Home Pasta Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

klaar in een kwartiertje!

door SmaakMenutie
Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Een klassieker met een twist

We maakten al eens eerder een variant van dit recept met kip en pesto-roomsaus en het bleek een schot in de roos.

Onze video daarvan is inmiddels meer dan 200 duizend keer bekeken op YouTube en het recept staat steevast in onze top-10 van meest bezochte pagina’s. Maar zelfs klassiekers kunnen af en toe een verfrissende twist gebruiken.

Pasta met zalm en broccoli

Dit keer kiezen we voor gerookte zalm in plaats van kip en verruilen we de pesto voor de frisheid van verse dille. Het resultaat? Een romige, smaakvolle pasta die in een mum van tijd op tafel staat. Deze pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus bewijst dan ook dat snel én gezond prima samen kunnen gaan.

De perfecte combinatie

Dille en zalm vormen een gouden duo dat elkaar perfect aanvult. De typerende smaak van dille brengt een soort frisheid die super goed samengaat met de romige saus. Voor die saus gebruiken we kookroom die we verrijken met twee theelepels grove mosterd en dus een handje versgehakte dille.

Dit zorgt voor een subtiele smaak waar je geen genoeg van kan krijgen. En om het helemaal af te maken voegen we Parmezaanse kaas toe, die net een beetje pit toevoegt en het geheel nog wat romiger maakt.

Groene krachtpatser

Broccoli mag dan inmiddels een alledaagse groente zijn, maar onderschat hem niet. Deze groene krachtpatser zit namelijk boordevol voedingsstoffen. Van vitamine C voor een sterk immuunsysteem tot vezels die je spijsvertering ondersteunen. Daarnaast bevat broccoli ook antioxidanten die helpen om je cellen te beschermen tegen schade. In dit gerecht zorgt de broccoli dus niet alleen voor een frisse, knapperige bite, maar ook voor een flinke dosis gezondheid.

Pasta met zalm recept

Snel, makkelijk en lekker!

Een van de grootste voordelen van dit recept is hoe snel het klaar is. In slechts een kwartiertje tover je dit gerecht op tafel. Terwijl de pasta kookt (wij gaan voor tagliatelle, maar elke pasta kan eigenlijk), blancheer je tegelijkertijd de broccoliroosjes.

Ondertussen warm je de kookroom op met grove mosterd, Parmezaanse kaas en dille, en voeg je de gerookte zalm toe. Zodra de pasta en broccoli klaar zijn, meng je alles door elkaar. Nog even mengen en je hebt een romige, smaakvolle pasta die echt iedereen zal waarderen.

Pasta met broccoli en zalm

De perfecte maaltijd voor drukke dagen

Of het nu een drukke doordeweekse avond is of een snelle weekendmaaltijd, deze pasta kan altijd. Het is eenvoudig genoeg voor een snelle maaltijd, maar heeft dankzij de gerookte zalm en verse dille een verfijnde smaak die ook bij gasten indruk zal maken. En omdat je het binnen 15 minuten kunt maken, is het perfect voor momenten waarop je weinig tijd hebt, maar tóch iets lekkers wilt serveren.

Variëren naar smaak

Dit recept is heerlijk zoals het is, maar laat gerust je creativiteit de vrije loop. Geen fan van gerookte zalm? Probeer eens garnalen of stukjes kip. Wil je een extra frisse touch? Voeg een beetje citroensap toe aan de roomsaus. En als je van een beetje pit houdt, kan een snuf chilivlokken wonderen doen. Kortom, met deze basis kun je eindeloos variëren en elke keer opnieuw genieten.

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 223 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g tagliatelle
  • 150 g gerookte zalm
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 broccoli
  • 2 tl grove mosterd
  • Verse dille
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan met water en kook ongeveer 160 g tagliatelle in 10 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen kleine roosjes van een (kleine) broccoli. Na 6 à 7 minuten voeg je in dezelfde pan waar de pasta in kookt de broccoli roosjes toe en kook je die de laatste 3 minuten mee.
  • Snipper ondertussen 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn en fruit in een koekenpan in een scheutje olijfolie even aan.
  • Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe. Breng tegen de kook en roer 2 tl grove mosterd door het geheel samen met 30 g geraspte Parmezaanse kaas en een handje fijngehakte dille.
  • Snijd 150 g gerookte zalm in stukjes (of gebruik zalmsnippers). Voeg toe aan het geheel.
  • Giet de broccoli en tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Meng alles nog even grondig door elkaar en klaar is kees!

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

TIP

Smaakt dit recept naar meer? Probeer ook eens onze pastaschotel met broccoli en zalm!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

14 reacties

Annelies 1 maart 2024 - 18:12

Heerlijk! Mijn zoontje van 1 jaar zit ook te smullen!

Reply
Robert 9 juni 2023 - 19:06

Heerlijk, ik heb iets aangepast, had alleen penne en nog een half potje crème fraiche over, deze erbij gedaan plus wat extra parmezaan, was echt lekker dit.

Reply
Irene 29 november 2021 - 19:19

Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar dit recept was een succes! Heerlijk gegeten 🙂

Reply
Jaap 17 oktober 2022 - 18:16

Lekkerrr, prima om indruk te maken. Hoeveelheid tagliatelle is wat ruim voor 2 personen

Reply
1 2