10,5K
“Adoe, pedis pedis!”
Dat is wat mijn oma riep als ze het eten iets te pedis had gemaakt. Oftewel, iets te heet. Heet als in spicy of pittig. Ajam pedis is dus letterlijk: hete kip. Maar aangezien ik niet zo’n held ben met héél pittig eten is die van ons niet zo pedis. Maar maak hem zo heet als je zelf wil. Gewoon een kwestie van meer sambal of een (paar) extra rode peper(s). Serveer met frisse atjar of groentegerecht. Onderstaande ingrediënten zijn trouwens voldoende voor 500 tot 800 gram kip(dij)filet.
26 reacties
Vandaag gemaakt, en overheerlijk!
Goedemorgen,
Ja hoor het was weer raak, wat een heerlijk recept ( volgende keer nog iets pittiger maken)
De schotel was schoonleeg 😋😋
Dankjewel voor dit heerlijke recept!
Ik heb alleen sambal trassi, kan ik dat ook gebruiken ipv trassi?
Jahoor! Of laat het achterwege 🙂