Home Borrelhapjes en sausjes Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

door SmaakMenutie
Champignonroomsaus

Lekker makkelijk

Zelfgemaakte champignonroomsaus is echt heerlijk! Lekker bij een biefstukje of schnitzel bijvoorbeeld of gebruik het als pastasaus. Liever geen runderbouillon omdat je vegetariër bent? Vervang dit dan door groentebouillon. Zo makkelijk kan het zijn!

Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g witte champignons
200 ml vleesfond
150 ml kookroom
1 sjalot
2 el bloem
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snipper 1 sjalot en snijd 250 g champignons in plakjes. 
  • Smelt een flinke klont boter en fruit de sjalot even kort aan. Voeg de gesneden champignons toe en bak al omscheppend tot ze vocht afgeven. 
  • Zet het vuur laag en voeg 2 flinke el bloem toe. Bak de bloem even goed mee zodat deze gaar wordt. 
  • Schenk eerst een klein deel van het vleesfond toe en blijf roeren tot de saus bindt. Schenk vervolgens in enkele etappes al roerend de rest van de 200 ml vleesfond toe.
  • Voeg nu ook circa 150 ml kookroom toe en blijf geregeld roeren tot je een mooi gebonden saus hebt. Dit hele proces duurt 10-15 minuten.
  • Maak af met verse peterselie.

Champignonroomsaus ingrediënten Champignonroomsaus Champignon roomsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

1 reactie

Karin 8 december 2021 - 10:51

afblussen met een scheutje droge witte wijn , maakt de saus nog smaakvoller .
Goed recept verder hoor en wij zijn zo blij met al jullie waanzinnig goede smaakvolle recepten .
Ook jullie Indische recepten zijn al vele malen gemaakt en weer doorgeven aan familie en vrienden.
Hoop dat jullie nog een hele lange tijd doorgaan met jullie website want wij genieten er met volle teugen van .

Onze complimenten .
Karin en Henk.

Reply