Home Vlees en kip Sticky chicken coleslaw wrap (Video!)

Sticky chicken coleslaw wrap (Video!)

door SmaakMenutie

Shake it baby

Zijn jullie ook zo gek op van die heerlijke kleverige stukjes kip? Wij ook! Wist je dat het super makkelijk is om te maken? Check de video hierboven maar! Met dit eenvoudige recept zet je in een handomdraai een heerlijke wrap op tafel. En we maken er ook nog zelfgemaakte coleslaw bij. Voor onze Indische gerechten gebruiken wij vaak de zonnebloemolie van Reddy. Letterlijk al jaren, omdat er geen toevoegingen inzitten en het onverzadigde vetten zijn, zijn het dus gewoon goede vetten. Niks mis mee en ideaal om te bakken. De speciale samenstelling van de olie zorgt ervoor dat het veel minder spat. Je moet alleen wel even het flesje schudden: shake it baby! Bovendien schroeit het vlees in een mum van tijd dicht. Reddy Bakken & Braden olie; ideaal voor dit recept. Binnen een half uurtje je eigen home-made Sticky Chicken Coleslaw Wrap. Zo simpel kan het zijn 🙂

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Chicken Coleslaw Wrap

Sticky chicken coleslaw wrap

Zijn jullie ook zo gek op van die heerlijke kleverige stukjes kip? Wij ook! Wist je dat het super makkelijk is om te maken? Check de video hierboven maar! Vlees en kip Sticky chicken coleslaw wrap (Video!) European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

300 gr kipdijfilet
2-3 el Reddy Bakken & Braden
4 el ketjap manis
2 el ketchup
1 tl (bruine) suiker
1 tl sambal oelek
1/2 tl knoflookpoeder
2 wraps

En voor de coleslaw:
200 gr (gesneden) witte kool
1/2 rode ui
1/4 winterpeen
1/2 citroen (sap)
4 el mayonaise
1 el (witte wijn) azijn
2 tl mosterd
1 tl suiker

Zo maak je het

  • Snijd circa 300 gram kipdijfilet in kleine hapklare stukjes.
  • Bak de stukjes kipdij op matig vuur in een flinke scheut (2-3 el) Reddy Bakken & Braden olie (wel eerst even schudden) enkele minuten rondom aan tot de kip enigszins bruin wordt.
  • Maak ondertussen de marinade door 4 el ketjap manis te mengen met 2 flinke el ketchup, 1 tl sambal oelek, 1 flinke tl bruine suiker, 1 el water en een halve tl knoflookpoeder. Meng goed door elkaar.
  • Voeg als de kip enigszins bruin is (hoeft nog niet gaar te zijn) de marinade toe aan de kipstukjes. Meng goed door elkaar en laat de kip nu gaar sudderen op laag vuur. Roer geregeld. Je zal merken dat de marinade steeds meer opgenomen wordt door de kip en het geheel 'sticky' wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
  • Ondertussen maak je de coleslaw. Meng in een kom eerst 4 el mayonaise met 2 tl mosterd, 1 el witte wijnazijn, 1 tl suiker en het sap van een 1/2 citroen. Voeg hier 200 gr fijngesneden witte kool of spitskool aan toe samen met 1/4 in stukjes gesneden winterpeen en een halve fijngesneden rode ui. Goed mengen!
  • Beleg een wrap riant met de coleslaw en vervolgens met de sticky chicken. Dichtvouwen en klaar! Eet smakelijk.
Ingrediënten marinade Chicken Wrap

Ingrediënten voor de marinade

Ingrediënten coleslaw Chicken Wrap

Ingrediënten voor de coleslaw

Sticky Chicken Coleslaw Wrap Chicken Coleslaw Wrap

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Joke 8 oktober 2019 - 16:28

Het smaakte heerlijk! Moet je de hoeveelheden voor de marinade verdubbelen als je het voor meerdere personen klaarmaakt?

Reply
SmaakMenutie 8 oktober 2019 - 18:08

Hoi Joke, leuk om te horen! Als je het verdubbelt zit je ruim in de saus, maar daarmee zit je sowieso safe bij 600-800 gr kip.

Reply