Home Erik's Asia Daging Bali

Daging Bali

door SmaakMenutie

Indisch stoofvlees

Onze Indische familierecepten zijn een hit! Na de daging smoor en daging roedjak kon deze daging Bali niet uitblijven. Dit mild-pittige en kruidige gerecht van gestoofd vlees is ongetwijfeld minstens zo lekker. Lekker om te combineren met witte rijst, atjar ketimoen en sajoer boontjes.

Daging Bali

Daging Bali

Onze Indische familierecepten zijn een hit! Na de daging smoor en daging roedjak kon deze daging Bali niet uitblijven. Dit mild-pittige en kruidige gerecht... Erik's Asia Daging Bali, Indisch stoofvlees Indisch Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 28 keer gestemd )

Ingrediënten

1 kilo runderlappen
3 sjalotten
4 tenen knoflook
2 rode pepers (lombok)
1 kleine tomaat
1 tl laos
1 tl trassi
1 tl djahe (gemberpoeder)
5 el ketjap manis
50 g santen (kokosblok)
1/2 citroen (sap)
1 stengel sereh (optioneel)
2 salam blaadjes(laurier)

Zo maak je het

  • Snijd circa 1 kilo runderlappen in hapklare stukken en bestrooi met zout.
  • Gebruik de kom van je staafmixer of keukenmachine voor de boemboe. Vul de kom met 3 grof gesneden sjalotjes, 4 tenen knoflook, 2 in stukken gesneden rode pepers (met zaadlijst), 1 tl laos, 1 tl djahe (gember), 1 tl trassi en 1 in stukjes gesneden tomaat zonder zaadlijsten. Mix tot een gladde boemboe.
  • Bak het vlees in een scheut olie rondom bruin. In deze grote pan (28 cm) kan dat in één keer.
  • Voeg de boemboe toe en bak deze al roerend door het vlees enkele minuten mee.
  • Voeg het sap van een halve citroen toe samen met 5 el ketjap. Meng goed door elkaar.
  • Voeg nu 350 ml heet water toe en circa 50 gr santen van een blok. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot de santen is opgelost.
  • Voeg tot slot 2 salam blaadjes (laurier) en 1 stengel sereh (gekneusd en in een knoop) toe. Laat het geheel nu op laag vuur (bij onze inductieplaat stand 2 à 3 van 9) met deksel op de pan minstens 2,5 uur sudderen.
  • Laat vervolgens om het geheel wat in te dikken de laatste 30 minuten de deksel van de pan terwijl je af en toe roert. Eet smakelijk!

Daging boemboe Bali Daging boemboe BaliHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Robert 21 maart 2019 - 14:45

Wat zijn de richtlijnen voor de slowcooker vwb toevoegen vocht ?

Reply
SmaakMenutie 22 maart 2019 - 09:27

Hoi Robert, dat weet ik niet exact gezien wij geen slowcooker gebruiken. Maar ik zou deze hoeveelheden aanhouden en wellicht tussendoor even checken of er nog wat bij moet. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Sanne 3 januari 2020 - 13:32

Hoi! Kan ik de specerijen en uien verdubblen met 2 kg vlees? Groetjes

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2020 - 15:06

Hoi Sanne, nee hoor ik zou de hoeveelheid specerijen ongeveer gelijk houden. Hooguit een snufje meer. Voor wat betreft de ui, knoflook en peper kan je eveneens dezelfde eenheid aanhouden. Wel zou ik wat extra ketjap toevoegen en wat extra santen en water zodat het geheel voldoende vocht heeft om rustig gaar te pruttelen. Succes! Groet, Erik

Reply