Home Salades en soepen Romige aspergesoep

Romige aspergesoep

door SmaakMenutie

Weggooien is zonde

Heb je heerlijke witte asperges gemaakt zoals deze heerlijke klassieker met gerookte zalm? Gooi de schillen dan niet weg! Dat zou echt zonde zijn als je weet dat je met de restjes een super lekkere soep kan maken. Kook de schillen gewoon in het (asperge)water. Je kan zelfs na het koken het geheel laten afkoelen en de volgende dag gewoon afmaken. Dan trekken de smaken helemaal goed in. Dit is zo simpel. Vanaf nu gooi je het afval nooit meer weg! Als final touch kook je er nog een eitje bij en klaar!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Romige aspergesoep

Aspergesoep

Heb je heerlijke witte asperges gemaakt zoals deze heerlijke klassieker met gerookte zalm? Gooi de schillen dan niet weg! Dat zou echt zonde zijn als... Salades en soepen Romige aspergesoep European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

Schillen en harde onderkant van 500 g asperges
1 groente bouillonblokje
20 gr boter
2 el bloem
1 ei
Ham(blokjes) (optioneel)

Zo maak je het

  • Breng 750 ml water aan de kook (of gebruik het aspergewater) samen met 1 verkruimeld bouillonblokje. Voeg de schillen en de harde onderkanten van de asperges toe en laat het geheel zo'n 45 minuten licht koken.
  • Haal het geheel door een zeef en schenk de heldere bouillon over in een andere pan of schaal.
  • Gebruik de soeppan om 20 gr boter te smelten op laag vuur. Roer hier 2 el bloem doorheen tot de bloem is opgenomen.
  • Voeg nu een flinke soeplepel van de gezeefde bouillon toe en roer door elkaar. Je zal zien dat de soep gebonden wordt. Voeg nu stap voor stap de rest van de bouillon toe.
  • Kook eventueel nog een eitje en roer er wat ham(blokjes) door. En klaar! Een overheerlijk 'afval' soepje!

Afval asperges Aspergesoep recept

Misschien valt dit ook in de smaak