Home Erik's Asia Orak arik met gehakt (supersnel Indisch groentegerecht)

Orak arik met gehakt (supersnel Indisch groentegerecht)

door SmaakMenutie

Ore are

Zo noemen wij dit knapperige groentegerecht thuis, maar anderen kennen het juist weer als orak arik. Hoe dan ook, het is heerlijk voor op de rijsttafel. Orak arik is een heel simpel groentegerecht dat bestaat uit gewokte spitskool met ei. Je kan er ook voor kiezen om er meer knapperige groenten (bijvoorbeeld paprika en sperzieboontjes) doorheen te gooien, maar dat is niet perse nodig. Mijn moeder deed er ook altijd wat gehakt doorheen. Wat ook dit weer tot een echt familierecept maakt. Liever vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege of voeg bijvoorbeeld tofu toe.

Orak arik met gehakt

Orak arik met gehakt

Zo noemen wij dit knapperige groentegerecht thuis, maar anderen kennen het juist weer als orak arik. Hoe dan ook, het is heerlijk voor op de rijsttafel... Erik's Asia Orak arik met gehakt, ore are, Indisch, groenten, groentegerecht Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g spitskool
125 g rundergehakt
1 ei
1 sjalot
3 tenen knoflook

Zo maak je het

  • Snijd de spitskool fijn of gebruik lekker makkelijk een zakje gesneden spitskool van 200 gram.
  • Snipper 1 sjalotje en snijd 3 teentjes knoflook fijn.
  • Neem een wok of (koeken)pan en rul ongeveer 125 gr gehakt in een scheutje olie bruin. Voeg ruim zout toe samen met de fijngesneden knoflook en het gesnipperde uitje. Roerbak alles even goed met elkaar.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en roerbak dit 1 minuutje mee (de kool moet knapperig blijven).
  • Maak een kuiltje tussen de groenten en voeg 1 eitje toe. Roer het ei tot het gestold is en meng met de groenten en gehakt. Proef en bepaal of er nog wat zout moet worden toegevoegd. That's it! Lekker hè.

Orak arik recept Spitskool recept Ore areHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!