Home Erik's Asia Char siu chicken

Char siu chicken

door SmaakMenutie

Cha sieuw

Een van de bekendere Chinese vleesgerechten is char siu buikspek. Op de kaart bij een Chinees (afhaal)restaurant ook wel cha sieuw genaamd. Wij maken vandaag een char siu van kip. Wel van kippendij uiteraard. Die is net wat vetter en daardoor malser. Je kan overigens ook kippendij gebruiken met vel of kippenpoten of -bouten. Zorg wel dat je de kip een paar uur laat marineren. Of maak het lekker een dagje van te voren. Hoef je het de volgende dag alleen maar te grillen. Wat uiteraard ook uitstekend kan op de barbecue. Dankzij de 5-spice poeder krijgt het zijn typerende Chinese smaak. Heerlijk!

Char siu chicken

Char siu chicken

Een van de bekendere Chinese vleesgerechten is char siu buikspek. Op de kaart bij een Chinees (afhaal)restaurant ook wel cha sieuw genaamd. Wij... Erik's Asia Char siu chicken, char siu, kip, Chinees Chinees Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 11 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g kipdijfilet
2 tenen knoflook
1 el oestersaus
1 el bruine suiker
1 el honing
1 el hoisin saus
1 el sojasaus
1 tl 5-spice poeder (vijfkruidenpoeder)
1 tl sesamolie
1 bosje lente-ui (optioneel)

Zo maak je het

  • Neem een (meng)kom en maak hierin de marinade door 1 ruime el oestersaus te mengen met 1 el bruine suiker, 1 el vloeibare honing, 1 el hoisinsaus, 1 el sojasaus, 1 tl 5-spice poeder, 1 tl sesamolie en 2 geperste tenen knoflook.
  • Mix met een kleine garde of vork tot een gladde marinade.
  • Snijd de kipdij in gelijke stukken en schenk de marinade over de kip. Zorg dat alles goed bedekt is. Laat nu minimaal 3 uur tot een nachtje intrekken.
  • Neem een grillpan en laat deze heet worden. Grill de stukken kipdij in 5-7 minuten gaar. Keer 1 á 2 keer om zodat je mooie grillstrepen krijgt.
  • Serveer (optioneel) met sesamzaad en lente-ui. Eet smakelijk!

Char siu ingrediënten Char siu marinade Char siu kip Char siu receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak