Home Pasta Pasta met witte asperges en pancetta

Pasta met witte asperges en pancetta

door SmaakMenutie
Pasta met witte asperges en pancetta

Witte goud

Het witte goud moet je wat ons betreft zo puur mogelijk eten. Maar het is wel leuk om af en toe te variëren. Daarom maken we vandaag deze Italiaanse versie van asperges met pancetta en pasta. Uiteraard maken we alles zelf, dus ook een eenvoudig maar heerlijk sausje. Toch liever de Hollandse versie? Check dan deze klassieker met ham, krieltjes en botersaus. Of wat dacht je van asperges met gerookte zalm en romige mosterd-dillesaus!

Pasta met witte asperges en pancetta

Pasta met witte asperges en pancetta

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g witte asperges
160 g spaghetti
100 g pancetta
20 g Parmezaanse kaas
1/2 groentebouillonblokje
1 sjalot
2 eieren
1 el bloem
100 ml kookroom

Zo maak je het

  • Schil 500 gr asperges met een dunschiller en verwijder 2 cm van de onderkant. Breng een laagje water aan de kook en kook de asperges circa 10 minuten. Laat daarna nog enkele minuten rusten met het vuur uit.
  • De asperges zijn klaar als je er met een mes eenvoudig doorheen prikt. Of als je een asperges op een vork legt en hij buigt lichtjes door. Het is afhankelijk van de dikte hoe lang je ze moet koken. Gewoon even testen tussendoor!
  • Kook ondertussen ook 160 g spaghetti in 11-12 minuten beetgaar.
  • Laat in een (steel)pannetje een klontje boter smelten en voeg 1 flinke el bloem toe zodat er een roux ontstaat. Schenk gefaseerd 100 ml heet water toe en klop met een garde zodat er een saus ontstaat.
  • Voeg ook een 1/2 groentebouillonblokje toe. Schenk tevens circa 100 ml kookroom bij het geheel en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  • Snipper 1 sjalotje en fruit even aan samen met 100 g pancetta. Voeg de spaghetti toe samen met een klein beetje pastavocht.
  • Klop ondertussen het eigeel van 2 eieren met 20 g Parmezaanse kaas en meng het eimengsel door de spaghetti. Zet het vuur laag.
  • Serveer direct: verdeel de pasta over 2 borden samen met de asperges. Schenk er een riante laag saus overheen en maak af met wat verse peper en grof zeezout.

Pasta met witte asperges recept Pasta met witte asperges en pancetta Pasta met asperges

TIP

Gooi de schillen en onderkant niet weg, maar maak er eenvoudig heerlijke aspergesoep van!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!