Home Vlees en kip Kipschnitzel

Kipschnitzel

door SmaakMenutie
Kipschnitzel maken

Oostenrijks tintje

Vandaag maken we een gerecht met een Oostenrijks tintje. De schnitzel! De bekendste variant onder de schnitzels is wel de Wiener schnitzel. Deze is gemaakt van dungesneden kalfsvlees. Wij maken vandaag een kipschnitzel. Minstens zo lekker en in een heerlijk krokant jasje. En dat in een half uurtje. Lekker met een klodder ravigotesaus. Mahlzeit!

Kipschnitzel maken

Kipschnitzel

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

2 kipfilets
1 citroen
1 ei
3 el paneermeel
2 el bloem
1 tl paprikapoeder

Zo maak je het

  • Begin met met plat slaan van de kipfilets. Doe ze daarvoor in een (groot) boterhamzakje of diepvrieszak en mep ze met de onderkant van een koekenpan plat tot de gewenste dikte.
  • Bestrooi de kipfilets met een flinke snuf peper en zout en wat paprikapoeder.
  • Zet nu drie diepe borden klaar. De eerste is voor de bloem (2 flinke el), in de tweede klop je een eitje los en de derde gebruik je voor het paneermeel (of een beschuitje).
  • Wentel nu de kipfilets eerst door de bloem, zorg dat ze goed bedekt zijn en schud de rest los van de kip. Daarna haal je ze door de ei, wederom goed bedekken. En tot slot door het paneermeel.
  • Bak nu op middelhoog vuur in een minuut of 8 tot ze mooi goudbruin zijn. En voilà, je zelfgemaakte kipschnitzel!

Kipschnitzel maken Recept kipschnitzel

TIP

Je kan de kipschnitzel ook gebruiken als vulling voor een heerlijke wrap met honing-mosterdsaus!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

3 reacties

Melanie 7 december 2020 - 22:02

Gister dit gerecht gemaakt en het smaakte heerlijk!?
Bedankt en ga zo door! ??

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 15:30

Fijn dat de schnitzel in de smaak viel Melanie, leuk om te horen! 🙂

Reply
Brenda 20 november 2021 - 17:11

Vandaag gemaakt. en is in de smaak gevallen dankjewel

Reply