pedis is dus letterlijk: hete kip. Maar aangezien ik niet zo’n held ben met héél pittig eten is die van ons niet zo pedis. Maar maak hem zo heet als je zelf wil. Gewoon een kwestie van meer sambal of een (paar) extra rode peper(s). Serveer met frisse atjar of groentegerecht. Onderstaande ingrediënten zijn trouwens voldoende voor 500 tot 800 gram kip(dij)filet.

Ajam pedis

Ajam pedis

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g kipdijfilet
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 tl djahé
  • 1 tl trassi
  • 1 tl sambal oelek (of meer)

Zo maak je het

  • Snijd 500 tot 800 g kipdijfilet in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en peper. Bak de stukjes kipdijfilet rondom bruin in 7-10 minuten in een scheutje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Mix ondertussen met de staafmixer of foodprocessor 1 ui, 1 rode peper, 3-4 tenen knoflook, 1 tl trassi, 1 tl djahé en 1 tl sambal oelek (of meer) tot een gladde boemboe.
  • Fruit de boemboe even aan in (een deel) van de olie waar je de kip in gebakken hebt. Voeg ook 2 tl gula djawa toe en 2 el tomatenpuree.
  • Schep de gebakken stukjes kip door de boemboe tot alles bedekt is. Voeg vervolgens ongeveer 200 ml water toe (of iets meer als je meer kip hebt).
  • Laat het geheel met deksel van de pan nu minimaal 30 minuten pruttelen. Schep geregeld even om.
  • En nu proeven. Niet pedis genoeg? Voeg een extra lepel sambal toe. Check ook of de saus genoeg is ingedikt. Maar wees voorzichtig met té veel saus eten, want die is spicy.

Ajam pedis recept Ajam pedis boemboeAjam pedis Ajam pedis maken Ayam pedis

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Lilibeth Triebels 9 juni 2023 - 20:04

Vandaag gemaakt, en overheerlijk!

Reply
Hennie 6 november 2022 - 11:25

Goedemorgen,
Ja hoor het was weer raak, wat een heerlijk recept ( volgende keer nog iets pittiger maken)
De schotel was schoonleeg 😋😋
Dankjewel voor dit heerlijke recept!

Reply
Anja 30 november 2021 - 16:46

Ik heb alleen sambal trassi, kan ik dat ook gebruiken ipv trassi?

Reply
SmaakMenutie 6 december 2021 - 10:56

Jahoor! Of laat het achterwege 🙂

Reply
1 2 3