Home Erik's Asia Singaporese hokkien noedels met garnalen

Singaporese hokkien noedels met garnalen

door SmaakMenutie

Legio varianten

Zoals met veel Aziatische gerechten zijn er van elk recept vaak legio varianten te vinden. De Hokkien noedels danken hun naam aan de gelijknamige Chinese provincie, maar worden eigenlijk overal in Zuid-Oost-Azië gegeten. Wij hebben de Singaporese versie gekozen: een wokgerecht met onder meer ei, varkensvlees, garnalen en sambal. Een heerlijke combinatie! In Singapore doen ze er vaak ook nog inktvis in en een soort reuzel. Ons recept is hierop geïnspireerd, maar veel sneller klaar. Bovendien kan je al de ingrediënten gewoon bij de supermarkt vinden. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag of als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Aan de slag!

Hokkien noedels

Hokkien noedels met garnalen

Zoals met veel Aziatische gerechten zijn er van elk recept vaak legio varianten te vinden. De Hokkien noedels danken hun naam aan de gelijknamige... Erik's Asia hokkien noedels met garnalen, wokgerecht Aziatisch Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g eiermie
100 g taugé
100 g grote garnalen
25 g bieslook
3 tenen knoflook
2 sjalotten
2 eieren
2 speklappen
1 groente bouillonblokje
1 limoen
1 bosje lente-ui
1 rode peper (optioneel)
2 el vissaus
2 el sojasaus
2 tl sambal badjak 

Zo maak je het

  • Snijd 2-3 speklapjes in reepjes of blokjes en zet apart. Snijd tevens 2 sjalotten grof, 1 bosje lente-ui in ringen en 3 tenen knoflook fijn. Maak ook alvast 100 g taugé schoon.
  • Verwarm olie in een wok en maak een roerei van 2 eieren. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Voeg wat extra olie toe aan de wok en bak de speklapjes al roerbakkend in 4-5 minuten rondom krokant.
  • Maak ondertussen de mie door deze 4-5 minuten te wellen in gekookt water.
  • Voeg 100 g grote garnalen, de sjalotten en de knoflook toe aan de wok en bak al omscheppend 2-3 minuten mee.
  • Zet het vuur wat lager en voeg 50 ml water toe samen met 1 verkruimeld (groente)bouillonblokje.
  • Voeg de taugé en de gesneden lente-ui toe aan het geheel. Voeg nu ook de eiermie toe samen met het roerei. 
  • Tot slot voeg je 2-3 tl sambal badjak toe samen met 2 el sojasaus en 2 el vissaus. Even grondig mengen zodat de smaken goed intrekken.
  • Maak af met grof gehakte bieslook en serveer met een schijfje limoen en eventueel rode peper.

Hokkien noedels recept Hokkien noedels maken Singaporese hokkien noedels Noedels recept Noedels met garnalenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Unidex Holland.

TIP

Je kan de garnalen ook vervangen voor stukjes kip!

2 reacties

Marcel 21 september 2020 - 20:23

De combinatie van de speklapjes met de garnalen is goed gekozen, zij gaan perfect samen. Helaas had ik per abuis gemarineerde speklappen gekocht en dan wordt het gerecht net ff te zout….(of ik ben wat uitgeschoten met de vissaus :-))

Reply
SmaakMenutie 22 september 2020 - 08:43

Hoi Marcel, het gerecht heeft inderdaad al genoeg smaak door de kruiden dus gemarineerde speklappen zijn niet nodig. Foutje! 😀

Reply