Home Vlees en kip Zelfgemaakte varkensschnitzel (De állerlekkerste!)

Zelfgemaakte varkensschnitzel (De állerlekkerste!)

door SmaakMenutie

Schnitzel Wiener Art

Na al eens de kipschnitzel en het broodje kipschnitzel met coleslaw (aanrader!) gemaakt te hebben, is het de beurt aan de varkensschnitzel. En precies zoals je ‘m ook in Oostenrijk (en Duitsland) eet. Het krokante laagje moet net een beetje los komen van het vlees, dan is-ie perfect! De varkensschnitzel wordt ook wel Schnitzel Wiener Art genoemd, om aan te geven dat het niet een Wienerschnitzel (kalfsvlees) is, maar een variant. In Oostenrijk en Duitsland is het zelfs verplicht om de variant met varkensvlees zo te noemen. Serveer er lekker een schijfje citroen bij en uiteraard wat frietjes!

Varkensschnitzel

Varkensschnitzel

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

2 (grote) varkensschnitzels
1 ei
1 citroen
50 g bloem
50 g paneermeel
Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Leg de schnitzels op een (houten) plank en bedek met vershoudfolie. Sla de schnitzels nu plat met de onderkant van een koekenpan of gebruik een deegroller.
  • Bestrooi de schnitzels ruim met zout en peper. Wees niet te zuinig.
  • Neem 3 diepe borden en vul de eerste met de bloem, de volgende met een geklutst eitje (inclusief 2 el water) en de derde met het paneermeel.
  • Bedek de schnitzel in de bloem en zorg dat het rondom goed is bedekt. Schud het losse bloem ervan af.
  • Haal de schnitzel vervolgens door het geklutste eitje en tot slot door het paneermeel. Zorg dat hij volledig is bedekt met het paneermeel.
  • Neem een grote koekenpan en giet hier de zonnebloemolie in. Zorg dat je een laagje hebt van ongeveer 1-2 cm. Verwarm de olie maar zorg dat het niet té heet wordt. Bij onze inductie is het stand 6 van 9.
  • Bak de schnitzels nu ongeveer 2-3 minuten rondom. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met een schijfje citroen en bijvoorbeeld frietjes. Lekker met ravigote saus.

Varkensschnitzel recept Varkensschnitzel paneren Varkensschnitzel maken Varkensschnitzel bakkenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!