Home Pasta Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

klaar in een kwartiertje!

door SmaakMenutie
Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Kleine twist

We maakten al eens eerder een variant met kip en dat is nog steeds een van onze populairste recepten. Op YouTube hebben inmiddels meer dan 160 duizend mensen de video bekeken en hij staat steevast in onze top-10 van meest bezochte recepten. Tijd voor een kleine twist dus. Vandaag maken we er eentje met gerookte zalm en dille. Klaar in een kwartiertje. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag!

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 194 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g tagliatelle
  • 150 g gerookte zalm
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 broccoli
  • 2 tl grove mosterd
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan met water en kook ongeveer 160 g tagliatelle in 10 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen kleine roosjes van een (kleine) broccoli. Na 6 à 7 minuten voeg je in dezelfde pan waar de pasta in kookt de broccoli roosjes toe en kook je die de laatste 3 minuten mee.
  • Snipper ook 2 sjalotjes en snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Fruit ondertussen in een koekenpan 2 gesnipperde sjalotjes en 2 fijngesneden teentjes knoflook even aan.
  • Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe. Breng het tegen de kook en voeg roer 2 tl grove mosterd door het geheel samen met 30 g geraspte Parmezaanse kaas en een handje fijngehakte dille.
  • Snijd 150 g gerookte zalm in stukjes (of gebruik zalmsnippers). Voeg tevens toe aan het geheel.
  • Giet de broccoli en tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Meng alles nog even grondig door elkaar en klaar is kees!

Pasta met zalm receptPasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus Pasta met broccoli en zalm Pasta met zalm en broccoli

TIP

Smaakt dit recept naar meer? Probeer ook eens onze pastaschotel met broccoli en zalm!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

14 reacties

Heleen 4 januari 2020 - 14:55

Graag recepten voor 1 persoon. Voor 2 personen dan zo, dat je het de volgende dag kunt opwarmen. Ik zal jullie erg dankbaar zijn.

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2020 - 11:26

Hoi Heleen, overal waar 2 staat kan je de helft bewaren en weer opwarmen. Vaak kan je het ook nog invriezen 🙂

Reply
Marielle 29 mei 2020 - 16:37

Erg lekker dit recept! Alleen weinig saus dus een beetje droog. Verder echt top en zo klaar!

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2020 - 11:48

Fijn dat het in de smaak viel Marielle, leuk om te horen! 🙂

Reply
Mary 24 augustus 2020 - 17:00

Heerlijk recept, wij hebben zitten smullen. Wij zijn met zijn 3-en dus alles 1/3 erbij gedaan, behalve bij de kookroom. Heb hiervoor 250 ml gebruikt en de rest heb ik aangevuld met 4 lepels bouillon water waar ik de pasta in had gekookt. Genoeg saus voor ons dus. De pasta hoeveelheid heb ik gewoon aangehouden voor ons 3, ik moet anders altijd pasta weggooien. Vanavond weer een recept van jullie…. benieuwd 🙂

Reply
SmaakMenutie 25 augustus 2020 - 10:51

Fijn dat het in de smaak viel Mary! En slim hoe je meer saus hebt gemaakt, thanks voor de tip!

Reply
A.zondervan 26 februari 2021 - 18:23

Ha Mannen van de Smaakmenutie.
Vandaag PASTA MET BROCCOLI EN ZALM IN DILLE-ROOMSAUS gemaakt ik heb er halve cherrytomaatjes aan toegevoegd zeg maar een stuk tien , maar wat een lekker recept hebben jullie ervan gemaakt TOP.

Vriendelijk groet
Fam A.Zondervan

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2021 - 14:03

Erg leuk om te horen! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Annelies Oremus 10 april 2021 - 19:46

Heerlijk gerecht, al diverse keren gemaakt. Nu met schelpjespasta van di cecco. Maak regelmatig een van jullie recepten en het zijn allemaal toppertjes. Dank ook namens mijn man. 👍😋

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 11:10

Leuk te horen Annelies! Lekker ook om schelpjes pasta te gebruiken 🙂

Reply
Irene 29 november 2021 - 19:19

Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar dit recept was een succes! Heerlijk gegeten 🙂

Reply
Jaap 17 oktober 2022 - 18:16

Lekkerrr, prima om indruk te maken. Hoeveelheid tagliatelle is wat ruim voor 2 personen

Reply
Robert 9 juni 2023 - 19:06

Heerlijk, ik heb iets aangepast, had alleen penne en nog een half potje crème fraiche over, deze erbij gedaan plus wat extra parmezaan, was echt lekker dit.

Reply
Annelies 1 maart 2024 - 18:12

Heerlijk! Mijn zoontje van 1 jaar zit ook te smullen!

Reply