Home Salades en soepen Waldorfsalade

Waldorfsalade

door SmaakMenutie
Waldorfsalade

New York, 1893

Net zoals de Caesar en Niçoise is ook deze ‘Waldorf’ een echte klassieker. De waldorfsalade ontleent zijn naam overigens aan het gelijknamige Waldorf-Astoria hotel in New York waar deze in 1893 voor het eerst geserveerd werd. Een heerlijke salade met julienne gesneden bleekselderij, partjes appel en een frisse dressing van mayonaise en citroensap. Lekker als bijgerecht of (met toevoeging van (gerookte) kip of zalm) als maaltijdsalade. In het originele recept horen rozijnen en walnoten er niet in thuis, maar wij vinden het een heel fijne combinatie als je ‘m verder vegetarisch houdt. Ook lekker met bijvoorbeeld druiven of blauwe kaas.

Waldorfsalade

Waldorfsalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

3 stengels bleekselderij
2 kroppen baby romaine
1 Granny Smith appel
1/2 citroen (sap)
40 g ongebrande walnoten
40 g rozijnen
4 el mayonaise

Zo maak je het

  • Snijd 3 stengels bleekselderij julienne en 1 Granny Smith appel in flinterdunne partjes. Hak tevens circa 40 g walnoten grof. Plaats alles in een ruime mengkom.
  • Voeg ook een handje rozijnen toe en een knapperige sla naar keuze (bijvoorbeeld baby romaine).
  • Maak een dressing van circa 4 el mayonaise, sap van een 1/2 citroen en een goede snuf peper en zout.
  • Mix de dressing grondig door het geheel en serveer met extra walnoten.

Waldorfsalade ingrediëntenWaldorfsalade dressingWaldorfsaladeWaldorfsalade receptWaldorf salade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!