Home Erik's Asia Kip in Chinese zoetzure saus (een klassieker!)

Kip in Chinese zoetzure saus (een klassieker!)

door SmaakMenutie
Chinese kip in zoetzure saus

In een handomdraai

Wie kent de potten Chicken Tonight niet? Nog steeds zijn ze populair en uiteraard ook heel erg makkelijk om te gebruiken als je weinig tijd hebt. Opwarmen en klaar. Maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En weet je wat het leuke is? Het is totaal niet moeilijk! Deze klassieker ontbrak nog op de website, dus tijd dat we het zelf gingen maken. In een handomdraai maak jij je eigen Chinese zoetzure saus. Lekker met wat witte rijst en een schijfje limoen.

Chinese kip in zoetzure saus

Kip in Chinese zoetzure saus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 56 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet (of kipdij)
1 klein blikje ananas (227 gr)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui
2 tenen knoflook
50 ml natuurazijn
3 el ketchup
1 el oestersaus
1 el sojasaus
1 el (bruine) suiker
1 el bloem
1 limoen (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd circa 350-400 gr kipfilet (of kipdijfilet) in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en vervolgens met (ongeveer) 1 el bloem. Schud het losse bloem los van de kip en zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele paprika in kleine blokjes en snipper 1 ui. Snijd 2-3 tenen knoflook eveneens fijn.
  • Neem een wok en bak (of frituur) de kipstukjes rondom in een laagje (zonnebloem)olie tot ze een krokant jasje hebben. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet even weg.
  • Verwijder de olie, op een beetje na, uit de pan en bak in dezelfde pan de stukjes paprika rondom circa 3 minuten. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg nu 50 ml natuurazijn toe samen met 3-4 el ketchup, 1 el oestersaus, 1 el sojasaus en 1 (á 2) el bruine suiker. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur wat lager.
  • Doe de kip nu ook erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg naar smaak de ananasblokjes toe. Laat het geheel enkele minuten pruttelen tot het wat ingedikt is.
  • Proef vooral of de smaak naar wens is! Voeg desgewenst extra ketchup op suiker toe. Lekker met witte rijst, een schijfje limoen en kroepoek.

Chinese zoetzure saus recept Kip met bloem Kip in Chinese zoetzure saus Chinese zoetzure saus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Annemieke 8 januari 2021 - 16:07

Ik ben allergisch aan ananas. Is daar een oplossing voor?

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2021 - 15:16

Dan zouden wij kiezen voor perzik, ook lekker!

Reply
Ria 23 februari 2021 - 00:21

Inderdaad veel lekkerder dan uit een pot. Ik had nog een verse ananas staan, heb dat gebruikt ipv een blikje. Deze komt zeker ook weer vaker op het menu, bedankt.

Reply
SmaakMenutie 23 februari 2021 - 10:13

Helemaal lekker als je verse ananas hebt gebruikt Ria! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
coenen 31 januari 2021 - 10:15

dit ga ik proberen

Reply
Sylvia 2 februari 2021 - 19:48

Heerlijk gerecht. Bijna net zo goed als de beste Chinees! Veel groente erIn gedaan. Top!

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 10:04

Wat een mooi compliment Sylvia! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Martin 15 februari 2021 - 17:21

Hoi,

Dit was zoooo lekker, ik dit zeker vaker maken net als jullie Indische gerechten.
Heb al diverse malen kleine rijst tafels gemaakt, elke keer met succes.
Dank jullie wel.

Reply
SmaakMenutie 16 februari 2021 - 10:33

Leuk om te horen Martin! Fijn dat je van onze recepten geniet 🙂

Reply