Home Erik's Asia Ajam pedis (Indische hete kip)

Ajam pedis (Indische hete kip)

door SmaakMenutie

Adoe, pedis pedis!

Dat is wat mijn oma riep als ze het eten iets te pedis had gemaakt. Oftewel, iets te heet. Heet als in spicy of pittig dus. Ajam pedis is dus letterlijk: hete kip. Maar aangezien ik niet zo’n held ben met héél pittig eten is die van ons niet zo pedis. Maar maak hem zo heet als je zelf wil. Gewoon een kwestie van meer sambal of een (paar) extra lombok(s). Serveer met een frisse atjar of groentegerecht. Onderstaande ingrediënten zijn trouwens voldoende voor 500 tot 800 gr kip(dij)filet.

Ajam pedis

Ajam pedis

Adoe, pedis pedis! Dat is wat mijn oma riep als ze het eten iets te pedis had gemaakt. Oftewel, iets te heet. Heet als in spicy of pittig dus. Ajam pedis is... Erik's Asia Ajam pedis, Indische hete kip Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

600 g kipdijfilet
1 ui
1 lombok (rode peper)
4 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
2 tl (bruine) suiker
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl trassi (garnalenpasta)
1 tl sambal oelek (of meer)

Zo maak je het

  • Snijd 500 tot 800 gr kipdij in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en peper. Bak de stukjes kipdij rondom bruin in 7-10 minuten in een scheutje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Mix ondertussen met de staafmixer of foodprocessor 1 ui, 1 rode peper (lombok), 3-4 tenen knoflook, 1 tl trassi, 1 tl djahé (gemberpoeder) en 1 tl sambal (of meer) tot een gladde boemboe.
  • Fruit de boemboe even aan in (een deel) van de olie waar je de kip in gebakken hebt. Voeg ook 2 tl (bruine) suiker of gula djawa (palmsuiker) toe en 2 el tomatenpuree.
  • Schep de gebakken stukjes kip door de boemboe tot alles bedekt is. Voeg vervolgens ongeveer 200 ml water toe (of iets meer als je meer kip hebt).
  • Laat het geheel met deksel van de pan nu minimaal 30 minuten pruttelen. Schep geregeld even om.
  • En nu proeven. Niet pedis genoeg? Voeg een extra lepel sambal toe. Check ook of de saus genoeg is ingedikt. Maar wees voorzichtig met té veel saus eten, want die is spicy.

Ajam pedis recept Ajam pedis boemboe Ajam pedis maken Ayam pedisHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

8 reacties

leo koek 2 maart 2019 - 16:21

8MOEt in dit reccept de loombokks met of zonder zaadlijsten.

hallo Erik moet in “dit recept de lomboks met of zondeer zaaadlijst.

Reply
SmaakMenutie 6 maart 2019 - 12:00

Hoi Leo, met zaadlijsten. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Betty 4 oktober 2019 - 15:41

Ruikt hier verrukkelijk, we eten het met rijst en urap urap. Lekker pedis, na een paar dagen Hollandse hap ( daar is niks mis mee) nu zo’n zijn in pedis! Heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 5 oktober 2019 - 13:20

Mmm lekker Betty! Kan je soms zo’n zin in hebben 🙂 En inderdaad met Hollandse hap is niks mis, maar variatie is goed!

Reply
Maaike 6 oktober 2019 - 09:40

Klinkt goed!! Die ga ik van de week maken, nu al zin in.
Al meerdere recepten van jullie site gemaakt en alles was tot nu toe echt lekker!

Reply
SmaakMenutie 6 oktober 2019 - 14:51

Lekker Maaike! Geniet van de ajam pedis. En leuk om te horen, bedankt voor het compliment 🙂

Reply
Marianne 29 oktober 2019 - 21:11

Geweldig recept, gereserveerd met de tjap tjoh heerlijk.top

Reply
SmaakMenutie 30 oktober 2019 - 12:11

Goede combi zeg! 🙂

Reply