Home Erik's Asia Vega! Noedels met tofu in mangosaus

Vega! Noedels met tofu in mangosaus

door SmaakMenutie

Leftovers

Wat we vandaag maken is een perfect gelukt mengelmoesje van leftovers. We hadden nog een blok tofu, een mango en kokosmelk liggen. Ja, wat kan je daar mee? Nou, een heerlijk (vegetarisch!) noedel gerecht mee maken 🙂 De zoete mango combineert erg goed met de noedels. De mango vind je veel terug in de Thaise keuken, bijvoorbeeld in het beroemde mango sticky rice toetje (khao neeo). Ook hier gecombineerd met kokosmelk. Mmmm!

Noedels met tofu in mangosaus

Noedels met tofu in mangosaus

Wat we vandaag maken is een perfect gelukt mengelmoesje van leftovers. We hadden nog een blok tofu, een mango en kokosmelk... Erik's Asia Vega! Noedels met tofu in mangosaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 3 keer gestemd )

Ingrediënten

100 gr rijstnoedels
350 gr tofu (1 blok)
300 ml kokosmelk
2 rode pepers
1 mango
1 limoen
1 teen knoflook
2 stengels lente-ui
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
1/2 rode ui (optioneel)

Voor de tofu marinade:
4 el sojasaus (Kikkoman)
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl gemberpoeder (djahe)

Zo maak je het

  • Snijd de tofu in blokjes van 2 à 3 cm. Marineer de tofu door 4 el sojasaus te mengen met een 1/2 tl knoflookpoeder, een 1/2 tl gemberpoeder en een flinke snuf zout. Laat minstens 15 min intrekken.
  • Gebruik een keukenmachine of (de kom van) een staafmixer voor de saus. Snijd de mango in stukjes en mix 2/3 van de mango samen met 1 rode peper, 1 teen knoflook en het sap van een halve limoen tot een gladde saus.
  • Verwarm in een pan op laag vuur 300 ml kokosmelk en voeg hier het mangomengsel aan toe en voeg ook 1 tl ketoembar (koriander) toe.
  • Bak de tofu blokjes in een laagje olie (arachide/zonnebloem) tot ze mooi bruin zijn en voeg toe aan de saus.
  • Bereid de rijstnoedels door ze 3-4 minuten in water te koken. Giet af onder koud water en voeg toe een de saus. Roer voorzichtig door het geheel.
  • Voeg tot slot 2 in ringen gesneden lente-ui en een gesnipperd half rood uitje toe.
  • Verdeel het geheel over 2 borden en garneer met extra lente-ui, de rest van de mango en eventueel een fijngesneden rode peper (pittig!)

Recept noedels met tofu in mangosausNoedels met tofu in mangosaus maken

TIP

    • Tip van Erik
    In plaats van noedels kan je ook kiezen voor witte rijst.



  • Misschien valt dit ook in de smaak

    2 reacties

    Mariska 19 oktober 2017 - 16:13

    Goede combi van smaken, heerlijk! Daarnaast makkelijk om te maken en lekker licht. Top!

    Reply
    SmaakMenutie 20 oktober 2017 - 13:08

    Hoi Mariska, dank voor je reactie! Fijn dat ‘ie zo goed in de smaak valt 🙂

    Reply