Home Erik's Asia Daging Bali (Indisch stoofvlees)

Daging Bali (Indisch stoofvlees)

door SmaakMenutie
Daging Bali

Mild-pittig en kruidig

Onze Indische familierecepten zijn een hit! Na de daging smoor en daging roedjak kon deze daging Bali niet uitblijven. Dit mild-pittige en kruidige gerecht van gestoofd vlees is ongetwijfeld minstens zo lekker. Lekker om te combineren met witte rijst, atjar ketimoen en sajoer boontjes.

Daging Bali

Daging Bali

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.5/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

750 g runderlappen
165 ml kokosmelk
3 tenen knoflook
3 sjalotten
2 lomboks (rode peper)
2 blaadjes salam (Indisch laurier)
1 kleine tomaat
1 stengel sereh
1/2 citroen (sap)
5 el ketjap manis
1 tl laos
1 tl trassi
1 tl djahé

Zo maak je het

  • Snijd circa 750 g runderlappen in grove stukken en bestrooi rondom met zout. Braad het vlees in een scheut olie rondom bruin.
  • Gebruik de kom van je staafmixer of keukenmachine voor de boemboe. Vul de kom met 2-3 grof gesneden sjalotten, 3 tenen knoflook, 1-2 rode pepers (met zaadlijst), 1 tl laos, 1 tl djahé, 1 tl trassi en 1 in stukjes gesneden tomaat zonder zaadlijsten. Mix tot een gladde boemboe.
  • Voeg de boemboe toe aan de pan met vlees en bak al omscheppend enkele minuten mee.
  • Voeg het sap van een 1/2 citroen toe samen met circa 5 el ketjap manis en meng grondig door het geheel.
  • Schenk 1 klein blikje dikke kokosmelk van 165 ml bij het geheel samen met 200 ml water. 
  • Voeg ook 1 gekneusde stengel sereh toe en 2 salam blaadjes. Laat het geheel nu minstens 2,5 uur zachtjes pruttelen.
  • Laat vervolgens om het geheel wat in te dikken de laatste 30 minuten de deksel van de pan terwijl je af en toe roert. 

Daging Bali recept Daging boemboe Bali Daging Bali Daging boemboe Bali

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

18 reacties

Robert 21 maart 2019 - 14:45

Wat zijn de richtlijnen voor de slowcooker vwb toevoegen vocht ?

Reply
SmaakMenutie 22 maart 2019 - 09:27

Hoi Robert, dat weet ik niet exact gezien wij geen slowcooker gebruiken. Maar ik zou deze hoeveelheden aanhouden en wellicht tussendoor even checken of er nog wat bij moet. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Sanne 3 januari 2020 - 13:32

Hoi! Kan ik de specerijen en uien verdubblen met 2 kg vlees? Groetjes

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2020 - 15:06

Hoi Sanne, nee hoor ik zou de hoeveelheid specerijen ongeveer gelijk houden. Hooguit een snufje meer. Voor wat betreft de ui, knoflook en peper kan je eveneens dezelfde eenheid aanhouden. Wel zou ik wat extra ketjap toevoegen en wat extra santen en water zodat het geheel voldoende vocht heeft om rustig gaar te pruttelen. Succes! Groet, Erik

Reply
Verna 24 augustus 2020 - 14:44

Zo, ik heb lekker gegeten joh, koop altijd bumbu van koningskoppel met extra toevoegingen van mezelf maar deze bali is echt lekker. Ik heb alleen verse Laos en gember gebruikt vind ik persoonlijk lekkerder en heter gemaakt Indo he. Deze blijft.

Groetjes Verna

Reply
SmaakMenutie 25 augustus 2020 - 10:52

Leuk om te horen Verna! Fijn dat het in de smaak viel. En inderdaad zelf boemboe maken blijft toch het allerlekkerste! 🙂

Reply
Rita de Wit 8 november 2020 - 17:16

Ik zag een vraag over de slowcooker.
Dan moet je echt veel minder vocht gebruiken aangezien er geen vocht verkookt.
In dit geval zou ik hooguit 1 eetlepel water gebruiken!
Stoofgerechten uit de slowcooker zijn nog veel smakelijker dan in de pan gemaakt, dus heren schaf er eentje aan!

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 10:13

Bedankt voor de tip Rita! Is het überhaupt nodig om dan water toe te voegen? Het lijkt ons meer dan voldoende vocht 🙂

Reply
Irma 3 maart 2021 - 11:11

Is dit gerecht met kip ook lekker?

Reply
SmaakMenutie 4 maart 2021 - 09:27

Ja hoor Irma, ik denk het wel! 🙂

Reply
Marijke 4 maart 2021 - 18:09

Ontzettend blij met jullie fantastische recepten. Erg lekker en niet ingewikkeld. Favoriet bij ons zijn de Indische familierecepten.
Al heel veel verschillende merken kokosmelk in huis gehad met hoogste vetpercentage maar het smaakt vrijwel nooit romig…
Dit recept vraagt om dikke kokosmelk, hebben jullie een aanrader?
Succes met jullie geweldige site👍

Reply
SmaakMenutie 5 maart 2021 - 10:55

Wat leuk Marijke, fijn dat jullie zo van onze recepten genieten! Bedankt voor het compliment.
Zelf gebruiken wij altijd kokosmelk van de toko. Haal je het daar ook? Kies dan nooit voor de light variant. En anders die van Go-Tan. Succes!

Reply
Frans 6 maart 2021 - 07:41

Heerlijk gerecht. Al heel veel van jullie gerechten gemaakt en allemaal top. Nadeel is dat mijn vrouw nu verwacht dat ik elke dag kook.
Kortom geweldige site waarvan ik graag gebruik blijf maken. Ga zo door!

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:37

Haha, sorry! 😉 Bedankt voor het leuke compliment Frans!

Reply
Henny 6 maart 2021 - 16:11

Lijkt mij weer zoals gewoonlijk overheerlijk.
Wil het gaan maken, maar gaat dit ook met een pakje romige kokosmelk. Hoeveel moet ik er dan indoen.
Groet,

Henny

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:39

Leuk Henny! Er gaat ongeveer 165 ml kokosmelk in. Of bedoel je iets anders? 🙂

Reply
Ine 7 maart 2021 - 14:56

Ik hou niet zo van kokos en in deze gerechten wordt juist veel kokosmelk gebruikt.Ik doe er altijd nooit ook bij krijg je daardoor misschien een andere smaak.Hier vinden ze het heerlijk

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 09:52

Hi Ine, ik begrijp je niet helemaal 🙂 Wat doe je er precies bij?

Reply