Home Erik's Asia Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

door SmaakMenutie

Indische klassieker

Na de sajoer boontjes, sajoer tumis boontjes en de sajoer tumis tahoe konden de sambal goreng boontjes natuurlijk niet achterblijven. Daarom maken we vandaag deze echte Indische klassieker. En natuurlijk maken we de boemboe helemaal zelf. Je kan zelf bepalen hoeveel sambal je toevoegt. Wij zijn meer van het mild-pittige, maar als je graag heel spicy eet, ga dan vooral los met de sambal 😉

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Na de sajoer boontjes, sajoer tumis boontjes en de sajoer tumis tahoe konden de sambal goreng boontjes natuurlijk niet achterblijven. Daarom... Erik's Asia Sambal goreng boontjes European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g sperziebonen
40 g santen
1 stengel sereh (citroengras)
1 salam blad (optioneel)
3 tenen knoflook
1/2 ui
1/2 tl trassi
1 tl sambal oelek
1 tl laos
1 el gulu djawa (palmsuiker)

Zo maak je het

  • Maak 300 tot 500 gr sperziebonen schoon en snijd in stukjes van de gewenste grootte.
  • Gebruik de kom van de staafmixer of foodprocessor voor de boemboe. Mix 3 tenen knoflook, een 1/2 ui, 1 flinke tl sambal oelek, 1/2 tl trassi, 1 tl laos en 1 el gulu djawa tot een gladde pasta (boemboe).
  • Fruit de boemboe in een scheutje olie op middelhoog vuur enkele minuutjes aan.
  • Voeg de boontjes toe en roerbak deze even al omscheppend een minuutje of 2 om.
  • Voeg nu 150 ml (warm) water toe samen met 40 gr santen in blokjes. Breng aan de kook en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg 1 stengel sereh toe (gekneusd en in een knoop) en 1 salam blad (optioneel). Laat nu ongeveer 15 minuten met deksel op de pan stoven. Roer af en toe alles even door elkaar.
  • Haal na 15 minuten het deksel van de pan en proef of de boontjes goed zijn. Ze moeten nog een beetje een bite hebben. Maar als je ze liever wat zachter hebt laat je ze gewoon nog even stoven.
  • Voeg naar smaak extra sambal toe en laat het geheel nog even zonder deksel wat indikken.

Sambal goreng boontjes maken Sambal goreng boontjes recept Sambal goreng boontjes boemboe Indische boontjes

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Sabdra 21 mei 2019 - 07:04

Kan ik ipv santen kokosmelk gebruiken en zo ja hoeveel ?

Reply
SmaakMenutie 23 mei 2019 - 10:42

Jazeker! Gebruik dan ongeveer een half blikje (200 ml) en kies voor dikke kokosmelk. Succes!

Reply