Home Erik's Asia Char siu chicken

Char siu chicken

Chinese gegrilde kip

door SmaakMenutie
Char siu chicken

Cha sieuw

Een van de bekendere Chinese vleesgerechten is char siu buikspek. Op de kaart bij een Chinees (afhaal)restaurant ook wel cha sieuw genaamd. Wij maken vandaag een char siu van kip. Wel van kippendij uiteraard. Die is net wat vetter en daardoor malser. Je kan overigens ook kippendij gebruiken met vel of kippenpoten of -bouten. Zorg wel dat je de kip een paar uur laat marineren. Of maak het lekker een dagje van te voren. Hoef je het de volgende dag alleen maar te grillen. Wat uiteraard ook uitstekend kan op de barbecue. Dankzij de 5-spice poeder krijgt het zijn typerende Chinese smaak. Heerlijk!

Char siu chicken

Char siu chicken

Personen: 3-4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.4/5
( 41 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el oestersaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el honing
  • 1 el hoisin saus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl 5-spice poeder (vijfkruidenpoeder)
  • 1 tl sesamolie
  • 1 bosje lente-ui (optioneel)

Zo maak je het

  • Neem een (meng)kom en maak hierin de marinade door 1 ruime el oestersaus te mengen met 1 el bruine suiker, 1 el vloeibare honing, 1 el hoisinsaus, 1 el sojasaus, 1 tl 5-spice poeder, 1 tl sesamolie en 2 geperste tenen knoflook.
  • Mix met een kleine garde of vork tot een gladde marinade.
  • Snijd de kipdij in gelijke stukken en schenk de marinade over de kip. Zorg dat alles goed bedekt is. Laat nu minimaal 3 uur tot een nachtje intrekken.
  • Neem een grillpan en laat deze heet worden. Grill de stukken kipdij in 5-7 minuten gaar. Keer 1 á 2 keer om zodat je mooie grillstrepen krijgt.
  • Serveer (optioneel) met sesamzaad en lente-ui. Eet smakelijk!

Char siu ingrediënten Char siu marinadeChar siu chicken Char siu kip Char siu recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

25 reacties

Coby 8 mei 2024 - 08:45

Hi. Kan ik het vlees marineren en dan invriezen?

Reply
SmaakMenutie 9 mei 2024 - 11:28

Ja, dat zou wel moeten kunnen! Zelf hebben we dat echter niet eerder gedaan

Reply
1 2 3