Home Erik's Asia Orak arik met gehakt (supersnel Indisch groentegerecht)

Orak arik met gehakt (supersnel Indisch groentegerecht)

door SmaakMenutie
Orak arik met gehakt

Ore are

Zo noemen wij dit knapperige groentegerecht thuis, maar anderen kennen het juist weer als orak arik. Hoe dan ook, het is heerlijk voor op de rijsttafel. Orak arik is een heel simpel groentegerecht dat bestaat uit gewokte spitskool met ei. Je kan er ook voor kiezen om er meer knapperige groenten (bijvoorbeeld paprika en sperzieboontjes) doorheen te gooien, maar dat is niet perse nodig. Mijn moeder deed er ook altijd wat gehakt doorheen. Wat ook dit weer tot een echt familierecept maakt. Liever vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege of voeg bijvoorbeeld tofu toe.

Orak arik met gehakt

Orak arik met gehakt

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g spitskool
125 g rundergehakt
1 ei
1 sjalot
3 tenen knoflook

Zo maak je het

  • Snijd de spitskool fijn of gebruik lekker makkelijk een zakje gesneden spitskool van 200 gram.
  • Snipper 1 sjalotje en snijd 3 teentjes knoflook fijn.
  • Neem een wok of (koeken)pan en rul ongeveer 125 gr gehakt in een scheutje olie bruin. Voeg ruim zout toe samen met de fijngesneden knoflook en het gesnipperde uitje. Roerbak alles even goed met elkaar.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en roerbak dit 1 minuutje mee (de kool moet knapperig blijven).
  • Maak een kuiltje tussen de groenten en voeg 1 eitje toe. Roer het ei tot het gestold is en meng met de groenten en gehakt. Proef en bepaal of er nog wat zout moet worden toegevoegd. That's it! Lekker hè.

Orak arik recept Spitskool recept Ore are

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Henny Batenburg van Rossum 22 juli 2020 - 16:41

Ik ben heel blij met mijn aanmelding op jullie heerlijke en mooie site. Ga zo door, succes.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 23 juli 2020 - 10:12

Leuk om te horen Henny, bedankt voor het compliment! Geniet van de recepten 🙂

Reply
Ernstjan 31 december 2020 - 16:47

En met tofu? Hoeveel?
Of met krab? Blikje?

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2021 - 12:58

Een half blok tofu Ernstjan! En anders inderdaad een blikje krab als je dat lekker vindt

Reply
Marjon 15 maart 2021 - 12:42

Eet je er ook rijst bij of hoeft dat niet per sé?

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2021 - 15:21

Ja kan! Net wat je lekker vindt 🙂

Reply
Marlies 28 maart 2021 - 10:55

Heerlijk en makkelijk te maken . Gooi er altijd garnalen en eieren doorheen. Dit eet ik met gele rijst ( kurkuma bij je rijst toevoegen).

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2021 - 11:39

Lekker Marlies!

Reply