Home Borrelhapjes en sausjes Homemade champignonroomsaus

Homemade champignonroomsaus

door SmaakMenutie

Lekker makkelijk

Zelfgemaakte champignonroomsaus is echt heerlijk! Lekker bij een biefstukje bijvoorbeeld of gebruik het als pastasaus. Liever geen runderbouillon omdat je vegetariër bent? Vervang dit dan door groentebouillon. Zo makkelijk kan het zijn!

Zelfgemaakte champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Zelfgemaakte champignonroomsaus is echt heerlijk! Lekker bij een biefstukje bijvoorbeeld of gebruik het als pastasaus. Liever geen runderbouillon omdat je... Borrelhapjes en sausjes Homemade champignonroomsaus European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr champignons (wit)
1 ui of sjalot
300 ml vleesfond (of bouillon)
200 ml kookroom
2 el bloem
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 250 gr champignons in plakjes. Snijd tevens een uitje of sjalotje fijn.
  • Fruit de ui in een koekenpan of braadpan even aan in een scheutje boter of olie.
  • Voeg de champignons toe en bak op matig vuur aan tot de champignons vocht afgeven (na 5-7 minuten).
  • Zet het vuur laag en voeg 2 el bloem toe. Bak de bloem even een minuutje al roerende mee.
  • Voeg nu 300 ml vleesfond en 200 ml kookroom toe. Zet het vuur wat hoger en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Maak eventueel af met wat verse peterselie. En zie hier: je eigen homemade champignonroomsaus!

Champignonroomsaus recept

Misschien valt dit ook in de smaak