8,7K
Indische klassieker
Na de sajoer boontjes, sajoer tumis boontjes en de sajoer tumis tahoe konden de sambal goreng boontjes natuurlijk niet achterblijven. Daarom maken we vandaag deze echte Indische klassieker. En natuurlijk maken we de boemboe helemaal zelf. Je kan zelf bepalen hoeveel sambal je toevoegt. Wij zijn meer van het mild-pittige, maar als je graag heel spicy eet, ga dan vooral los met de sambal 😉
13 reacties
Kan ik ipv santen kokosmelk gebruiken en zo ja hoeveel ?
Jazeker! Gebruik dan ongeveer een half blikje (200 ml) en kies voor dikke kokosmelk. Succes!
Kun je in plaats van stengel sereh (citroengras) ook 1 0f 2 tl citroengras toevoegen?
Ja hoor Petra! Gebruik citroengraspoeder spaarzaam, hooguit een halve theelepel in plaats van 1 stengel.
Kan ik de trassi eruit laten? Ik ben namelijk vegetarisch en heb geen toko in de buurt om de vervanger die jullie ergens op de website benoemen aan te schaffen. Ben benieuwd!
Jazeker! Gewoon achterwege laten 🙂
Hoe lang kan ik deze boontjes in de koelkast in een dichte glazen pot bewaren?
Gewoon als gebruikelijk 2, maximaal 3 dagen Pieter! Je kan het ook invriezen, doen wij ook regelmatig 🙂
lekker, dit is het recept van oma.als je wil kan je ook petehboontjes toevoegen en garnalen. in ieder geval smaakt heerlijk.
hebben dit gerecht gemaakt en smaakte heerlijk , nu ook anderen die hier waren met eten maken het nu ook….heerlijk
.. bedankt
Heerlijk. Vraagje: kunnen boemboes ingevroren worden?
Jahoor! 🙂
Geslaagd, alleen de volgende keer gebruik ik verse boontjes.