Home Pasta Pasta met witte asperges en spekjes

Pasta met witte asperges en spekjes

door SmaakMenutie

Ook lekker in de pasta

Witte asperges hoef je echt niet alleen met wat ham, krieltjes en Hollandaisesaus te eten. Zie hier een heerlijke pasta met witte asperges en spekjes. Wij gebruiken orecchiette als pasta, maar neem vooral wat je lekker vindt. Daarnaast voegen we 2 kleuren paprika toe en wat snippers Parmezaanse kaas. Superlekker en klaar in nog geen half uur!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Pasta met witte asperges en spekjes

Pasta met witte asperges en spekjes

Witte asperges hoef je echt niet alleen met wat ham, krieltjes en Hollandaisesaus te eten. Zie hier een heerlijke pasta met witte asperges en spekjes. Wij... Pasta Pasta met witte asperges en spekjes European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g witte asperges
150 g orecchiette (of andere pasta)
100 g spekjes
50 g rucola
25 g Parmezaanse kaas
1/2 rode en gele paprika
1/2 citroen (sap)
1 sjalot of kleine ui
2 tenen knoflook

Zo maak je het

  • Kook de asperges 10 minuten (langer als ze dikker zijn) en laat nog 10 minuten in het hete water liggen. Asperges zijn goed als je ze op een vork laat balanceren en ze een beetje doorbuigen.
  • Kook de pasta in 11 minuten al dente. Met een beetje timing zijn de asperges en pasta ongeveer tegelijk klaar.
  • Bak de spekjes op matig vuur aan in een klein beetje olie. Voeg 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en een fijngehakt sjalotje.
  • Snijd een 1/2 rode en 1/2 gele paprika in hapklare stukjes en voeg deze ook toe.
  • Laat op het laagste vuur staan tot de asperges en pasta klaar is.
  • Dep de asperges droog en snijd ze in stukjes van 4 à 5 per asperge. Voeg toe aan het paprikamengsel en schep om. Voeg ook de pasta toe nu. Laat alles even met elkaar vermengen.
  • Verdeel over 2 borden en besprenkel met wat vers citroensap van een halve citroen en maak af met rucola en verse vlokken Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak peper toe. Eet smakelijk!

Pasta met asperges

Misschien valt dit ook in de smaak