Home Vlees en kip Uit de Oostenrijkse keuken: een zelfgemaakte kipschnitzel!

Uit de Oostenrijkse keuken: een zelfgemaakte kipschnitzel!

door SmaakMenutie

Krokante kipschnitzel

Vandaag maken we een gerecht met een Oostenrijks tintje. De schnitzel! De bekendste variant onder de schnitzels is wel de Wiener schnitzel. Deze is gemaakt van dungesneden kalfsvlees. Wij maken vandaag een kipschnitzel. Minstens zo lekker en in een heerlijk krokant jasje. En dat in een half uurtje. Lekker met een klodder ravigotesaus. Mahlzeit!

Kipschnitzel maken

Kipschnitzel

Vandaag maken we een gerecht met een Oostenrijks tintje. De schnitzel! De bekendste variant onder de schnitzels is wel de Wiener... Vlees en kip Uit de Oostenrijkse keuken: een zelfgemaakte kipschnitzel! European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

2 kipfilets
1 ei
2 el bloem
3 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
Paar schijfjes citroen

Zo maak je het

  • Begin met met plat slaan van de kipfilets. Doe ze daarvoor in een (groot) boterhamzakje of diepvrieszak en mep ze met de onderkant van een koekenpan plat tot de gewenste dikte.
  • Bestrooi de kipfilets met een flinke snuf peper en zout en wat paprikapoeder.
  • Zet nu drie diepe borden klaar. De eerste is voor de bloem (2 flinke el), in de tweede klop je een eitje los en de derde gebruik je voor het paneermeel (of een beschuitje).
  • Wentel nu de kipfilets eerst door de bloem, zorg dat ze goed bedekt zijn en schud de rest los van de kip. Daarna haal je ze door de ei, wederom goed bedekken. En tot slot door het paneermeel.
  • Bak nu op middelhoog vuur in een minuut of 8 tot ze mooi goudbruin zijn. En voilà, je zelfgemaakte kipschnitzel!
Recept kipschnitzel

Lekker met een klodder ravigotesaus en een citroentje

TIP

Je kan de kipschnitzel ook gebruiken als vulling voor een heerlijke wrap met honing-mosterdsaus!

Misschien valt dit ook in de smaak