Home Erik's Asia Orak arik met gehakt

Orak arik met gehakt

Indisch groentegerecht

door SmaakMenutie
Orak arik met gehakt

Ore are

Zo noemen wij dit knapperige groentegerecht thuis, maar anderen kennen het juist weer als orak arik. Hoe dan ook, het is heerlijk voor op de rijsttafel. Orak arik is een heel simpel groentegerecht dat bestaat uit gewokte spitskool met ei. Je kan er ook voor kiezen om er meer knapperige groenten (bijvoorbeeld paprika en sperzieboontjes) doorheen te gooien, maar dat is niet perse nodig. Mijn moeder deed er ook altijd wat gehakt doorheen. Wat ook dit weer tot een echt familierecept maakt. Liever vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege of voeg bijvoorbeeld tofu toe.

Orak arik met gehakt

Orak arik met gehakt

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 63 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g spitskool
  • 125 g rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 1 sjalot

Zo maak je het

  • Snijd de spitskool fijn of gebruik lekker makkelijk een zakje gesneden spitskool van 200 g.
  • Snipper 1 sjalotje en snijd 3 teentjes knoflook fijn.
  • Neem een wok of (koeken)pan en rul ongeveer 125 g gehakt in een scheutje olie bruin. Voeg ruim zout toe samen met de fijngesneden knoflook en het gesnipperde uitje. Roerbak alles even goed met elkaar.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en roerbak dit 1 minuutje mee (de kool moet knapperig blijven).
  • Maak een kuiltje tussen de groenten en voeg 1 eitje toe. Roer het ei tot het gestold is en meng met de groenten en gehakt. Proef en bepaal of er nog wat zout moet worden toegevoegd. That's it! Lekker hè.

Orak arik receptOrak arik met gehakt Spitskool recept Ore are

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

17 reacties

Henny Batenburg van Rossum 22 juli 2020 - 16:41

Ik ben heel blij met mijn aanmelding op jullie heerlijke en mooie site. Ga zo door, succes.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 23 juli 2020 - 10:12

Leuk om te horen Henny, bedankt voor het compliment! Geniet van de recepten 🙂

Reply
Ernstjan 31 december 2020 - 16:47

En met tofu? Hoeveel?
Of met krab? Blikje?

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2021 - 12:58

Een half blok tofu Ernstjan! En anders inderdaad een blikje krab als je dat lekker vindt

Reply
Marjon 15 maart 2021 - 12:42

Eet je er ook rijst bij of hoeft dat niet per sé?

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2021 - 15:21

Ja kan! Net wat je lekker vindt 🙂

Reply
Marlies 28 maart 2021 - 10:55

Heerlijk en makkelijk te maken . Gooi er altijd garnalen en eieren doorheen. Dit eet ik met gele rijst ( kurkuma bij je rijst toevoegen).

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2021 - 11:39

Lekker Marlies!

Reply
Inge 5 december 2021 - 09:08

Dank je wel voor weer een heerlijk recept! Ik ben vegetarier en gebruik vega gehakt. Echt zo lekker!!!
Groeten van Inge

Reply
Carla 31 maart 2022 - 19:02

Ik maak altijd als ik babi ketjap eet met rijst geroerbakte spitskool, maak hem volgende op jouw manier daar zit net iets meer in

Reply
Marij 6 januari 2023 - 15:01

dit lijkt me heerlijk, doe je het ei van te voren klutsen? gr Marij

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2023 - 15:21

Nee hoor, je hoeft het niet van tevoren te klutsen. Geniet ervan! 🙂

Reply
Christine 6 januari 2023 - 17:00

Gaan dit vanavond proberen. Ben zo blij met jullie site. Heb al vele dingen geprobeerd. En eigenlijk altijd een succes. Super bedankt daarvoor en ga zo door. Groetjes Christine

Reply
Joke 29 augustus 2023 - 18:56

Als ik sperziebonen wil toevoegen, moet ik die dan (kort) voorkomen?

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2023 - 08:55

Zou ik wel doen!

Reply
Anne 25 januari 2024 - 08:00

Noujaaaaa te simpel voor woorden maar SUPERlekker! Nieuwe lievelings 🤗

Reply
Jannie 11 maart 2024 - 11:52

Wij doen het met wokmie er door een heerlijk recept

Reply