Home Vlees en kip Varkensschnitzel

Varkensschnitzel

door SmaakMenutie
Varkensschnitzel

Schnitzel Wiener Art

Na al eens de kipschnitzel en het broodje kipschnitzel met coleslaw (aanrader!) gemaakt te hebben, is het de beurt aan de varkensschnitzel. En precies zoals je ‘m ook in Oostenrijk (en Duitsland) eet. Het krokante laagje moet net een beetje los komen van het vlees, dan is-ie perfect! De varkensschnitzel wordt ook wel Schnitzel Wiener Art genoemd, om aan te geven dat het niet een Wienerschnitzel (kalfsvlees) is, maar een variant. In Oostenrijk en Duitsland is het zelfs verplicht om de variant met varkensvlees zo te noemen. Serveer er lekker een schijfje citroen bij en uiteraard wat frietjes!

Varkensschnitzel

Varkensschnitzel

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 28 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 (grote) varkensschnitzels
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • Zonnebloemolie
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het

  • Sla 2 schnitzels plat met een vleeshamer of gebruik de onderkant van een pan. 
  • Bestrooi de schnitzels ruim met zout en peper. Wees niet te zuinig.
  • Neem 3 diepe borden en vul de eerste met de bloem, de volgende met een geklutst eitje en de derde met het paneermeel.
  • Bedek de schnitzel in de bloem en zorg dat het rondom goed is bedekt. Schud het losse bloem ervan af.
  • Haal de schnitzel vervolgens door het geklutste eitje en tot slot door het paneermeel. Zorg dat hij volledig is bedekt met het paneermeel.
  • Neem een grote koekenpan en giet hier de zonnebloemolie in. Zorg dat je een laagje hebt van ongeveer 1-2 cm. Verwarm de olie maar zorg dat het niet té heet wordt. Bij onze inductie is het stand 6 van 9.
  • Bak de schnitzels nu ongeveer 2-3 minuten rondom. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met een schijfje citroen en bijvoorbeeld frietjes. Lekker met ravigote saus.

Varkensschnitzel recept Varkensschnitzel panerenVarkensschnitzel Varkensschnitzel maken Varkensschnitzel bakken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Martin 13 maart 2022 - 19:08

Goedeavond beste koks.

Ik heb al meerdere recepten van jullie gemaakt en ze zijn zalig maar heb nu toch even een vraag.

Waar is dat plakje citroen voor op de schnitzel?
Eten kun je die niet lijkt mij maar zie het wel vaker bij sommige gerechten.
Bijvoorbeeld bij vis maar weet nooit wat ik ermee moet.

Ik hoor graag het antwoord.
Vriendelijke groet van Martin.

Reply
SmaakMenutie 14 maart 2022 - 10:39

Leuk dat je al meerdere recepten van ons hebt gemaakt en dat ze in de smaak vielen Martin! Citroentje kan je uitknijpen, lekker fris vaak bij vis 🙂

Reply
Liesbeth 13 oktober 2022 - 12:13

Als je in plaats van ei licht opgeklopte slagroom gebruikt heb je een heerlijke roomschnitzel.

Reply
Omarij 28 april 2023 - 20:17

Zo maak ik mijn schnitzels ook altijd, bij het eitje doe ik een scheutje room, als ik het echt super lekker wil, frituur ik de schnitzels. Door het paneren worden de schnitzels behoorlijk groot. Mijn schoonzoon noemt ze daarom: schnitzels als deurmatten.

Reply